* Posivan Cu-pullosten paineensiedosta.

Vierailija

Posivan Cu- pullosten paineensiedoista
posiva posiva posiva posiva posiva

 Koetin tuossa sopeuttaa vedestä saamiani datoja selvittääkseni mitä siis tapahtuu Posivan kuparipullojen sisällä olevalle kiintoplutoniumille sen kaasuuntuessa noin 90v aikana. (Laskennallinen höyrystyneen kanavasäteilyn plasmakaasun lämpötilaksi märitellään vajaata + 3 000C.)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vesih%C3%B6yry

- Kylläisen vesihöyryn painetiheys +7C = 1,006 kPa
- " +100C= 101,32kPa (1ilmakehä)
- " +374C= 22 129kPa
- " + 3 000C= 177 505kPa

Suoraan tästä jatkamalla tulisi kiintojäästä < + 3 000C laajentumakertoimeksi 1 775 kertaistuminen. Tämä jo taas tuntuisi aika loogiselta että kokonaan kiehuneessa kuparipullossa Posivan onkalossa muodostuisi siis liki 1 775 ilmakehän paine!

Olkiluodon reaktorissa kiintopolttoaineesta kiehuu siis kaasuplasmaksi (TVO:n yhteiskuntavastuuraportin 2008 mukaan), 1,28 %/y kiintometallistaan. Vajaassa 90v taas koko sisältö muuntuu + 3 000C kaasuplasmaksi. Arviolta jos 50% Posivan pullon sisällöstä on tätä kiintoainetta saadaan siis 1 000 ilmakehän paineen kasvu 90 vuodessa näin laskien.

1000 ilmakehää/ 90v= + 11 ilmakehää /vuosi! Näillä arvoillaan pullo paukkuisi vuotaessaankin liki ekoina vuosinaan! Tämäkin lähestymistapa JO kertoo kuinka päin seiniä kaikki Posivan laskelmat oikeastaan on! Posiva ei puhu halaistua sanaa mitä 5m pitkän ja 1m leveään 5cm paksun kuparipullonsa paineensietokyky on. Mutta sekään ei viruvana pehmytmetallina voi olla kuin kymmenissä ilmakehissä verrattuna siihen miten esim. 23cm paksuun rautaiseen TVO:n reaktoriinkaan ei uskalleta laittaa kuin 70 ilmakehää. Tämä paine tuossa Posvan mallinnuksessa saavutettaisiin jo: 70/ 11 ilmakehää= 6,3vuodessa! . .

Huomaamme vaikka malli vielä tässä on kovasti yksinkertaistettu. Niin laskettavissa on, että JO pelkkä paineen nouseman takia Posivan kuparipullon TIEDETÄÄN rysähtävän halki luokkaa vuosikymmenessä! Siksi kaikki mahdollinen aiheen mallinnus ja ynnäilyt on tarkoin julkisuudelta peitelty. Lähetän nyt alustukseni tarkennettavaksi. Toivottavasti saamme pian kuulla tästä lisää. Sen verran kuvottavalta juttu alkaa haisemaan. Eikä pelkästään sen takia, ettei tällaisiakaan matemaattisia malleja Posiva näytä tehneen aiheesta millään tasollaan. Ei koska TOTUUS ei näitä ydinhuijareita ole kiinnostanut pätkän vertaa ennenkään!

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat