--- Tee jotain hyödyllistä.---

Vierailija

Aurinkovoima S.K.29.06.2013
aurinko aurinko aurinko aurinko

S.K. 29.06.2013: "Aurinko tekee kuluttajista sähkönmyyjiä. Energia: Jo kymmenet sähköyhtiöt lupaavat ostaa pientuottajilta yli jäävää Sähköä. Lappeenrantalainen Kari Korpela ei ole mikään viherpiipertäjä, mutta hänen  rintamamiestalon  katossa komeilee nyt upouusia aurinkopaneeleita. - Olen kauppatieteilijä. Tavoitteenani on, että kun jään eläkkeelle, energialaskuni on nolla, hän perustelee. Paneelit tuottaa 70% sähköntarpeestaan ja Lappeenrannan  Energia ostaa ylijäämäsähköt pörssihintaan. -Tämä EI lisää yhtään asumismenoja. Nyt lyhennän lainojani samalla rahalla, jonka maksoin aiemmin sähköyhtiölle. Korpela alleviivaa.

 20 Hengen porukka tilasi aurinkopaneelinsa suoraan Saksasta. Kimppatilaus säästi tuhansia euroja osallistujien rahaa. Korpelan järjestelmän hinnaksi tuli 9 000e.- Aurinkojärjestelmäni maksaa itsensä takaisin 8 vuodessa. Sillä oletuksella, että sähkön hinta nousee vuosittain +6%. Kuten tähän asti on tapahtunutkin hankkeen puuhamies Vesa- Matti Puro laskee. Laskelmat on tehty tässä 30m2 kokoiseen 5,2kW tehoiseen aurinkopaneelistoon. Saksassa suursähköpaneelien  hinnat ovatkin suuren kysynnän vauhdittamana paljon halvempia kuin Suomessa. Saksassa aurinkopaneeleilla korvataan ongelmitta jo peräti 8 suurydinvoimalan tuotannot!

* Sitten paljastavia laskelmia:

- Aurinkokennot maksavat siis 8vuodessa omakustannushintansa takaisin.
- Silloin saadaan 100%/ 8= ensimmäiselle vuodelle investointiin 12,5% tuotot.
- Aurinkokeräinten ikä on helposti kuitenkin yli 30 vuotta. Joten pelkistäen seuraavat 22vuotta tuotto on päälle 100%/v.
- Jotta saamme yksinkertaistetun takaisinmaksuprosentit: 8v* 12,5%+ 22v*100%= 2 300%!
- Vuosittaiseksi prosenttikoroksi näin saamme 2300%/ 30v=

    ***** + 7 6 % / v *****
________________________

* Riippuen laskentakaavoista saamme JO minimissäänkin sijoitetulle omaisuudelle herkulliset +12,5% vuosituotot. Eli Jo näin laskien investointi tulee takaisin 30*12,5%= 375%, eli 4- kertaisena! Korpela sijoitti rahaansa 9 000e. Joka suoralla kaavalla laskien tuottaa hänelle seuraavana 30v takaisin: 3,7* 9 000e= 33 300e.

 Niin. . .Kristalloidaan vielä lisää. Kerran katolle asennettu aurinkopaneelisto polttaa 100% ilmaista energiaa yli talon kestoiän. Ei tarvitse lainkaan henkilöstökulujakaan. Ei tuota jätekuluja, ei myös kalliita lisähintaisia uraanikaivoksia, ei muitakaan toimintaansa vaativia energialaitoksille ominaisia lisähuolintakuluja. Matematiikka on joskus valmiiksi laskettuna aika paljastavaa. Ennenkaikkea tässä tulee h y v i n kristalloituna miten nimenomaan VANHA ja itsensä kuolettanut energialaitos on todellisuudessa EKO- muotoinen kultakaivos.
                   --

FB. 2013 Kalevi Savolainen https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CDIQFjAB&url=http%3A%2F%2Fyhteistilaus.fi%2Fnews%2Finfotilaisuuden-esitys%2Fat_download%2Ffile&ei=j-bfUdmvNZD14QSOm4D4DA&usg=AFQjCNHFPA2d8R4ICu5M19WqnoRsd6VPww&sig2=uSE_NewrHrOftUbv6QO3sQ&bvm=bv.48705608,d.bGE&cad=

Arto Lauri Loistavaa dataa Kalevilta. Täällä Eurajoella saisin siis 3 970kWh/ vuosi. Käyttöaste tuolla kaavalla siis vajaat 10%. Ilmeisen selvästi katon 13 astetta ei anna ihan optimiaan. Kannattaisi olla lähempänä 45 astetta.
                                 ------------

Mikä aurinkovoimalan tuottoprosentti?
kate kate kate kate kate kate kate

Saimme selville Satakunnan kansan lehden artikkelista S.K. 29.06.201. Ostetun aurinkokennoston takaisinmaksuaika oli 8vuotta. Näinollen suora vuosittainen kasvuprosentti sijoitetulle pääomalle on kunnioitettavat 12,5%. Mutta tämähän EI selvästikään ole kuin minimi, viitekehys. Pitää laskea mikä on korkoa korolle, ja ennenkaikkea mikä sen r e a l i s t i n e n  maksimituotto olisi matemaattisella mallilla.

A/ Jaetaan takaisinmaksujaksot 4 yhtäsuureen osaan. Ja aina kun aurinkopaneeli on ehtinyt maksaa itsensä takaisin jakson lopulla ostetaan TIENATUILLA rahoilla yhä uusia saman kokoisia paneeleita. Tämän kaava on aika selkeä neljälle jaksolle:
1jakso= 12,5% 2j.= 25% 3j.= 37,5% 4j.= 50%. Tästä saamme vuosikoroksi jo kunnioitettavat 31,5%.

B/ Todellinen aurinkovoimasijoittaja kuitenkin pistää lennosta aina kun mahdollista kaikki tuottorahatkin aina vaan uusiin aurinkokennoihin. Ei vain 8v jaksojen lopussa. Tällöin saamme katevuosien lisäosista nipistettyä vielä puolikkaat 12,5% päälle. Eli alun 12,5% korkoa korolle kasvattaa yhdelle aurinkokennoerälle huikeat 37,5% vuosikorot näin laskien!

Jo tuollainen kertoo m i k s i  aurinkovoimaloihin maailmassa kansat sijoittaa liikenevän varallisuutensa. En todellakaan ihmettele yhtään miksi. Suomessa moista kattetta tuotoilleen kansalaisen on a i v a n  turhaa edes unelmoida mistään muusta vaihtoehdoissaan. Lisäksi ja mikä parasta tuotto tulee varmasti, puhtain omintunnoin ja luonnoin. Lisäksi näin maailmalla tekevät kaikki kynnelle kykenevät, joille aito ydinjätteistä vapaa puhdas luonto merkitsee ja on tärkeää.
                  ------------------------

Asiakasnumero TEM/2955/08.05.01/2012
12.07.2013
No 557
kuuleminen@tem.f

IL satoa 2013.
Sähkön hinnan tilanteessa EI tietenkään ole mitään ihmeellistä. Kesän kuumalla Suomessa on kaikkein kallimman sähköntuotannon ydinvoimalat seis. Ja aidosti halpaa vesisähköä sijalla. Kaikki kulutus on liki nollissa. Valaistukset ja lämmitykset kaikkialta poissa. Tosin tilanne on tämä v a i n niinkauan kun kalliimman ydinvoimaloitten kapasiteetit loistaa poissaoloillaan. Muuttuen jyrkästi jo ensikymiin!

Kun taas keskeisessä Euroopassa kastelulaitteeet huutaa punaisenaan. Kuivuudesta kaikkialla pysähtyneet ydinvoimalan tuotokset korvataan maksimikalliilla diesel/ kivihiilivoimaloilla. Ja mikä pahinta jäähdytyksen tarpeet ovat auringon paisteessa maksimissaan. Nostaen sikäläisen sähkön tarvehintoja hetkellisesti juuri nyt kun tutkimushintoja tehdään Suomesta.

Mutta selkeä MUUTOS on jo kiitos Saksan olemassa. Kaikkein kalliimmat ydinsähköt. Naukkarisen EKP:n mukaan siis 4- kertaa kilpailijoitaan kallimmat ydinvoimalain sähköt katoaa markkinoilta kiihtyvästi.  Tosiaan korvautuvat AINA oikeaan aikaan tuottavilla aurinkovoimaloilla ja kunnon  merien lämpötilakasvueroista toimivilla tuulivoimaloilla. Jotka koko ajan maksavat investointejaan takaisin  lisäksi. Muutuen käytäjilleen täysin ilmaisiksi noin 5v kuoletusajoillaan. Pikkuisen kun vielä odotellaan Suomen ydinsähköt on kohta 10- kertaa kalliimpaa JO kuin kilpailijansa pelätyt vanhat kuolettuneet tuulivoimalat ja aurinkoihmeet Euroopassa.)

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat