femoden toiseen merkkiin,mihin??

Vierailija

eli lääkäri suositteli vaihtaa nykyiset femoden pillerit toiseen merkkiin.
syynä tähän väsymys,kuumeilu,heikotus,jne.mihin ei syytä löydetty.sano et vois olla hormoneista johtuvaa.. anto jo reseptin yasmin pillereistä,mut en taida niitä ottaa kun ollut niitä kuolemantapauksia,ja veritulppa riski suurempi ku muissa pillereissä..
nyt vinkkejä: eli mikä ois yasmin pillerin kaltainen merkki, jossa kai samoja aineita,mutta ei noita missä suuremmat veritulppariskit??mitä suosittelette??entä te,jotka ootte vaihtanu femodenin toiseen??kokemuksia,ja vinkkejä mahd.pian,kiitos

Kommentit (4)

Minnapa
Seuraa 
Liittynyt19.6.2013

Fiksuin olisi varmaan mennä lääkärille, ja keskustella hänen kanssa mikä olisi vastaava, koska sitten se voi samalla kirjoittaa reseptinkin asiaan. Tuskin ongelma täällä ratkeaa, koska harvalla on lääkärinpätevyyttä :)

Lenune
Seuraa 
Liittynyt3.7.2011

Niissä on kaikissa ihan sama veritulppariski ihan tiedoksi vaan. Yasmin ja Yazz nyt vain sattuu olemaan Suomessa ja Kanadassa (mistä oli jossain uutisissa) käytetyimmät valmisteet. Jos 75% käyttää saman merkkisiä pillereitä, niin tottakai on todennäköisempää, että se joka nyt sattuu sen veritulpan saamaan on tän yleisimmän merkin käyttäjä. 

Ja ihan vielä bonusvinkkinä voin kertoa, että mm. raskauden aikainen veritulppariski on MONINKERTAINEN verrattuna riskiin saada veritulppa e-pillereiden takia. Suomessa nyt kuitenkin syynätään aika tarkkaan noi siellä lääkärillä, eli jos sun suvussa on tiettyjä sairauksia niin riski on isompi (Esim. Kanadassa ei välttämättä kysellä näitä yhtä tarkkaan, joten hyvin on saatettu määrätä pillereitä henkilölle, jolla on muutenkin suurentunut riski saada veritulppa.) Samoin ihmiset ei välttämättä tiedä kaikista suvun sairauksista, joten silloinkin saatetaan määrätä tietämättä pillereitä henkilölle, jolla on suurentunut riski, mutta hän ei itse tiedä sitä. Mm. näitä asioita ei uutisissa mainittu ollenkaan. Eikä veritulppa muutenkaan välttämättä johtunut mitenkään niistä pillereistä. Henkilö nyt vain sattui käyttämään pillereitä saadessaan sen ja sen saaminen on ihan hyvin mahdollista, vaikka ei olisi koskaan koskenutkaan hormonivalmisteisiin. 

Ottakaa hyvät ihmiset asioista vähän selvää, ennenkuin ootte ihan paniikissa, että kuolette. Vittu. Porkkanaankin voi tukehtua, joten kannattanee välttää niitäkin.

Vierailija

kysyn siis vain suosituksia tilanteeseen ja toki puhun lääkärille,kun vain noilta ruuhkilta saisi ajan..että kun vaihtoehtoja tiedos,niin voin puntaroida asiaa ennen lääkärille menoa.
siksi kyselen mielipiteitä,et voin pohtia ennen aikaa lääkärille..
eli kaikki mielipiteet/jos jollain samoja kokemuksia,otetaan vastaan,kiitos

Minnapa
Seuraa 
Liittynyt19.6.2013

Sitten se ei ole kuin googletella asiaa. Kyllähän mie täällä voin kertoa, että ole käyttänyt Yasminella, Cerazettea ja Nuveringia. Kaikki toimivat mulla ihan samalla tavalla: ei tullut muita sivuvaikutuksia kuin mielialojen suurempi vaihtelu. Ja käsittääkseni Yasminelle on yhdistelmäehkäisypilleri ja Cerazette minipilleri, eli niissä on erit toimintaperiaatteet, mutta mitään eroa en huomannyt käytössä toisiinsa nähden. Mutta se miten nämä toimisivat sinulla on taas asia erikseen. Itse olen päätynyt Nuvaringiin siksi, että on helppo käyttää eikä tarvi päivittäin muistaa pillereitä ottaa.

Ja jos oikeasti pelkäät sitä veritulppaa, niin sitä ehkäisyä kannate pillereillä sitten hoitaa, koska se mahdollisuus on aina olemassa. Voitko hyvillä mielin käyttää jotain toista pillerivalmistetta, kun siinä on ihan sama kuoleman vaara? Ja niihin muihinkin on ihmisiä tod.näk. menehtynyt?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat