Raskauden mahdollisuus...?

Vierailija

Tilanne on että harrastin typerästi suojaamatonta seksiä poikaystävän kanssa. Pillerit ei käytössä tällä hetkellä gynekologin ehdotuksesta. Edellisten kuukautisten ensimmäisestä päivästä oli tuolloin aikaa 13 päivää, ja kiertoni on epäsäännöllinen, mutta yleensä vähintään 35-40 päivää. Laskin että pitäisi olla ns. turvallisilla vesillä kun ovulaatio ei ole vielä tapahtunut, eikä tapahtuisikaan sen 2-3 päivän sisällä mitä siittiöt voivat selvitä kehossani. Kiertoni on kuitenkin todella epäsäännöllinen. Luin keskusteluja joissa tämä ovulaaion laskeminen tarkasti voi olla jopa ainoa raskauden estämis menetelmä. Onko kellään kokemuksia asiasta? Luin kuitenkin että noin viidesosa niistä jota luottavat "varmoihin päiviin" tulevat vuoden sisällä raskaaksi. En sitten tiedä kuinka luotettava taho tuon tutkimuksen on tehnyt. Jälkiehkäisyä en ottanut, koska lapsen saaminen ei ole pois suljettu asia elämästämme nyt, mieluiten tietenkin asia tapahtuisi vuoden-kahden päästä. Mutta katastrofaalista se ei olisi nytkään. Raskaustestiä en ole ehnyt vielä, koska tapahtuneesta on alle viikko, ja luin että testi olisi luotettava vasta min. 10 pvä hedelmöittymisestä. Onko siis kellään kokemusta että ei ole/ on tullut raskaaksi miehen lauettua sisälle vaikka kuukautisista olisi kulunut kiertoon nähden sen verran vähän aikaa että ovulaatio ei ole vielä tapahtunut? 

Kommentit (5)

Vierailija

Varmat päivät on humpuukia, jonka on keksineet ihmiset, jotka ei viitsi huolehtia ehkäisystään. Kuten tuossa sanoit, kuukautiskiertosi on epäsäännöllinen, joten sellaisten varmojen päivien laskeminen on ihan turhaa.

Vierailija

Komppaan edellistä: varmoja päiviä ei ole olemassa, joten suojaamatonta seksiä ei kannata harrastaa, ellei ole valmis hankkimaan niitä lapsia. Ja sitten kannattaisi tietenkin ottaa se jälkiehkäisypilleri, jottei raskaaksi tule, jollei siis tahdo.

Itselleni kun on tuo vahinko käynyt, eli muu ehkäisy on pettänyt, niin olen aina ottanyt jälkiehkäisypillerin, etten tulisi raskaaksi, enkä ole tullut.

Vierailija

Siittiöt voi elää jopa 2 viikkoa, ei vaan 2 päivää. Varmoja päiviä ei ole olemassa, riski on ehkä pienempi, mutta ei missään nimessä olematon. Ja vaikka olisivatkin niin ne siittiöt voi tosiaan elää jopa pari viikkoa. Itsellä hajosi kumi käytössä, otin jälkiehkäisypillerin ja nyt odotellaan menkkoja. Olisi kai ollut hyvä kirjoittaa muistiin milloin ne viimeksi olivat, mutta jälkiehkäisy ilmeisesti voi viivyttää niitä, joten hätiä mitiä tässä, kun en ole holtiton ollut :)

m m
Seuraa 
Liittynyt13.6.2013

On toki mahdollista että olet raskaana. Itse olen raskaana ja tämä lapsi on kylläkin toivottu, joten hedelmöitysajankohdalla ei sinänsä ole ollut väliä missään vaiheessa, mutta viime ultran yhteydessä todettiin lapsen olevan paljon isompi kuin pitäisi tässä vaiheessa raskautta. Tämä tarkoittaa siis sitä että laskettu aikani aikaistui 8 päivää eli hedelmöittyminen tapahtuikin yli viikkoa aiemmin kuin "normaalin kierron" mukaan olisi pitänyt tapahtua. Olin vasta lopettanut pillerit joten tämä selittää epäsäännöllisen kierron. Tiedän, että tämä viestiketju on jo vanha ja sinä olet varmasti saanut asiaasi selvyyden, mutta ehkäpä joku muu pohtii asiaa myöskin. Missään nimessä en siis luottaisi ns. varmoihin päiviin.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat