Mitä mieltä toimittajista?

Vierailija

Hei,

Teemme Tampereen yliopiston Comet-tutkimuskeskuksessa tutkimusta suomalaisten toimittajien ja mediatalojen sosiaalisen median toiminnasta.

Tutkimuksessa olemme haastatelleet joukon journalisteja, mutta kiinnostavaa olisi myös saada tietää, mitä verkon käyttäjät ajattelevat toimittajien työstä. Kuinka hyvin toimittajat esimerkiksi onnistuvat verkkoympäristössä, mitkä ovat pahimmat mokat tai huomionarvoiset onnistumiset? Tuntevatko he netin toimintakulttuurin, noudattavatko hyviä tapoja ja osaavatko käyttää verkkomediaa tuloksekkaalla tavalla journalismin tekemisessä? Onko esimerkiksi ok, jos toimittajat nostavat uutisiksi aiheita ihmisten Facebook-päivityksistä tai keskustelufoorumilta? Entä pitäisikö heidän pyrkiä synnyttämään juttuja yhteistyöllä verkossa aktiivisten ihmisten kanssa ja osallistua avoimesti sosiaalisessa mediassa käytävään keskusteluun?

Mm. näitä ajatuksia selvittääksemme olemme tehneet verkkokyselyn, joka on suunnattu erilaisissa nettiympäristöissä liikkuville aktiivisille verkonkäyttäjille.  Olemme kiinnostuneita niin eri alojen harrastajien, fanien kuin vaikkapa poliittisesti aktiivisen nettiväen mielipiteistä.

Jotta tulokset olisivat mahdollisimman kattavia, toivomme, että tähän kyselyyn vastaisi laaja ja kirjava joukko ihmisiä. Olisikin hienoa, jos mahdollisimman moni tälle foorumille osallistuva täyttäisi kyselyn – se täytetään anonyyminä ja kestää n.  10-15 minuuttia.  Monivalintojen lisäksi kyselyssä on avoimia kohtia, joihin voi halutessaan kirjoittaa perustelujaan ja mielipiteitään laajemminkin.

Kysely löytyy osoitteesta: https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/9562/lomake.html

Kiitos kaikille osallistuneille jo etukäteen,

Annan myös mielelläni lisätietoja tutkimuksesta,

yst.terv.

Elina Noppari
Researcher, M.Soc.SC.
Comet (Tampere Research Centre for
Journalism, Media & Communication)
Tampere University
tel. +358401901692
elina.noppari@uta.fi
www.uta.fi/cmt/tutkimus/comet/

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat