Kärsitkö ulkonäköpaineista?

Kommentit (14)

Vierailija

Iän karttuminen ja itsensä paremmin tunteminen on tehonnut ulkonäköpaineisiin. Myös vakaa parisuhde on tsempannut heikkoina hetkinä.

Kieltämättä toi kesän bikinikausi vähän mietityttää, kun painon äkillisestä noususta on tullut aika rankannäköiset raskausarvet. Muuten tässä naisellisemmassa ulkomuodossa viihdyn hyvin, vaikka muutos entiseen oli rankka. Kaaria, muotoja (ja sitä löllöäkin :D) on nykyään ja se on postiivista.

Olen oppinut vahvuuteni ja heikkouteni, ja sen myötä osaan olla myös ulkonäön suhteen armollinen itselleni. Kaikissa meissä on kuitenkin sitä hyvää, persoonallista ja kaunista. Myös minussa :)

Vierailija

Kärsin. Olen aina ollut hieman epävarma itsestäni. Vaatteiden ja kenkien ostaminen on tosi hankalaa, en meikkaa enkä laita hiuksiani koska tuntuu etten osaa ja jos yhtä äkkiä laittaisinkin niin sitten kaikki katsoisivat ihan oudosti. Haluaisin kyllä uskaltaa, mutta muiden mielipiteet ja ilkeät kommentit jäävät helposti mieleen. Alastomuus on todella hankalaa myös parisuhteessa ollessa, vaikka olen ihan normaalikokoinen ja suht urheilullinenkin. Tuntuu että harvoin pystyy olemaan täysin omaitsensä edes kumppanin seurassa. 

Vierailija

Mulla ainankin vaatteet ja hiukset on jotenkin "ongelma".. Olen tyytyväinen kroppaani ja muutenkin minulla on hyvä itsetunto. Usein kun astun kotiovesta ulos, menen bussiin tai muualle niin muiden vaatteet, hiukset jne. ovat aina jotenkin "parempia"... Toivon että tietyn jälkeen kaikki tommonen jää. Olenhan hyvännäköinen tyttö (ehkä vain vailla uutta tyyliä)!

Vierailija

Kyllä todella paljon. Vertailen itseäni ulkonäöllisesti paljon muihin. Kärsin teini-iässä aknesta ja nyt aikuisiällä arvet vaivaavat minua todella paljon. On joskus todella vaikea lähteä ulos ilman meikkiä. Ei pyöri mielessä muuta, kuin sanat "olen ruma".. Erittäin turhauttavaa! Tottakai sitä toivoisi näyttävänsä joltain hottis julkkisnaiselta. Mutta en pysty muuttamaan itsessäni, kuin sen miten ajattelen itsestäni. (Ellei kauneusleikkauksia lasketa).

Joskus on hyviä ja joskus huonoja päiviä. Pitäisi vain oppia elämään sellaisena kuin on, mutta se on kyllä erittäin hankalaa!

Vierailija

Yhdyn myös edelliseen kommenttiin. Aknen olen kokenut minäkin, ja arvet jäivät muistoksi myöskin. Turhauttavaa. Lisäksi nykyään todella todella monessa blogissa on treeni-innostusta ja lihaksikkaat, hoikat kropat pakottavat katsomaan omaa kroppaansa, joka tarvitsisi treeniä, mutta silti päivästä toiseen huutaa suklaata :( Paska itsetunto, I know... :/

Vierailija

Kyllä, ja se suorastaan jo haittaa arkielämää sekä parisuhdetta. Jotenkin tuntuu, että yhteiskunta on muuttunut nykyään sellaiseksi, että naisen pitää näyttää vartaloltaan ja kasvoiltaan joltain pornotähdeltä.. Kauneusleikkauksiin ei ole varaa, joten sairastuin syömishäiriöön ja olen laihduttanut itseni lähes anoreksian partaalle. Mutta kun sekään ei riitä! :( Henkisesti raskas ja ahdistava tilanne.

Vierailija

Ulkonäkööni vaikuttaa muiden mielipide, tiedän ettei siitä saisi välittää, mutta koitan päästä siitä yli. Lisäksi kun ikää tulee lisää haluaisin näyttää ikäiseltäni, mutta en tiedä miten? Naiselle on toki etu näyttää nuoremmalta, mutta se on haittana joskus. Itsensä pitäisi pystyä hyväksymään sellaisena kun on ja elää sen asian kanssa. 

Vierailija

Itselle perusteellinen meikkaaminen, hiustenlaitto ja mietitty pukeutuminen on nykyään rutiini, jota ilman on erittäin vaikea ajatella ulos lähtevänsä. Edes salille tai kauppaan. En ajattele sitä muiden miellyttämisenä, itseään on vain tuskallista katsoa peilistä suojakerroksetta.

Vierailija

Itselläkin aknea ollut ja kärsin siitä arpien muodossa. Tuntuu olipa sitä meikkiä tai ei, että kaikki katsovat kasvoja arvioiden oli muuten miten hyvin pukeutunut tai laittautunut. Joskus tekisi mieli lähteä kauppaan tai edes lenkille laittautumatta, mutta jotenkin ei vain osaa/uskalla kohdata muita ilman jonkinmoista laittautumista.

Vierailija

Pakko myöntää, mutta muiden ihmisten ulkonäkö vaikuttaa omaan ulkonäkööni. Vertailen itseäni yllättävän paljon kauniisiin ihmisiin ja mietin, mitä kaunista voisin heistä liittää itseeni esim. hiustyyli.  Mutta olen alkanut huomaamaan jo, että löydän itsestäni myös kauniita piirteitä, joita ei voi kopioida :)

Vierailija

Kyllä kärsin, mutta joka päivä huomaan jonkin asian mikä viittaa siihen, että ulkonäköpaineet vähenee! Ilmeisesti ihan oikeasti kasvaa koko ajan ja ymmärtää enemmän asioita ulkonäköön liittyvistä asioista. :) Toki vieläkin vertaan itseäni toisiin ihmisiin ja varsinkin julkkiksiin, vaikka minun kroppani onkin hyvin treenattu, mutta ymmärrän, että minun kehoni on erilainen kuin heidän ja että se on kaunis omalla tavalla! Olen myös huomannut, että jokainen treenikertani salilla saa minut katsomaan kehoani positiivisemmin!

Vierailija

Tietyllä tavalla kärsin, mutta en erityisen paljon. Mulla tuli ero viime kesänä ja se murskasi itsetunnin paaaljon alemmas. Sinkkuna oon viihtyny tosi paljon mut tuntuu et tarvii vähän väliä itsetunnon pönkitystä miehiltä, johtunee siitä et olin aika monta vuotta suhteessa ja olin tottunu siihen. Oon luonteeltani kans aika huomiota kaipaava, joten seki vaikuttaa siihe varmasti. Se on vähä harmi et kenen tahansa miehen huomio ei kelpaa..oon aika vaativa.. Tiiän et oon kaunis ja oon aika timmissä kunnossa nykyään ku treenaan melko paljon. Oon kuitenki aika onnellinen ja sehä näkkyy ulospäinki. Tarvis vaa semmosen kunnon itsetunnon kohotushetken nii olis koko ajan itsevarma myös komeessa ja kauniissa seurassa.

Vierailija

En, ellei ole huono päivä ja hiusten ja meikin laitto ei onnistu. Nykyään olen lähes tyytyväinen ulkonäkööni, kun olen kropankin muokannut kuntoilemalla melkein sellaiseksi kuin sen haluan olevan :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat