Inhottava haava/hiertymä alapäässä

Vierailija

Mua on vaivannut jo yli vuoden verran yksi ja sama kohta alapäässä, joka aina hiertyy seksin aikana. Se on tuossa emättimen alapuolella, se lieve siinä häpyhuulten välissä.

 

Oon kokeillut lukuisia eri rasvoja, liukkari on aina käytössä ja ollaan oltu ilman yhdyntää ja odotettu että paranee ja ties mitä, mutta aina se tulee takaisin. Joskus menee ihan vain muutama minuutti ja se ärtyy, joskus jos asento on optimaalinen voi mennä ilman mitään, mutta jälkikäteen sitten sattuu. Sormetus yms. tarkoittaa AINA kirvelyä jossain vaiheessa.

 

Tauteja ei ole, ne on testattu molemmilta. Hiiva ja emätintulehdus on tutkittu kerran tänä aikana ja ei ollut mitään siihen viittaavaakaan.

 

Siluetin sivuilla mainostavat, että leikkaisivat tuota "emättimen haavaumaa/fissuraa", jolloin ongelma ratkeaa, mutta selkeää hintaa ei löytynyt mistään ja muutenkin tuntuu oudolta kun en ole kuullut keltään koskaan vastaavanlaiselta. Onko kokemuksia tai mitään? Käännyttävätkö julkisella puolella vain pois ja käskevät sinnittelemään?

Kommentit (8)

Sunqueen
Seuraa 
Liittynyt11.10.2011

Käy vaan ensin siellä julkisella. Ei ne voi vaan käännyttää pois kun selkeästi elämää häiritsevä vaiva on sulla. Voithan tuon leikkauksen hintaa kysyä, mutta ehkä ne julkisellakin tekevät tuollaisia? En tiedä kun ei ole kokemusta mistään leikkauksista tms.

Vierailija

Varasin nyt sinne julkiselle sen ajan, josko onnistaisi tällä kertaa, niin paljon häiritsee elämää. Kerran mainitsin siitä sisätutkimuksen yhteydessä, mutta lekurin kommentti oli vain "tuo on joo helposti hiertyvä kohta" ja se siitä. Josko nyt..

Sunqueen
Seuraa 
Liittynyt11.10.2011

Pyh olipa ikävä lääkäri :( Kyllä varmasti hoitoa saa jos vaatii. Lääkäristä saattaa vaan olla kiinni. Jotkut on vähän tuollaisia. Kannattaa valittaa johonkin jos lääkäri ei suostu mitään hoitamaan

Vierailija
Vierailija

Syötkö pillereitä? Mulla oli samaa ongelmaa pillereiden aikaan, mutta oireet loppu kun lopetin pillerit.

 

Söin pillereitä, mutta lopetin ne jo viime kesänä kun paikat kuivui ja hiertyi entistä pahemmin ja ei mitään vaikutusta ole ollut asiaan oikeastaan. Edellisen miehen kanssa ei mitään vastaavaa, mutta nykyisellä on isompi.

Vierailija

Kävin siellä lääkärissä, mutta tuntui olevan jotenkin ihan vieras asia, että tuota esmeks leikataan, mutta sain lähetteen gynekologille. Pitää kuulemma tulostaa Siluetin sivuilta tuo teksti mukaan, että "saa siitä sellaisen keskustelun avauksen". Eli eipä hyvää lupaa joo.

 

Eli http://www.siluetti.fi/scripts/DBMNet.dll?Page?NAME=INTIIMIKIRURGIA_FISSURA

 

Tyypillisin fissuran aiheuttama oire on jatkuva ärsytys ja kipu. Kipu tuntuu erityisesti yhdynnässä emättimen aukossa. Fissurat voivat olla joko pieniä hiusviiruja tai selkeitä haavaumia, jotka arpeutuvat ja repeytyvät aina uudelleen muodostaen entistä paksumman ja venymättömän arven, jolloin tilanne kroonistuu.

Leikkaus tehdään siten, että yleensä pystysuorassa oleva fissura poistetaan ja haava suljetaan horisontaalisesti tai klassisella Z-plastialla, jolloin kudoksen joustavuus palautuu.

Vierailija

Tuli vielä soitto varsinaiselta gynekologilta. Ehdotti kaikkea mitä olen jo kokeillut ja sanoi, että ei ole kuullut sitä leikattavan ja että kyllä sen pitäisi joustaa ja olla hiertymättä. Mutta kyllä se vain hiertyy ja on kipeä. Epäili jotain vikaa limakalvossa, mutta enpä tiedä paraneeko se siitä enää tutkimalla, on sitä niin monta kertaa ihmetelty.

 

Ei apua sieltäkään, kuulosti lähinnä ärtyneeltä. Eli plastiikkapuolelta kokeilemaan seuraavaksi, kyllä itkettää ja turhauttaa kun seksi sattuu joka kerta ja mitään apua ei saa ja vain ihmetellään. Sanoi, että on kipeä pitkään ja paranee kauan jos leikataan, mutta vuositolkulla tätä kuulostaa aivan sietämättömältä. Ihan niin hylätty ja epäonnistunut olo.

Sunqueen
Seuraa 
Liittynyt11.10.2011

No kyllä on ammattitaidoton gynekologi, jos ei omaa alaansa sen verran tunne, ettei tuollaisia leikkauksia edes tiedä tehtävän :( Hyvä jos sinne leikkaukseen pääset, eiköhän tilanne parane sitten. Mutta en ymmärrä miten tuo leikkaus toimii. Siis eikö tilanne voi helposti palata ennalleen helposti? Että jos sinne tulee uusi haava, niin taas on sama ongelma. No toivottavasti tuosta on apua :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat