"lomaromanssi" ja hankalat vanhemmat

Vierailija

Pakko kirjottaa tänne jotain, kun tuntuu että pää räjähtää kun yksikseen näitä asioita miettii. Asiaan! Tulin siis noin kuukausi sitten vajaan kuukauden kestäneeltä Thaimaan reissulta, jossa olin yhdessä parhaan kaverini kanssa. Kierreltiin ympäri maata ja kesken reissun tutustuin Thaimaassa tämän talven työskententelevään suomalaiseen mieheen, jonka kanssa sitten lomaromanssia pukkas. Ollaan oltu minun loman palaamiseen jälkeen yhteyksissä ja kaipuu takasin on hirvee. Oonki tässä miettiny ja useaan otteeseen ollaan puhuttu minun takaisin Thaimaaseen lähdöstä, jossa olisin vaikka 1-2 kk ja samalla sitten työskentelisin tietenkin siellä perillä. Asunto olisi perillä valmiina ja minun tarvitsisi vain lentää perille.

Valmistuin juuri ammattiin, olen siis 22-vuotias ja asunut opiskelujen vuoksi muussa kuin kotipaikkakunnallani jo 4 vuotta. Olen aina ollut kiltti ja järkevä ja hyvin vastuuntuntoinen sekä olen hyvillä arvosanoilla valmistunut lukioista sekä amk:sta ammattiini. Kuitenkin vanhempani eivät anna suostumusta lähdölleni takaisin eivätkä jousta asian suhteen lainkaan. Olen ainut lapsi ja he pelkäävät että minulle sattuu jotain perillä lisäksi he arvasivat että perillä on joku poika/mies, minkä vuoksi takaisin palaaminen olisi entistä vaikeampaa. Lisäksi yksi syy lähdön kieltämiseen oli se, että olen vasta ollut maassa. Oon keskustellu asiasta kavereideni kanssa että tulen aina katumaan jos en lähde, mutta haluiaisin saada suostumuksen vanhemmilta lähtööni. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että en ehdottomasti saa lähteä vaan vasta muutaman vuoden kuluttua kun olen saanut enemmän elämänkokemusta? En ole mikään hiljainen nössö vaan reipas ja rohkea ja hyvin itsenäinen nuori nainen, joten en ymmärrä yhtään miksi lähtöni olisi niin kauhea asia.

Kaipaan siis neuvoja mitä ihmettä voisin tehdä.

Kommentit (10)

Vierailija

hmmm.. olet kyllä jo sen ikäinen että vanhempasi eivät saisi vaikuttaa asiaan.. kyllähän tuon ymmärtäisi jos olisit vasta juuri täyttänyt 18 ja haluaisit vaan bilettämään, mutta vastuullisesti olisit kuitenkin menossa töihin? ja romanssi tulisi sitte siinä mukavasti plussana ;)  kannustan sinua lähtemään ! minulla oli romanssi erään suomalais/espanjalaisen kanssa kun olin 18 ja ensimmäisellä kaverireissulla ilman vanhempia, halusin muuttaa hänen luokseen epätoivoisesti. Silloin en saanut lähteä ja kapinoinkin ja jaksoin muistuttaa vanhempiani asiasta parikin vuotta.. nyt olen 28 ja ymmärrän miksi en saanut lähteä kuuman 2viikkoa kestäneen kesäromanssin perään.. mutta sinun kannaltasi ajateltuna en näe mitään syytämikset saisi jo päättää omista menoistasi !luulen että vanhempasi toki aluksi pettyisivät mutta tajuaisivat kyllä että olet fiksu ja vastuullinen tekemisistäsi :) 

Vierailija

Jos olet 22, ei vanhemmillasi ole mitään sanomista asiaan. Haluat siis vaan heiltä hyväksynnän ennen kuin lähdet? Jos olet " reipas ja rohkea ja hyvin itsenäinen nuori nainen" en ymmärrä miksi kaipaat vanhempiesi hyväksyntää tuollaisessa asiassa niin kovasti. Et taidakaan olla niin itsenäinen kun annat ymmärtää.

Vierailija

Onpas kiva kuulla kommentteja muilta asiaan, kiitos! Mutta kyllä sitähän itsekin tässä vähän jo naureskelenkin, että olen 22-vuotias niin pitäisi saada tehdä omat päätökset eikä niin kovasti kaivata juuri vanhempien hyväksyntää. Olen siis ainut lapsi ja tietenkin sen takia vanhempien olisi vaikeaa päästää minut lähtemään, mutta jossain vaiheessa heidänkin täytyy ymmärtää että heidän täytyy vain hyväksyä päätökset mitä teen. En ymmärrä, koska olen kuitenkin asunut melkein 4 vuotta omillani ja olen saanut elää itsenäisesti eikä esimerkiksi kaverin kanssa matkalle lähdössä ollut mitään ongelmaa. En ymmärrä miksi nyt heillä on niin ehdoton kanta lähtemiseni kieltämiseen..

Vierailija

Millainen tyopaikka ? Millainen palkka ? Millaiset tyoajat? Mita jos sairastut ? Kuka maksaa?  Onko poika luotettava? Tunnetko perheen suomesta/kaverit ? Onko hyva maine pojalla ? Onko luotettava tyopaikka ? Viisumi ?Onko muita luotettavia ihmisia siela? Missa asuisit? Kenen luona? Onko luotettava alue ? Kunnollinen aleu ? Miten liikkuisit toihin ? Vapaapaivat? Paljonko kaikki maksaa yhteensa ? 

Jos tyopaikka vaikuttaa liian hyvalta ollakseen totta 

Vierailija

Thaimaa on aika kaukana...ehka pelkaavat myos menettavansa sinut? Tai etta tulet raskaaksi? Raiskatuksi murhatuksi, sekaannut huumeiseen, sinut huumataan, ryostetaan, pahoinpidellaan...etc Mita tahansa voisi melkein tapahtua. Oletko varma etta poika seurustelee edes vain sinun kanssa vai tapaileeko han myos muita naisia ? Thaimaassahan on paljon kaunokaisia. Miten olisit yhteydessa vanhempiisi Thaimaasta? Ehka kannattaisi viela miettia uudestaan matkaa... onhan mukava olla ihastunut mutta se ei takaa suhteen tulevaisuutta tai matkan turvallisuutta.

Kenen idea alun alkaen oli tyopaikan hakeminen thaimaasta? Pojan vai sinun ?

Ala vain ole sinisilmainen !!! Ja vanhempia kannattaa kuunella koska heilla on loppujen lopuksi paljon elamankokemusta.

Vierailija

Ei ne vanhemmat ikina siita kauheasti pida etta lapsi on lahdossa ulkomaille. varmaankin pelkaavat etta jaat sinne kauas asumaan. Paatos on sinun, kannattaa toki miettia onko se sen arvoista. Romanssi kuulostaa lahinna hetken huumalta.

Vierailija

Jos mies on siellä vain talven, miksi et odottaisi, että hän palaa takaisin Suomeen ja kokeile sitten romanssia hänen kanssaan? Olisi kaikki tuttu ja turvallinen kuitenkin lähellä, jos homma ei toimikaan enää sen ekan kk jälkeen. Ja jos jutusta olisi tulossa suuri rakkaustarina niin eiköhän se mies jaksa talven yli odottaa, että sinut saa.

Vierailija

Vähän turhilla kauhukuvilla täällä nyt ehkä pelotellaan. Toki kannattaa ottaa asioista selvää ensin ja ennen kaikkea tehdä varasuunnitelma jos kaikki ei menekään kuten toivoit. Thaimaa nyt ei kuitenkaan ole mikään maailman eksoottisin paikka enää nykyvinkkelistä katsottuna. Ainakin jos jonkinlaisella turistialueella elelet. Paluulippuun kun on rahat jo valmiina niin pääsee aina pois.

Lähde siis ihmeessä äläkä mieti vanhempiasi. Jokainen elää elämää itseään varten eikä vanhempiaan. Joskus teininä on ehkä ihan ymmärrettävää kysyä asiasta vanhemmilta mutta sinun iässäsi on turha haaskata kallisarvoisia tilaisuuksia vanhempien ennakkoluuloisuuden takia. Paljon onnea reissuun ja muista pitää järki päässä!

Vierailija

Saatko vielä viikkorahaa?

Onko sulla kotiintuloajat?

Kysytkö luvan kun lähdet illalla ulos?

Jos vastasit kaikkiin kohtiin ei niin miksi ihmeessä tarvit luvan siihen saatko lähteä ulkomaille.

Sulla taitaa olla ihan liian läheinen suhde sun vanhempiisi jos ne päättää mitä saat tehdä ja mitä et. Olisko aika jo aikuistua, olet jo 22v ja päätät asioistasi ihan itse, ei sun tarvi kysellä mielipiteitä sun vanhemmiltasi, lähdet sinne Thaimaaseen ja siellä laitat viestiä että kaikki on hyvin ja olet onnellinen.
Jos vanhempasi suuttuu niin voivoi sittehän suuttuu, ei se maailmaa kaada.

Sen jälkeen voit ilmoittaa vanhemmille et alat pornotähdeksi ja otat selän kokoisen tatuoinnin ja menet naimisiin isomunaisen tummanmiehen kanssa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat