Kuukautiset 2kk myöhässä, voinko luottaa tekemiini raskaustesteihin?

Vierailija

Kysyin samaa toisellakin palstalla, mutta vastaukset olivat pelottelevia, paikoittain hurjastikin liioittelevia ja pilkkaavia, joten turvaudun cosmoon!

Harrastin noin 2kk sitten seksiä silloisen baarituttavuuden kanssa. Käytimme kondomia, eikä kumppanikaan lauennut tuhdin juopumuksen takia. Sen jälkeen kuukautiset kuitenkin ovat jääneet puuttumaan. Olen tehnyt tasaisin väliajoin raskaustestejä, joista ensimmäisen tein n. kahden viikon päästä yhdynnästä. Tulos oli heti negatiivinen. Sen jälkeen tein vielä kaksi testiä muutaman päivän välein, mutta nekin olivat selkeitä negatiivisia. Olen silti jokseenkin vainoharhainen, voinko luottaa testeihin?

Kuukautiskiertoni heittelee melko usein muutenkin jatkuvan stressin, masennuksen ja painonmuutosten takia, mutta voiko jo kahden kuukauden taukoa pistää näiden asioiden piikkiin? Kaipaisin rehellistä mielipidettä, kiitos jo etukäteen!

Kommentit (5)

Vierailija

Mooi Miglu!
Tiedän tuo epävarmuuden tunteen liiankin hyvin! :/ Jos olet tehnyt jo kome raskaustestiä ohjeita täysin noudattaen, niin en todellakaan usko, että olisit raskaana! Ja se, että käytitte kondomia, eikä mies lauennut lisäävät kyllä raskauden epätodennäköisyyttä.

Vierailija

Sanoisin samaa, että tuskin. Mutta aina voi käydä ottamassa testit terveyskeskuksessa niin saa varmuuden. Voihan olla, että tuo pelkosi raskaudesta aiheuttaa sinulle stressiä ja sen takia menkat myöhässä. 

Toinen on, että jos olisit vaihtanut ehkäisyä juuri näillä main niin sekin voi aiheuttaa joissain tapauksissa menkkojen niukkenemisen ja jopa poisjäännin. 

Sunqueen
Seuraa 
Liittynyt11.10.2011

Hyvin epätodennäköistä, että olet raskaana. Mutta kaksi kuukautta on aika paljon myöhässä. Onko elämässäsi ollut mitään muutoksia? Oletko aloittanut pillerit tai jotain lääkkeitä, jotka voisivat vaikuttaa? Anoreksia tai joku muu sairaus voi jättää menkat kokonaan pois, mutta luulen että olisit maininnut, jos tällaista olisi.

Ehdottomasti kannattaa käydä lääkärissä. Voihan se olla jotain muuta ja jos kaikki on kunnossa, niin saat mielenrauhan ja menkatkin tulee helpommin kun ei stressaa asiaa :)

Vierailija

Kolmen negatiivisen testin jälkeen tuskin olet raskaana. Suosittelen kuitenkin lääkärissä käyntiä, siellä tehty raskaus-verikoe on paljon luotettavampi. Lisäksi 2kk kuukautisten poisjäännin syytä olisi hyvä selvitellä. Oletko kuinka laiha, mikä on BMI:si? Joskus laihoilla tai paljon urheilevilla naisilla kk tahtovat jäädä pois. Lisäksi hemoglobiini ja rautavarastot olisi hyvä tarkistaa. Muutamalla labralla/tutkimuksella ja mahd. ultraäänella saa varmistettua ettei mistään vakavasta ole kyse ja saa mielenrauhan.

Oletan, että kyseessä on vielä nuori nainen, eli menopaussista tuskin on kyse.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat