Miksi ihmiset pettää toisiaan?

Vierailija

En ymmärrä miksi ihmisillä on ajatus siitä että petetään, jos rakastaa toista ihmistä ja pettää eikö olisi eron aika ennen kun pettää? Varsinkaan en älyä niitä jotka pitää suhteita toiseen ihmiseen salaa vaikkei ole tunteita enään kumppaninsa kanssa. Itse en voisi kuvitella pettäväni ihmistä jota oikeasti rakastan, jos en rakasta ihmistä jättäisin ihmisen enkä pettäisi. Voiko kaikki hyvät lukijat kertoa omia kokemuksia miksi on pettänyt, tullut petetyksi ja niihin olevia syitä. 

Kommentit (5)

Vierailija

Olen tätä itsekin miettinyt. Tekosyitä nyt varmasti on yhtä monia kuin on pettäjiäkin. 

Kerran kirjoitin mielestäni hienosti tästä, mutten enää muista miten. Mutta mun mielestä pettäminen on ennen kaikkea valehtelua itselleen ja halua kontrolloida kaikkea ympärillään. Tämä halu juontaa pitkälti siitä, että pelkää olevansa riittämätön jollain tapaa. Pettäminen on tapa valehdella itselleen, että on rohkea, koska uskaltaa tehdä jotain "kiellettyä" ja myös parantaa itsetuntoa, koska tuntee olevansa haluttu. Seksi ei kuitenkaan ole välttämätöntä ihmisen hengissä säilymisen kannalta, kuten uni tai ruoka. Me olemme ihmisiä ja meillä on rationaaliseen ajatteluun kykenevät aivot, joten meidän pitäisi osata hillitä halumme, tai keskustella asioista ja tarvittaessa tehdä ratkaisuja.

Joka tapauksessa pettäminen osoittaa vain sen, ettei tiedä mitä haluaa eikä osaa valita. Osoittaa, ettet osaa oikeasti kunnioittaa ja arvostaa toista ihmistä, vaikka väitätkin kovasti rakastavasi. Pettäjä on pelkuri sanan suurimmassa merkityksessä. Meillä on hyvinvointiyhteiskunta. Jos yhtään otat asioistasi selvää ja teet jotain muutakin kuin juot kaljaa auringonnousuun joka herran siunaama päivä, et jää täysin tyhjän päälle. Meillä on jopa kannelliset roskalaatikot, paljon parempi kuin kannettomat, Näihin voi hätätapauksessa majoittua. (Anteeksi väsynyt huumori vakavassa aiheessa.) Eli pitäisi olla selkärankaa sanoa soronoo, jos tuntuu siltä, että suhteesta puuttuu jotain oleellista, minkä takia muiden haarovälit alkavat kiinnostaa ylitsepääsemättömän kovasti. 

Valitettavasti ihminen on luonnostaan ainakin nykyään aika pelkuri ja mennään siitä, missä omia tunteita tarvitsee kaikkein vähiten käsitellä. Eli petetään. Onneksi uskon Karmaan ja siihen, että jossain kohtaa jää väkisin kiinni ja paha saa palkkansa. Lohduttaa edes hiukan.

Vierailija

Edellinen kirjoittaja, komppaan häntä. Pettäminen on myös huonoa itsetuntoa. Onhan se ihanaa saada petoksen muodossa todisteita siitä, että on viehättävä ja haluttava. Oma poika-/tyttöystävähän kuitenkin on uskollinen vain tavan vuoksi, eikö niin? Tai pettää selän takana koko ajan, ihan varmasti? Huono itsetunto ja epävarmuus, edellisen kirjoittajan sanoin itselleen valehteleminen ja tunne omasta riittämättömyydestä. Itsevarma ihminen, joka tietää mitä haluaa, ei petä tai puuhaile selän takana. Hän luopuu edellisestä suhteesta kunnialla ennen kuin ottaa mitä tahtoo.

Vierailija

Pettämisessä tosiaan on kyse huonosta itsetunnosta, mutta mistä huono itsetunto on tullut? Jos on suhteessa mutta ajautuu pettämään, voit olla rakastunut mieheesi mutta hyvin pettynyt ja eksyksissä koska et tunne saavasi arvostusta ja huomiota mieheltä jota rakastat. niimpä koitat hakea uutta arvostusta itseesi muilta miehiltä. Jos olette puhuneet miehesi kanssa ajatuksistasi ja tuntemuksistasi mutta mitään ei tapahdu, onko se silloin IHAN  täysin pettäjän syy jos vahinko tapahtuu? noh, ehkä seksin tapauksessa on, siihen ei vain vahingossa ajauduta. Mutta entä vähinggossa tapahtuneet suudelmat?

Vierailija

Eivät ne suudelmatkaan minusta ihan vahingossa ja kukkaruukkuun kompastumisen yhteydessä tapahdu. Kyllä siinä on tarkoituksellisesti ajauduttu "kielletyn hedelmän" läheisyyteen tai annettu toisen tulla liian lähelle. Tuleepa paha olo, kun kuvittelee nämä asiat oman miehen kautta.

Vierailija
Vierailija

Eivät ne suudelmatkaan minusta ihan vahingossa ja kukkaruukkuun kompastumisen yhteydessä tapahdu. Kyllä siinä on tarkoituksellisesti ajauduttu "kielletyn hedelmän" läheisyyteen tai annettu toisen tulla liian lähelle. Tuleepa paha olo, kun kuvittelee nämä asiat oman miehen kautta.

 Täysin samaa mieltä. Suuteloinnit ei todellakaan ole vahinkoja. Kyllä seurustelevan ihmisen tulee tietää missä menee raja, ja tulee osata sanoa EI sille toiselle osapuolelle. Usein myös syytetään sitä toista osapuolta, mutta minusta molemmat on ihan yhtä syyllisiä kuin se seurustelevakin. (Ellei sitten ole epätietoinen siitä että toinen seurustelee). 
  Itse olen joutunut petetyksi, ja sen jälkeinen tunne on kalvannut jo kauan. Ja aina on jokin epäilys vaikkei sitä tulisi olla.

Pettäminen on mielestäni jokin keino näyttää toiselle " katso muutkin haluavat minua ".

Inhottavaa

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat