Sairaanhoitaja/terveydenhoitaja opiskelijat!

Reetta

Haluaisin kovasti opiskella itseni terveydenhoitajaksi. Pääseekö sairaanhoitajatutkinnon kautta opiskelemaan terveydenhoitajaksi? Olisi mukava kuulla opiskelukokemuksia, ja tietenkin valintakokeisiin vinkkejä, jos sellaisia löytyy! :)

Kommentit (2)

Nana

Helpommalla pääset, kun haet suoraan terveydenhoitajan tutkintoon AMK:hon. Mutta tottakai asia onnistuu sairaanhoitajan tutkinnonkin kautta, mutta valmistumisen jälkeen vaaditaan 1-1,5 vuoden ns. suuntaavat opinnot, jotta terveydenhoitajan nimikkeen itsellesi saat.

Pääsykokeet muodostuvat yleensä yksilöhaastattelusta, jossa opettaja ja alan ammattilainen haastattelevat sinua. Perus kysymyksiä ovat mm. miksi sovit sosiaali- ja terveysalalle? Haastattelussa kannattaa olla oma itsensä, sillä nämä henkilöt kyllä huomaavat feikkaamisen. Lisäksi ryhmähaastattelu, jossa jokaiselle jaetaan laput, joissa kerrotaan keskustelun aihe esim. päiväkodin uuden työntekijän kriteerit. Tässä osiossa katsotaan henkilön työskentelyä tiimissä, arvioimassa on psykologi ja opettaja. Keskustelussa kannattaa muistaa hyvät käytöstavat, ei puhu muiden päälle tms.

Joisssakin AMK:issa saatetaan vielä pitää mm. matikan kertolasku testejä.. Mutta suurimmasta osasta ne poistuivat jo pari vuotta sitten. 

Tervetuloa alalle! :)

heidiiii
Nana

Helpommalla pääset, kun haet suoraan terveydenhoitajan tutkintoon AMK:hon. Mutta tottakai asia onnistuu sairaanhoitajan tutkinnonkin kautta, mutta valmistumisen jälkeen vaaditaan 1-1,5 vuoden ns. suuntaavat opinnot, jotta terveydenhoitajan nimikkeen itsellesi saat

Juuri näin. Mikäli olet aiemmin valmistunut sairaanhoitajaksi ja tämän jälkeen tahdot jatkaa suoraan tarveydenhoitajaksi, ovat perinteiset pääsykokeet ainoa väylä. Haku tapahtuu toisen asteen papereilla (lukio tai amis), eikä aiempaa sairaanhoitajakoulutusta katsota hakiessa juurikaan. Tietysti siitä on apua esim. ryhmähaastatteluissa tai vastaavissa, kun on jo kokemusta alalta.

Itse olen valmistunut sh:ksi ja opiskelen kätilöksi nyt :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat