suojaamaton yhdyntä

tiiijjali

Harrastimme poikakaverini kanssa hieman yli kolmeviikkoa sitten seksiä ilman ehkäisyä. (joo tiedän, helvetin tyhmää känniseksiä) Hain seuraavana päivänä jälkiehkäisypillerin ja menkat alkoivat kaksiviikkoa aiemmin kuin normaalisti, loppuen kolme päivää sitten. Eilen harrastimme seksiä ja kondomi hajosi. Pitäisikö hakea jälleen jälkiehkäisypilleri vai luottaa siihen etten raskaudu heti menkkojen jälkeen ? Kuukautiskierto ollut säännöllinen ainakin ennen jälkiehkäisypillerin ottamista. Ja en tarvitse moraalisaarnoja, tyhmää tiedän. Kiitos etukäteen vastauksista 

Kommentit (3)

asd

Sinun tilanteessasi hakisin jälkiehkäisypillerin ja sen jälkeen e-pillerit, koska jälkiehkäisyn teho heikkenee, jos niitä syö liikaa. E-pillerit eivät ole 100% varmoja mutta lähes ja itse ainakin luotan pillereiden tehoon, jos kondomi hajoaa (näin siis joskus käynyt)

hillevi

Aika epätodennäköistä, että nyt tulisit raskaaksi. Tietysti jos kiertosi on kovin lyhyt, niin se on mahdollista. Jos sulla kestää menkat esim. 5pvää, siitä vielä 3 se päivää lisäksi eli 8pv ja sitten jos siemenneste on oikein selviytyjä-ainesta (voi elää kohdussa jopa 7 vuorokautta) eli yhteensä 15pvää, jolloin sulla olis ovulaatio ollut (14.pvä) jos kierto on 28pvää tai lyhyempi.

Mutta tossa on nyt noi epäkohdat että hyvin harvoin siemenneste oikeesti pystyy oleen hedelmöittämiskelpoista enää max. 5 päivän jälkeen. Ja jos kiertos on yhtään pidempi, kun 28 pvää niin ovista sulla ei ehdi tuleen sen 5 pvän sisällä.

Kuitenkin jos haluat olla 100% varma, niin apteekkssi hakeen se j-ehkäsy. (Muista nyt kuitenkin että sitä ei sais kun maksimissaan ottaa sen pari kertaa/vuosi, ettei mee hormonit sekasin)

Jos et sitä j-ehkäsyä halua ottaa niin sit vaan odottelet pari viikkoa ja teet raskaustestin.  (raskaushormonia alkaa erittyyn virtsaan vasta pari viikkoo hedelmöittymisen jälkeen ja sillon vasta testi on luotettava). Tää vaan tosin siinä tapauksessa, että se vauva ei olis mikään maailmanloppu. Koska kyllä se abortti aina vaikeempi on, kun hakee nyt se je-pilleri.

Ja sit tulevaisuudessa voit alkaa syömään ihan e-pillereitä, jos tällasia tapahtuu useinkin? :D

Tai jos ei, niin ite oon ainakin hyvin pärjännyt kortsulla tähän saakka ja aion pärjätä vastasuudessakin, koska en halua epilsujen haittavaikutuksia ;)

hohhoh toivottavasti mun erittäin sekainen teksti jotenkin auttoi, yritin varmaan liian fiksusti kertoo ja selittää nää asiat. Mut anyway tsemiä! :)

Nala

Suosittelen pelaamaan varman päälle ja hankkimaan jälkiehkäisyn sekä sen jälkeen ehkäisypillerit tai jonkun muun luotettavan ehkäisymenetelmän, jottei sulle satu uudelleen tuollaisia vahinkoja! :-)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat