Hei bloggaajat!

Lolaina

Selailin taas uusia blogeja, jos vaikka löytyis uutta luettavaa. Ja yks juttu alkoi nyt ärsyttämään. Kirjoitusvirheet! Tosi ärsyttävää, ettei aikuiset ihmiset osaa laittaa pisteitä, pilkkuja ja isoja alkukirjaimia. En ole mikään kielipoliisi, tulee mullekin varmasti kirjoitusvirheitä. Mutta tässä pätkä yhdesta blogista, jonka lukijaksi en todellakaan ruvennut:

"Tämmöset musta valkeet ja kerralla sattu oikeenlaiset oon nyt viimeset 1kk metättäny itelleni biksuja ja nyt ne löyty vihdoin. tämä viikonloppu ottaa rennosti ja purkaa agresiot pelailun merkeissä maanantai aamuna pitäs ottaa suunnaks kokkola ja pureistella töihin menemään siinäpä se kesä meneekin."
 
Olihan tuolla yks piste. :D En tiedä olenko ainoa, jota ärsyttää kirjoitusvirheet, jos olen, niin anteeks! :D Mut halusin vaan näin julkisesti valittaa teille jotka ette osaa kirjottaa.
 
Mut hei, linkittäkääs blogeja, joiden kirjoittajat osaavat kirjoittaa! :D En vaadi kirjakieltä, mut sellaista, mistä saa selvää!

Kommentit (14)

Pullli

Ompas kauheeta tekstiä! :D Muakin ärsyttää tommosen lukeminen ihan kauheesti, ei tarviis mitään kirjakieltä tms. kaunokirjallisuutta olla, mut et jos ees selkeempää olis niin hyvin menis! :)

http://life-is-a-small-and-big-things.blogspot.fi/

Minun blogissani teksti yrittää ainakin olla joksenkin selkeää, mutta voinee minultakin virheitä ja sanahirviöitä löytyä jokunen.

Fanniemelina

Uskaltaakohan tähän linkata :D tehdessä blogiani yritän ainakin karsia pahimmat virheet:)

Olen 20-vuotias bilehile Helsingistä ja blogissani kirjoitan mm. muodista, tyylistä, kauneudesta, bailaamisesta ja elämäni suurista sekä pienistä hetkistä

http://fanskufanni.blogspot.fi

reba

Joo näitä samoja tapauksia näkee myös tuolla Facebookissa. Tyypillisesti semmoset 40-60 -vuotiaat naiset kirjoittaa tuolla tyylillä, lieneekö syynä sitten se, että sitä pilkkua ja pistettä ei sieltä näppäimistöltä löydetä tai jotain. Mutta sairaan ärsyttävää se on. Mä en jaksa lukea blogeja, joissa kieliasu on hirveän epäsiisti ja muutenkin kielioppi hukassa. Eri asia, jos tiedän, että bloggarilla on esim. lukihäiriö, mutta silloinkin kyllä näkee, yrittääkö kirjoittaja kirjoittaa siististi vai ei.

Oma blogini löytyy osoitteesta

http://pressure-thrust.blogspot.fi/

Olen sattunut saamaan sen verran kirjallista lahjakkuutta, että yleensä olen saanut teksteistäni hyvää palautetta (mm. äikästä laudatur ja onpa tullut menestystä kirjoituskilpailuissakin), eli sikäli voin lupailla, että jos mun blogissa joku ärsyttää, se ei ole huono kielitaito.

kardemumma

Täällä myös yksi, jota ärsyttää, jos kirjoitusvirheitä on paljon. Itse en välttämättä huomaa edes muutamaa kirjoitusvirhettä, mutta jos niitä on liikaa. Tai jos tekstissä ei ole pisteitä, pilkkuja, isoja alkukirjaimia, kappalejakoa yms, niin on tosi häiritsevää.

Täytyy kyllä myöntää, että omassaki blogissa ihan varmasti on kirjoitusvirheitä, mutta pyrin aina tarkistamaan vähintään kaksi kertaa tekstin ennen julkaisua.

inmotion

Pilkku- ja yhdyssanavirheiden lisäks ärsyttää liiallinen hymiöiden käyttö. Itsekin käytän hymiöitä kirjoituksissani, mutta esimerkiks maksimissaan pari per postaus ja yleensä pelkästään perus smileya (versus XDDDASDF tai vastaava..). 

Joka tapauksessa, käykäähän tsekkaamassa blogini http://inmotionblogi.blogspot.fi/ , jonka teemana liikunta. Keskittyy erityisesti uusien lajien testailuun, vanhoissa kehittymiseen ja ylipäätään itsestään huolehtimiseen :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat