Unelmakoti - Gallupit

figaro

Jos ostaisit itsellesi talon/asunnon.. Millainen se olisi? :D

Sivut

Kommentit (40)

Miffy

Just tällä hetkellä tuntuu tältä, kaks vaihtoehtoa:

1. Ullakkohuoneisto Helsingin keskustassa, näkymät kattojen yli, ei tarttis olla kovin iso, alle sata neliötä, remontoitu tyylillä, jugend-talossa, takka, erkkeri, parveke.

2. Ihana puutalokoti Turun POrt Arthurissa (puutalokaupunginosa Turun keskustassa). Tyylillä remontoitu, mahdollisimman paljon vanaha säilyttäen, reippaasti alle sata neliötä, puuhella.

Aaaaahhhh!!

Lania

Pitäis olla monta kämppää, tai sitte joku tosi iso mikä sisältäis monta erilaista :P

Välillä tekee mieli asua jossain tosi modernissa, missä kaikki ois hienoo ja tyylikästä. Ja välillä sellasessa ilosessa sekamelskassa, missä tavarat ois vanhoja sieltä täältä haalittuja. Ja välillä ihan "normaalissa" ympäristössä.

Toi enemmän sitä sisustusta, entäs se itse talo, hmm. Olis kiva joku iso ja juhlallinen talo jossain rauhallisella paikalla, missä lapsilla ois maata ja mantua juostavana, ja kylään mahtuis aina kaikki sukulaiset ja kaverit ja tuttavat. Mutta en kuitenkaan halua asua missään pusikossa, joten tollanen on vähän hankala yhdistää kaupunkiympäristöön. Joku välimuoto siitä.

Paitsi jos yksin asuisin, niin sitten joku rouhee kattohuoneisto kaikkine hienouksineen ois tietty aika kiva :P

tessa

kattohuoneisto kaupunginkeskustassa: iso, moderni keittiö ja iso olohuone, jonne saa survottua kulmasohvan. Ja sitten kaunis kylppäri, jossa on upotettu (pore)amme. Muuta en pyydä :D

Rixuliini

Vanha puu- tai kivitalo jossa olisi korkeat huoneet. Keittiössä olisi sellainen punertavanruskea laattalattia ja saareke keskellä ja yrttejä kasvamassa ikkunalaudalla.
Olohuoneessa olis isot ikkunat ja lasiset pariovet jotka johtaisivat ulos patiolle jossa olisi punaiset laatat ja paljon reheviä kasveja ja huumaavasti tuoksuvia kukkia.
Makuuhuoneessa olisi ihana katto ornamentti, leveä lautalattia ja ovet takorautaparvekkeelle..
Talon sijainti olisi oikeastaan ihan sama, kunhan makuuhuoneista (niitä pitäisi olla vähintään kolme) olisi meri- tai järvinäköala...
Ja kylpyhuoneessa olisi ihana lattiaan upotettu mosaiikki poreamme. :lol:

Huoh! Taitaa tullainen talo jäädä kyllä ihan vaan unelmaksi... Mutta ehkäpä joskus tulevaisuudessa.. :roll:

cOOl

Tiilitalo rinteeseen rakennettua on ollut himona jo pitkään. :) Ehkäpä sitten sellaisen rakentaisin jos taloa alkaisin väsäämään. En halua mitään valmiiksi tehtyä, eikä mieskään, koska jos rakentaa itse niin saa juuri sellaisen kun haluaa.

Tässä on siis vähän sekä miehen että minun haaveita, kun ovat aika samantyylisiä ;)

Talo olisi sisustettu melko modernisti, eikä olisi "turhia tavaroita" kauheasti (ärsyttää kun on hyllyt aivan täynnä nyt), ja siinä olisi tavallaan viisi kerrosta, tai tasoa. Ei siis niin että kaikki kerrokset on samankokoisia.. No öh, kai nyt joku on ainakin nähnyt rinteeseen rakennetun talon jossa on paljon portaita :D Alimmassa olisi sellainen "elokuvahuone" (miehen haave), jossa olisi kaikki videotykit ja muut hienoudet), tokassa sauna ja pesuhuone, sekä jonkunlainen olkkari. Kolmannessa olisi sitten keittiö ja jonkunlainen oleskelutila myös. Neljännessa kerroksessa olisi oma makuuhuone ja vessa ainakin, ja siellä ylimmässä sitten vierashuone ja mahdollisten lasten huoneet.

Tietysti kaikki voi vielä muuttua mutta tässä nyt tämä tämänkertainen. ;) Ainiin, talo sijaitsisi jossain melko maalla, mutta joku isompi kaupunki (tampere, jkl, vaasa tai joku) saisi olla sitten enintään tunnin ajomatkan päässä. Ja mieluummin molemmilla työpaikka lähellä, max tunnin ajomatka saa olla töihinkin että ehtii sitten elämässä muutakin tehdä kuin töitä.

kuunlapsi

voih, unelmatalosta on niin vahvat kuvat mielessä että..
sellanen kiva pikkunen kotoisa omakotitalo, ei liian iso, ei liian pieni. kaksi kerroksinen, tilava keittiö(missä keskellä iso pöytä missä liesi samassa) pieni piha, sellanen mummonmökki, rauhallisella paikalla mikä ei kuitenkaan ole ihan keskellä ei mitään.. lyhennettynä.. voih.. tahtoo!!

zizi

Mulla on pienet unelmat... haaveilen sellasesta kaksikerroksisesta rivitalo kolmiosta, joka oli ihan OMA ja jonka sais sisustaa oman mielen mukaan... Vuokralla asuminen kyllästyttää, kun jokainen naulan lyönti seinään pitää miettiä tarkkaan.

Ninna

Mummon mökki parin kilometrin päässä keskustasta. Oma piha, jossa sais kasvattaa porkkanoita ja mansikoita. Talossa kaks kerrosta, alakerrassa keittiö ja olohuone ja iso eteinen, jossa isot ikkunat, yläkerrassa kolme makuuhuonetta ja oleskelutila. Keittiössä puuhella ja olohuoneessa takka. Sisustettu perinteitä kunnioittaen mutta kuitenkin suhteellisen nykyaikaisesti niin, että jokapäiväisiin askareisiin ei menisi ihan hirveästi aikaa.

kameletontti

vihdissä taikka nurmijärvellä, suurella metsäisellä tontilla sininen, ylväs hirsitalo. Pyöröhirrestä tietenkin :wink: suuri, perinteinen keittiö hyvistä materiaaleista, 4 taikka 5h + k + iso sauna..ja kaksi kerrosta tietenkin. Katsellaan jos vaikka 5v sisällä sellaisen saisi. Nyt asutaan 3h+k+s kaksikerroksisessa rivarissa etelässä :D

´´mökkikylässä´´kuolisin altayksikön :x (talo talon vieressä olemattomilla tonteilla)

SunLion

jaahas...en tiedä olisiko tän talon oltava ees suomessa...tai ainakin kerrostalo asunto oli kiva jostain ulkomailta...miksei merenrantatalokin..

suomesta sellanen vanhaan tyyliin rakennettu kaunis puutalo...järven rannalla, keskisuuri piha, sisällä yksinkertaista mutta tyylikästä...ehdottomasti kylpy-tai poreamme...sauna...makkareita sais olla ainakin 5 (me, 3 lasta ja vierashuone)...työhuone..olkkari jossa takka, keittiössä tosiaan sellanen saareke jne...sisustus neoantiikkia/antiikkia pää osin..katossänky makkariin jne...

taotao83

Minun unelmakoti on yksikerrosinen omakotitalo, joka on joen rannalla. Talossa sisällä on olohuone, keittiö, takkahuone, vierashuone, kolme makuhuonetta (kaikissa oma vaatehuone), kaks wc:tä, sauna, pesuhuone, jossa on poreallas lisäksi talossa on vielä huone, jossa on uima-allas.
Piha on suuri, jossa on pensaita, puita ja kukkia. Pihalla on myös autotalli, jonka yhteydessä on iso varasto. Pihalla on myös grillikatos.

Rose

iso hirsi talo, järven rannalla.
Kuisti, iso tupa keittiö, olohuone, takka, 5 makuuhuonetta + vierashuone. Ainakin WC:tä, Isot vaate huoneet. Ylä kerrassa iso oleskelu huone. Ala kerrassa poreamme ja sauna.
Tietysti iso piha, autotalli ainakin 2 autolle.

Divine

Joko tai, kattohuoneisto tai ok-talo..

Kattohuoneisto josta KAUNIIT näkymät, 3 makuuhuonetta joista yksi omana, yksi työhuoneena, yksi kirjasto/vierashuoneena, iso olohuone, erkkeri, pienen pieni keittiö, iso lasitettu parveke.. Pari isoa vaatehuonetta.. Iso kylpyhuone poreammeella ja sadevesisuihkulla.. Lattiat tammiparkettia, eteisessä tummaa klinkkeriä.. Yhdistettynä vanhaa uuteen, paljon puupintoja ja tummia, mausteisia värejä. Persoonallisia ratkaisuja..

Samaa tyyliä ehdottomasti ok-talossakin, talo saisi olla järven rannalla, kauniin vehreän puutarhan ympäröimänä.. 3:ssa tasossa.. Makuuhuoneet (4), aula, poreammeellinen kylpyhuone ja vaatehuone yläkerrassa, jokaisesta makuuhuoneesta oma parveke kuin myös aulastakin.. Keskikerroksessa iso olohuone jossa takka ja leivinuuni, erkkeri, iso keittiö, iso iso vaatehuone, kodinhoitohuone, lasitettu kuisti, työhuone, vierashuone.. Alimmassa kerroksessa puoliksi maan sisällä saunatilat poreammeella, iso takkahuone jonka yhdellä seinällä muutamatuhatlitrainen akvaario jonka toisella puolle akvaarion huoltohuone.. Baari, ja vilvoittelutilat ulkona.. Ja tietysti erillinen rantasauna ja huvimaja. Autotalli.. Koiratarha.. :)

Huoh.. jo on haaveet..

Jzzu

Mie oon aina haaveillu että saisin remontoida jonkun tehdas/varasto tai liikehuoneiston asunnoksi.
Vois jättää jotain huoneiston aiempaan käyttötarkoitukseen kuuluneita elementtejä jotka tekisivät asunnosta vielä spesiaalimman.
Korkeat huoneet, avarat tilat, modernia, kulmikasta , erilaisia pintoja ja materiaaleja, suuria kokonaisuuksia eikä mitään hilpetööriä, paljon erilaisia tekstiilejä.

Divine

Hyvä idea.. Eikä mikään perinteinen, ei kovin usein tuu ainakaan samantyyppistä vastaan. ;) Tollasis tiloissa on juuri ihanaa se avaruus, jollon on aika suuri vapaus tehdä mitä huvittaa..

Itse huomaan aina että olin missä tilassa tahansa, mietin mihin tulisi seinää ja miten sisustaisin paikan.. Höperö kun olen... :)

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat