logopedia - Työ ja opiskelu

samatha

Onko kellään tietoa millaien on logopedian pääsykoe.?
kaksiosainen kuulemma, mutten mistään löydä kirjallisen osuuden pääsykoe materiaalia..

kuinka paljon luitte/ opiskelitte pääsykokeeseen?

Kommentit (2)

Tsein

Ainakin tuo tieto pääsykoemateriaalista löytyy minkä tahansa yliopiston sivulta, jossa ko. ainetta voi opiskella:

1. Launonen, K. & Korpijaakko-Huuhka, A-M. (toim.) Kommunikoinnin häiriöt – syitä, ilmenemismuotoja ja kuntoutuksen perusteita. Kolmas tai uudempi painos. Palmenia -sarja.

2. Nienstedt, Hänninen, Arstila, & Björkqvist: Ihmisen fysiologia ja anatomia, luvut 1, 3, 10, 12, 17, 18 ja 21. Viides tai uudempi painos. WSOY/SHKS

Vai oliko ongelmana se, että et fyysisesti löydä tätä materiaalia (kirjastosta tms.)? Silloin kaikki tutun tutut ja kumminkaimat kyselet läpi onko jollain ko. kirjoja tai tietääkö jonkun jolla voisi olla. Ainakin tuo 2. kirja on hyvin yleisesti käytetty mm. lääketieteessä, fyssaripuolella ja yleensä terveydenhuollossa.

Itse harkitsin aikanaan logopediaakin, mutta en sitten hakenut.

Nuo pääsykokeetkin on aika selkeesti selitetty yliopistojen nettisivuilla. Itsellä on oltava hyvä kuulo ja ei saa olla mitään puhevikoja.

Aika pirun vaikea paikka päästä sisään, kun sisäänottomäärät on pienet.

Msuh

Jossain vaiheessa olin itsekin kovin kiinnostunut logopedian opinnoista, mutta pienen tutkimisen jälkeen päätin jättää ne haaveet sikseen. Koulutusohjelmaan pääseminen on melkoinen haaste ja tasokin on kuulemma kova. Viime vuonna (2008) Helsingin yliopistoon Logopediaa opiskelemaan haki 168 ja 19 pääsi sisään. Tampereen yliopistossa samat luvut olivat 119/10 ja Turussa 120/10. Toiseksi ymmärsin, että minulla ei ole juuri minkäänlaista pohjatietoa ihmisen anatomiasta, jonka opiskelua pääsykoepänttääminen olisi vaatinut.

Mitä nyt esim. tuota Tampereen yliopistoa katsoin, kirjallisen osuuden lisäksi pääsykokeeseen kuuluu suullinen koe, jossa mitataan mm. kuuntelutaitoja, puheilmaisua ja äänenkäyttöä, opiskelu- ja vuorovaikutustaitoja sekä motivaatiota ja orientaatiota alalle. Melko perusteellinen syyni on siis luvassa.

http://www.yle.fi/abitreenit/keskustele/viewtopic.php?t=9761&highlight=l...

^ Tuolta voi muuten tsekkailla, kuinka vuonna 2008 hakeneet ovat valmistautuneet ja kuinka paljon. Vastaavanlainen keskustelu on olemassa myös nyt tämän vuoden hakijoista, joten sinne vain jos kiinnostaa :)

Valmistautumisen tärkeyttä ei tällä alalla varmasti voi liikaa korostaa, joten kannattaa laittaa kaikki liikenevä voima siihen. Uskon, että sisään pääsevät ovat oikeasti todella motivoituja. Puheterapeuteista on huutava pula, eli jos sellaiseksi valmistut, et taatusti jää työttömäksi.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat