Miten vuodeksi yhdysvaltoihin? - Työ ja opiskelu

Naomi

Haluaisin päästä vuodeksi ulkomaille,nimenomaan yhdysvaltoihin, mutta miten pääsisin?

En halua au pairiksi, sillä vihaan lapsia.

Työpaikka on vissiin näin etätyönä hankittuna mahdoton saada? vai pitääkö mennä naimisiin paikallisen kanssa?

Mitä vaihtoehtoja on, että pääsisin sinne vuodeksi? Opiskelemaankin sinne on kuitenkin mahdoton päästä(kö) jos ei satu olemaan ylirikas?

Olen 18v. Vaihto-oppilaaksi ei ole rahaa lähteä.

Kommentit (2)

marika_

Oletko jossain koulussa? Ainakin useimpien korkeakoulujen kautta on mahdollista hakea vaihto-opiskelupaikaa myös Yhdysvalloista. Jonkunverranhan noista joutuu tietysti itsekin maksamaan, mutta stipendillä saa osan (esim. lennot + muuta pientä, riippuu stipendin suuruudesta) katettua eikä lukukausimaksuja tarvitse maksaa, eli maksamaan joutuu vaan normi-elämisestä samanlailla kuin täällä Suomessakin (ruoka+asunto yms. Ja useimpien yhdysvaltalaisten korkeakoulujen kampuksilla on tosi halpoja huoneita).

Tämä nyt yhtenä vaihtoehtona tuli mieleen... Meillä on yliopiston kautta ainakin lisäksi mahdollista lähteä myös työharjoitteluun ulkomaille, luulisin että myös Yhdysvaltoihin, mutta tästä en sen enmepää tiedä.
Myöskään itsenäisesti lähtemisestä en oikeastaan pahemmin tiedä, mutta täältä voi katsella erilaisia viisumivaihtoehtoja ja niiden saamisen ehtoja; http://finland.usembassy.gov/nivmain.html

sometimesiwonder

Yhdysvallat eivat muistaakseni myonna tyolupia ihmisille, jotka eivat ole maan kansalaisia. Jotain poikkeuksia tuossa saannossa tosin taisi olla, esim. ulkomaalaiset opiskelijat saavat tehda toita opintojensa ohella, mikali kukaan amerikkalainen ei ole pidemman aikavalin sisalla vapaana olevaa tyotehtavaa tayttanyt. Tuo on poikkeus laissa jonka *muistan* ja toinen oli puolestaan jonkinlaiset palkalliset kesaleirit, jossa ulkomaalaiset saivat tyoskennella. Mutta ne leirit tosiaan taitavat olla avoinna tyontekijoille vain sen yhden kesan, eivat siis vuotta... Ja noille leireille pystyi hakemaan omasta kotimaastaan kasin.

Jos et halua au pairiksi eika ole varaa menna vaihto-oppilaaksi, viela yksi mahdollisuus mika mieleeni tulee, on vapaaehtoistyo. Kylla, vapaaehtoistyontekijaksi Amerikkaan. Eri asia sitten tietysti etta mita hommia tekisit (onhan niita vaihtoehtoja tosin) ja mikali jarjesto ei kattaisi asuinkulujasi seka syomista niin tuokin vaihtoehto tulisi tosin aika kalliiksi pidemman paalla. Yleensa vapaaehtoistyojarjestot kattavat osallistujien asumiskulut sun muut ainoastaan jos heilla on kokemusta ja tarkoituksenmukainen koulutus.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat