Mitä mieltä englannin opettajan ammatista? - Työ ja opiskelu

Brunette

Eli mitä mieltä olette? Plussat ja miinus puolet? Minua englannin kieli kiinnostaa melko paljon ja olen aina ollut melko hyväkin siinä, mutta päätös on vaikea. En ole käynyt lukiota, mutta ammattikoulun kyllä.
Tällä hetkellä tosin opiskelen aikuislukiossa viittä ainetta, joista yksi tietysti englanti. Kuinka hankalat yliopiston pääsykokeet? Pärjääkö jos on käynyt 7 englannin kurssia aikuislukiossa?

Kommentit (3)

Tsein

Luokanopettajan näkökulmasta katsottuna, englanninopettajan ammatin plussat ja miinukset

+hyvä työllisyystilanne, jos opiskelee pätevyyden opettaa sekä ala- että yläluokilla (ja lukiossa) ja jos opiskelee kaksoispätevyyden, esim. ruotsi toisena aineena.
+mielenkiintoinen työ
+ammatista saa paljon, joskin...

-ammatti myös ottaa paljon eli rankkaa voi olla

Pääsykokeista en tiedä kuin sen, että kävin itse aikanaan englannin sivuaineen pääsykokeessa. Ei ollut minusta ylioppilaskirjoituskoetta kummoisempi, tosin englanti on aina ollut itselleni helppoa (kirjoitin Laudaturin). Olinkin ainoa, joka sivuainekokeesta pääsi läpi ja sai opiskeluoikeuden eli kai se sitten periaatteessa oli ihan haastava koe. On kuulemma samanlainen, jolla testataan yleisesti englannin opiskelijoiksi haluavia eli ei ollut mikään oman laitoksen pilipali-koe.

Aikuislukion kursseista on hyvin vaikea sanoa, miten ne valmistavat englannin opiskeluun yliopistossa. Jos olet niissä pärjännyt vaivattomasti, niin eipä tuo opiskelu yliopistossakaan varmasti vaikeaa tule olemaan.

Toinen reitti englannin opettajaksi on lukea luokanopettajaksi ja opiskella sivuaineena englanninopettajan pätevyys. Mutta ehkä pääaine kannattaa valita sen mukaan missä on kiinnostus - kasvatustieteessä vai englannissa.

MaiKai

Turussa ainakin englantia on kaikkein vaikein kielistä päästä lukemaan ihan siitä syystä et englannin osaajia on niin paljon enemmän ku esim saksan. Yks mun kaveri on hakenu englannin sivuaineoikeutta kai kolmena vuonna ja vielä ei oo tärpänny. Ei silti kannata lannistua koska joka vuosi aina tietty määrä pääsee sisään.

Uskoisin et pelkällä englannilla ei itsessään juuri tee mitään. Tai tekee mut työllisyyden kannalta olis varmaan parempi et on ainaki kaks opetettavaa ainetta esim. toinen kieli, ruotsi/ranska/saksa/venäjä.

Samat yo-kokeet aikuislukiolaiset tekee ku päivälukiolaisetki ni samalla tavallahan se sit valmentaa kirjotuksiin ja pääsykokeisiin.

Mutta, mitään ei häviä jos menee kokeilemaan pääsykokeisiin ja jos sisäänpääsyn jälkeen alkaa tuntua siltä ettei se ookkaa "se juttu" ni yliopistossa on niin helppo vaihtaa alaa ja lukea kaikkea muuta.

Tsein

Tuo on kyllä totta tuosta opiskelun pääsemisen vaikeudesta mitä MaiKai sanoi. Englanti on suosittu kieli ja sitä haetaan pääaineenakin opiskelemaan luultavasti kielistä eniten. Tosin eipä se ole helppo luokanopettajaksikaan päästä (tällä hetkellä vaikein ala päästä opiskelemaan), jos sitä kautta haluaa englannin opettajaksi itsensä opiskella.

Jos pelkällä englannilla ei tosiaan tee mitään. Työllistymisen kannalta pitää aina olla joku toinen opetettava aine, oli se sitten toinen kieli, opinto-ohjaus tai peruskoulussa opetettavat monialaiset opinnot, joiden avulla pääsee tekemään luokanopettajan hommia. Pienemmillä kouluilla (yläluokat ja lukio), voi joutua/päästä tekemään aika erikoisillakin aineyhdistelmillä töitä, mutta koulutus kannattaa hankkia jostain järkevästä yhdistelmästä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat