Ensihoitajat.. - Työ ja opiskelu

minna_

Tietääkö joku enemmänkin noist valintakokeista?? Mitä kaikkee se kuntotesti sisältää noin suurinpiirtein?

Sivut

Kommentit (56)

Rasberry

^ Ja ensihoitajan palkasta suurin osa tosiaan varmaan koostuukin niistä lisistä, kolmivuorotyötä tai yötyötä lähinnä.

Valintakokeet ovat sitten [u]vaikeat[/u] :roll: sisältävät laajan kuntotestin, ja vain joka 15 hakija pääsee sisään Helsingissä. Joten kannattaa varautua ylimääräiseen hakukertaan!

Tsemppiä kuitenkin! :)

minna_

Ensihoitaja on ollu mun toiveammatti tie mistä lähtien. Yläasteella pääsin terveyskeskuksen ensiapu puolelle tet viikoks ja olin sillon ihan innoissani kun pääsin näkemään hiukan sitä työtä. Sillon se varmistu lopullisesti mitä haluan tulevaisuudes tehdä. Valmistun jouluna ylioppilaaks ja sen jälkeen tähtään ammattikorkeaan. Niin nyt haluaisin kuulla kaiken mahdollisen mitä tiedätte tai minkälaisia kokemuksia teillä on tosta ammatista. Entä millasta on opiskelu amk:ssa ensihoitaja puolella?

kiitos jo etukäteen..

amethystine

Miun kulta on ensihoitaja, joten nää on vaan miun tietoja hänen kauttaan.

Mut mitähän osaisin kertoa. Ainakin sen, että siltä hommalta on turha odottaa mitään älyttömän hienoo ja hehkeetä ja tekevänsä sankaritekoja joka päivä (en siis väitä että odottaisit, mut noin vaan muistutuksena. :)). Suurin osa ainakin täällä pikkukaupungissa, ja isommissakin on sitä puliukkojen herättelyä kadulta ja sitä humalaisten hoitamista kun ovat kaatuilleet tai muuten vaan liian kännissä. Osa on sit myös mummoja ja pappoja sydänkohtauksineen ja kaatuiluneen..

Sit riippuen siitä toimiiko vain sakuna, vai palomiessairaankuljettajana (en nyt muista mikä ois ihan oikee nimitys amk tasoiselle ensihoitajalle, mut taitaa riippua vähä myös siitä työpaikasta), nii voi olla noita sammutustehtäviä, ja ainahan tulipalon sattuessa ambulanssi tulee jokatapauksessa paikalle. Sit jos on esim. suuria maastopaloja, niin niissä on sakut usein avustamassa.

Rankinta työssä on varmasti elvytystilanteet, varsinkin jos elvytys ei sitten kuitenkaan tuota tulosta, eli siis kuolemantapaukset, ja joskushan ambulanssi on paikalla liian myöhään muutenkin...

Työ on ainaki täällä päin 24h putkeen, sit kolme vuorokautta vapaata. Ja sit esim. lauantaisin tulee pelastajat telkkarista, subilta muistaakseni joskus puol seittämän aikaan, siinä on aika totuudenmukaisesti ensihoitajankin työstä, mutta ohjelma on Helsingin keskuspelastusasemalta, joten hälytyksiä on huomattavasti enemmän kuin pienemmillä pelastuslaitoksilla.. Että aika paljo homma on oottelemista ja ajan kuluttamista..

Tässä jotain tietoja, tosta koulutuksesta en osaa sanoa ku mies on opiskellu toisella asteella ensihoitajaks, joten se on varmaan vähä erilaista..

Tähtisumu
celia
Juu työ ei ole koko ajan mitään actionia, suurin osa työstä on kuskailla mummoja sairaalasta toiseen.

Minuu on tuo ensihoitajan ammatti kiehtonu, mutta se ei taida olla mitään hirveen glamouria (niinku tv-sarjoissa, esim. teho-osasto). Miulla kun on päässä semmonen mielikuva, et tyyliin vähintään joka toinen päivä pelastetaan ihmishenki/ä ja ambumanssilla kiidetään tapahtumapaikoille vinhaa vauhtia,niinku tehiksesssä :lol:

celia

Työkaverina oli palomies-sairaankuljettaja ja häneltä kyselin aika paljon näistä asioista. Sanoi nimenomaan ettei ole mitään hullua toimintaa, että nimenomaan suurin osa keikoista on potilaiden kuljettelua edes takaisin. Ja jos oikein ymmärsin niin ambulanssilla ei ole edes paljon mitään lääkkeitä käytettävissä, päivystämässä on aina yksi lääkintävahtimestari jolta ne lääkkeet sitten saadaan. Kummallista sinänsä. Elvytysvälineet muistaakseni on mutta esim. kipulääkkeen takia joutuu lääkintävahtimestari tulemaan paikalle.

Korjatkaa jos olen väärässä, voin muistaa väärinkin. Ja käytännöt voivat ehkä vaihdella paikkakuntien mukaan?

Itsekin mietin ensihoitoa koulutusohjelma vaihtoehtona kun opiskelin lähihoitajaksi mutta en sitten kuitenkaan. Ehkä ajattelin ettei minulla ole tarpeeksi luonnetta siihen ja valitsin sairaanhoidon ja huolenpidon.

minna_

Juu, tiedän ettei se mitään actionia oo koko ajan. Aluks tosin luulin niin, mut sen tetin jälkeen sain tietää mikä on todellisuus noin suurinpiirtein. Noi sarjat kun antaa aika paljon väärän kuvan todellisuudesta ja niitä on tullu seurattua... :lol:

Toi mua onkin kiinnostanu, et mimmone työviikko ensihoitajilla on. Onko se noin kaikkialla et tehään 24 putkeen ja sit seuraa 3 päivän vapaa? Tietääkö kukaan?

Entä tietääkö kukaan mitä kieli taitoja vaaditaan ensihoitajalta? Millane palkka, noin suurin piirtein?

Pelastajat on tuttu ohjelma. sitä on tullu seurattua aktiivisesti just sen takia kun siellä vilahtaa aina välillä pala ambulanssin arkea.

amethystine

Toi kielitaitokin vähä riippuu varmasti alueesta.. Kulta ei osaa kumpaakaan, ruotsia eikä englantia kovin kummosesti, mut eipä niitä täälläpäin tarvitakkaan, enemmän varmaan venäjää tarviis.. Mut etelä-suomessa varmaan tuo ruotsinkielentaito olis ainaki ihan hyvä olla.

Ja palkkahan on huono.. Peruspalkka varsinki. Sit noista ylitöistä ja lisistähän se suurimmaks osaksi koostuu. Mutta siellä missä ei ylitöinä niin paljo tehä ku täällä niin ei tosiaan mikään päätähipova ole.. Peruspalkka on ehkä jotain 1400 kuussa.

celia
amethystine
Ja palkkahan on huono.. Peruspalkka varsinki. Sit noista ylitöistä ja lisistähän se suurimmaks osaksi koostuu. Mutta siellä missä ei ylitöinä niin paljo tehä ku täällä niin ei tosiaan mikään päätähipova ole.. Peruspalkka on ehkä jotain 1400 kuussa.

:lol: :lol: Kummasta puhut? Ensihoitaja AMK vai lähihoitajasta joka erikoistunut ensihoitoon? Lähihoitajankin peruspalkka on jo siellä 1600-1700e/kk (riippuen asuinseudusta esim. pk-seudulla korkeimmat asumiskustannusten vuoksi) ja AMK:sta valmistuneilla ensihoitajilla varmaan 1900-2000e peruspalkka. Veikkaisin että jollain noilla hujakoilla se olisi.

amethystine

Se riippuu myös työtehtävistä. Ei täällä ainakaan ole todellakaan peruspalkka ensihoitaja tasoisilla palomiessairaankuljettajilla ilman vuosikorotuksia ym. 1700 euroa... Etälässä sitten eri palkkataso tosiaan. AMK tasoisilla ensihoitajilla on sitten lähempänä tuota 1700 euroa kuussa, minun tietojeni mukaan. Ja peruspalkkaanhan ei lasketa lisiä, mitä tulee onneksi ihan kiitettävästi, ainakin tuolla 24h töitä, 72h vapaata tahdilla.

Nää on siis minun tietoja siitä mikä käytäntö on täällä päin. Ehkäpä täällä sit ollaan vaan niin kitsaita...

Muoks. Eli siis nettona noin suurinpiirtein.

TaskuMyy
celia
Juu työ ei ole koko ajan mitään actionia, suurin osa työstä on kuskailla mummoja sairaalasta toiseen.

Riippuu siittä onko LH:n kautta valm. ensihoidon koul.ohjelmaan vaiko AMK:n.. Ja vielä, että missä on töissä!

JJEMMY
TaskuMyy
celia
Juu työ ei ole koko ajan mitään actionia, suurin osa työstä on kuskailla mummoja sairaalasta toiseen.

Riippuu siittä onko LH:n kautta valm. ensihoidon koul.ohjelmaan vaiko AMK:n..


No miten tuo nyt vaikuttaa?

TaskuMyy
Ja vielä, että missä on töissä!

Lähinnä tää miun mielestä.

amethystine

Juu, täällä ainakin ihan joka ikinen kuskaa keskussairaala-terveyskeskus väliä lanssilla, olipa koulutus sitten lähihoitajan, AMK-tasoisen ensihoitajan, vai pelastajan... :roll: Ja muutkin työtehtävät on melko samat, ei sitä voi tietää että minkä koulutuksen saaneet ne nyt sit millonki on valmiudessa. Ja kyllä sitä vaihtoa laitosten välillä on varmaan joka paikassa, mut jossakin sit missä on enemmän resursseja ei välttämättä ihan niin paljoo tarvii per henki vain sitä homaa tehä.

celia
TaskuMyy
celia
Juu työ ei ole koko ajan mitään actionia, suurin osa työstä on kuskailla mummoja sairaalasta toiseen.

Riippuu siittä onko LH:n kautta valm. ensihoidon koul.ohjelmaan vaiko AMK:n.. Ja vielä, että missä on töissä!

Eipä tuo koulutus nyt siihen kamalasti vaikuta, enemmänkin se missä on töissä. Jos nyt ei mennä siihen Pelastajat-ohjelmaan, jossa kuitenkin kyseessä joku yksi Suomen kiireisimmistä pelastusasemista niin kyllä se työ melkein suurimmaksi osaksi sitä potilaskuljetusta on.

TaskuMyy

JJEMMY;
Sillon on ammatillisesti paljon pätevämpi jos on AMK takana, kuin LH opinnot suuntautuneena Ensihoitoon :)
AMK:sta valmistujat voivat käyttää ensihoitaja nimee itsestään, ei LH:ksi valmistuneet!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat