Töihin ilman koulutusta, sekä ilman paljoa kokemusta? - Työ ja opiskelu

hiphei

Elikkä mitäs edes suhteellisen hyviä paikkoja olis mahdollista saada, jos iltalukiossa vasta on, ja kokemusta yhdestä paikasta kuukauden ja toisesta kaksi, lähinnä kahvila/kassa hommista.

Toiveena tietysti olisi, kun en ILTAlukion takia ole tukiin oikeutettu, että työ ei olisi niin osa-aikaista että palkka ei ihan sinne muutamaan sataan kuussa jäisi. TÖitä jaksan kyllä tehdä useanakin päivänä, en vain ma-to iltaisin. Eli hyvä tuntipalkka mutta pari vuoroa viikossa ei hirveästi pelasta, mieluummin sitten huonompi tuntipalkka ja paljon töitä.

Eli minnekköhän olisi tällä tapaa helppo päästä ? Ajattelin että josko lähtisi huomenna kiertelemaan ja kyselemään työpaikkoja, mietin vain että mistä niitä kehtaa näillä kokemuksilla edes kysyä.

Hygieniapassi, ajokortti, ja auto on. Kassaa osaan käyttää kyllä hyvin ja asiakaspalvelusta sekä kassalla olosta tykkään kovasti.

Kommentit (11)

Rasberry
SunLion
opettajan sijaisuudet.

Muuten hyvä idea, mutta opettajan sijasuuden kun tulevan useimmiten sairastapauksien seurauksena, joten ovat todella satunnaisia ja sattumanvaraisia :? palkallisesti kyllä kivaa hommaa, itse sain sijaisuuksistani n.18e/tunti.
En kyllä osaa sanoa vaikuttaisiko sijaisuuksiisi se, ettet ole vielä ylioppilas. Luulisi sen olevan yksi niistä harvoista sijaisuuksiin vaadittavista kriteereistä? En kyllä varmaksi uskalla sanoa :o

Mimia

En usko että ilman koulutusta ja aijempaa työkokemusta on helppo päästä minnekään, paitsi suhteilla. Ja ensiksi kannattaa tosiaan hyväksi käyttää kaikki suhteet, sukulaiset, naapurit, tutut, vanhempien työkaverit.....

Kannattaa varmaan myös tarkistaa työkkärin sivuilta, josko siellä olisi jotain paikkaa auki. Ja jos kassatyöstä tykkäät, niin kauppojahan kyllä riittää.

Pidätkö lapsista? Voisitko kuvitella vahtivasi lapsia jonkun kotona?

Kannattaa myös kokeilla henkilöstönvuokrausyrityksiä, jos sellaista paikkakunnaltasi löytyy. Jossakin pitäisi olla ihan ketjukin tuosta, mutta en nyt jaksa etsiä..

Helposti taitaa kyllä päästä myymään lehtiä/liittymiä/jotain provikkapalkalla, mutta sille on ihan syykin miksi näin on. Vain harvat tienaa niitä summia mitä haastattelussa esitellään, loput vaan menettää hermot ja masentuu. Tästäkin löytyy muistaakseni jo juttua täältä.

Oletko muuten kysynyt aijemmilta työnantajiltasi, voisitko käyttää heitä suosittelijoina? Tuosta voi olla apua työnhaussa.

hiphei

Niin kyllä uskoisin itsekin että pitäisi jo ylioppilas olla päästäkseen niitä sijaisuuksia tekemään.

Ja jep, sekin tuossa puhelinmyynnissä, ettei sitten ikinä tiedä mitä on tulossa ens kuussa vai onko mitään, ja tuollainen vaihtelevuus ei kauheasti innostaisi.

Ja siis lapsiin liittyvä oli tuo edellinenkin työpaikka, eli lapsia ja kahviota, joten tykkään kyllä niistäkin tapauksista, mutta jonkun kotona lasten hoitaminen tuntuu vaan arveluttavalta, ja taas tulee se esiin, että kuinka osa-aikaista sekin sitten on.

Kauppa voisikin olla ihan ideaali paikka itselle, jokaisessa vaan tunnutaan taas hakevan työntekijää niin että pari kertaa viikossa paikalla.

Suosittelemaan saan edellisestä työpaikasta esimiehen, ja kirjoitti ihan todistuksenkin missä aika vuolaastikkin jopa kehuttiin, eli se tietysti plussaa.

Tuntuu vähän että työpaikkoja kyllä löytyy, mutta vain jos haluaa tehdä vaan sen pari vuoroa viikossa, tai sitten ainoastaan iltaa.

Piti olla paikka tiedossa kun edellisestä irtisanouduin(juurikin vähäisten vuorojen takia), mutta tulikin palkasta vähän erimielisyyksiä, joten nyt ollaankin sitten ilman. Yhteen baariin pääsisin, mutta sielläkin se olisi vain pe/la yöt..

Beetlejuice

Jos työt sujuu myös itsenäisesti mene postiin töihin jakamaan päiväpostia.Työ on ihan jees, samalla saa liikuntaakin eikä tarvitse olla koko ajan pomon nenän alla vahdattavana.Työajat ovat iltalukiota käyvälle sopivat eli aamukuudesta eteenpäin..Pois pääsee kun on postit jaettu eli siinä 11-14 välillä.Kesäisin paljon aikaisemminkin.Ja työkokemuksia ei useimmissa posteissa kysellä jos on muuten reipas ja valmis tekemään fyysistä työtä.Suosittelen.Mutta en niille jotka pelkää huonoja kelejä tai aamuheräämisiä.

marimma
Mimia
En usko että ilman koulutusta ja aijempaa työkokemusta on helppo päästä minnekään, paitsi suhteilla

Toi on niin v*tun p*rseestä. Kaikki tällä paikkakunnalla olleet kaverit pääs helposti kesätöihin kun tuntivat aina jonkun joka tunti jonkun ja ite hyvä kun tunnen vieläkään muuta kun pari katua koko paikkakunnalta, saati että ois suhteita. Jopa nuorisotalossa ollu kesätyöläisten "opastaja" sano että ilman suhteita on hankalaa päästä kun kaikki paikat täyttyy niin nopeesti suhteitten takia.

SunLion
Rasberry
SunLion
opettajan sijaisuudet.

Muuten hyvä idea, mutta opettajan sijasuuden kun tulevan useimmiten sairastapauksien seurauksena, joten ovat todella satunnaisia ja sattumanvaraisia :? palkallisesti kyllä kivaa hommaa, itse sain sijaisuuksistani n.18e/tunti.
En kyllä osaa sanoa vaikuttaisiko sijaisuuksiisi se, ettet ole vielä ylioppilas. Luulisi sen olevan yksi niistä harvoista sijaisuuksiin vaadittavista kriteereistä? En kyllä varmaksi uskalla sanoa :o

hmm...kannattaa ottaa asuinpaikkakunnan johonkin ala-asteeseen esim yhteyttä, ja kysellä voiko päästä. Pääkaupunkiseudulla sijaisuuksia on hirveästi ja välillä voi saada pitkänkin sijaisuuden.

Kiira

Töitä saa jos on ite vaan aktiivinen. En ole päässyt töihin "suhteilla" tms. mutta silti on viimiset 7 vuotta saanu tehä töitä lähes tauotta (olen nyt 22 vuotias). Työttömänä en ole koskaan ollut. Ei vaan pidä "nirsoilla" liikaa, täytyy muistaa että huipputöihin ei pääse heti ensi istumalta. Haen työpaikkoihin, jotka ei välttämättä ole edes haussa. Siis kun tosissaan on töitä halunnut, niin laittanut joko spostia tai lähettänyt cv:n paikkaan, joka kiinnostaa edes hiukan. Perään sitten soitto, että onko hakemus tullut perille jne. Monesti työnantaja on arvostanut sitä, että on osoittanut kiinnostuksensa, vaikka mitään virallista paikkaa ei olisikaan ollut auki. Olen tehnyt töitä mm. siivoojana, baarimikkona, kokkina, myyntisihteerinä, matkaoppaana (bussiopas), leirintäalueen respana, lasten liikuntaleiri ohjaajana, sählykerhon vetäjänä, kokkikerhon vetäjänä.. Hommia on riittänyt, ja tuntuu edelleen riittävän :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat