suuhygienisti - Työ ja opiskelu

rocky

moikka. itse aloitin elokuussa opiskelemaan ja ainakin kaikki vanhemmat opiskelijat sanoo että on todella tykännyt koulunkäynnistä. eka vuos on aika teoriapainotteista ja sitä kautta joillekin ehkä rankkaakin, mutta ei mun mielestä mitään ylitsepääsemätöntä, samanlaista meininkiä mitä lukiossa on ollut. tokana vuonna pitäis jo käytännön harjoittelu alkaa studiossa mutta ei aidoilla potilailla vielä ;-)

Kommentit (5)

Nyytikki

Hei! Äitini on suuhygienisti, valmistui v1999. Hän on ainakin kokenut työnsä antoisaksi ja mukavaksi, lisäksi hän saa suunnitella omia aikataulujaan melko paljon. Työ on itsenäistä ja siinä on etenemismahdollisuuksia. Työssä pitäisi panostaa ergonomisuuteen, mutta se on hankalaa- selkä ja kädet kipeytyvät helposti. (Haastattelin juuri häntä avoimen yliopiston työhöni)

Koulutus on ammattikorkeakoulu- pohjaista. Voi opiskella esim. Stadiassa-googleta suuhygienisti. http://www.stadia.fi/hae_opiskelemaan/nuorisokoulutus/suun_terveydenhuol...

*misspain*

heippa..

haluaisin tietää millainen puoli tämä on, onko rankkaa, vaikeeta?
itseäni kauheasti kiehtoo tämä ala, mutta ei ole tietoa minkälaista opiskelua tämä vaatii..

Sinisilmä

Hmm.. Pitääkö pohjalla olla lukiossa valittuja matematiikan kursseja, kemian, fysiikan kursseja? Onko teillä tietoa minkälaista palkkaa suuhygienistit mahtavat saada?

Tsein

http://www.ammattinetti.fi/c/portal/layout?p_l_id=1.3 Ammattinetin kuvaus suuhygienistin työstä kannattaa lukaista. Siellä mm. tuosta palkkauksesta.

Mitä tuossa nopsaan Stadian sivuilta katoin, niin ei ole erityisiä vaatimuksia matematiikan, kemian ja fysiikan suhteen. Ei myöskään Savonialla, enkä usko, että muisssakaan mahdollisissa oppilaitoksissa noita painotetaan. Haussa huomioidaan matematiikan TAI parhaan reaalikokeen tulos.

tootie

Muaki kiinnostaa kovasti, haen Ouluun ja Kuopioon nyt keväällä. Sen lisäksi hammaslääkikseen Ouluun. :) Lääkikseen tuskin pääsen, mutta suuhygienistiksi olis paremmat mahdollisuudet jos kirjoitukset onnistuu.

Tähtään kuitenki hammaslääkäriksi, vaikka ensin pääsisinkin suorittamaan tuota suuhygienistin tutkintoa. Saa nähä sitte josko myöhemmin pääsis unelma-ammattiani opiskelemaan<3

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat