Mitä työpaikkoja merkonomilla on? - Työ ja opiskelu

Kepatäti

Riippuu paljon koulutuslinjauksesta.

"Tavis" asiakaspalvelumerkkarit tuskin ihan hirveitä palkkoja vetelee, mutta taloushallintoon suuntautuneet kyllä pääsee varmasti kiinni hyviin palkkoihin, kun vaan tilintarkastajan hommiin pääsee.

Merkonomityönäkymät on tosi laaja-alasia, tosiaan sieltä kaupan kassasta tilintarkastajaan, toimistosihteeriin, mikrotukeen.

Kauppis antaa aikalailla perusvalmiudet toimia erilaisissa perustehtävissä yrityksissä kuin yrityksessä. Vaihtoehtoja töihin kyllä riittää, mutta merkonomeja valmistuu kohtuu paljon joten ns. "hyviä paikkoja" ei mitenkään liikaa ole tarjolla.

Kommentit (2)

Cinderella92

Eli jos valmistuu merkonomiksi mitä muita työpaikkoja on,kuin kaupan kassa? ..luin jostain että merkonomi yksityisellä voi saada 3800e palkaa,onko tämä mahdollista ja tarkottaako tämäkin ihan vain kauppiksen käyneitä? :o ..ja muutenkin,onko merkonomeilla paljon työpaikkoja? :P

Ässä

Taloushallinnon merkonomit eivät pääse suoraan tilintarkastajan hommiin. Tokihan he voivat toimia ns. "maallikkotilintarkastajina", mutta jos nyt oikein muistelen uutta tilintarkastuslakia, niin maallikkotilintarkastajista ollaan luopumassa.

Jos haluaa tilintarkastajaksi, on suoritettava HTM-, KHT- tai JHTT-tutkinto ja nämäkin tutkinnot vaativat tietyn määrän oikeuden ja laskentatoimen opintoja. Välttämättä tradenomiksi opiskellutkaan ei pääse suoraan suorittamaan ym. tutkintoa, jos ei ole riittävästi noita opintoja takana.

Tuo Cinderellan mainitsema 3800 euron kuukausipalkka kuulostaa aika hurjalta. Varmasti tuollaisiin summiin voi päästä isoissa firmoissa ja kun on työkokemusta useita vuosia takana. En jaksa uskoa, että ihan just valmistunut saa lähellekään tuollaista palkkaa, ei välttämättä edes puoliakaan siitä, mutta tosiaan riippuu ihan paikasta ja työtehtävistä.

Itse olen tradenomi ja työkokemusta muutama vuosi takana ja palkkani ei lähellekään ole tuota luokkaa vaikka vastuullisissa tehtävissä olenkin. Sen palkkaushaarukan saa muuten aika hyvin selville eri alojen työehtosopimuksista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat