Hotelli-matkailualan ammatteja? - Työ ja opiskelu

Downfall-

Kertokaa jotain tämmösiä ammatteja : ss oon miettiny tätä alaa ja olis kiva tietää siitä. eli siis jos tiiätte jotain työtehtäviä, millasta palkkaa maksetaan tai että millä koulutuksella pärjää. :)

Kommentit (4)

xaz

matkailuvirkailija.
sillä nimikkeellä voit työskennellä

majoituspalvelussa
ravitsemuspalvelussa
kuljetus- ja liikennepalvelussa
myynti- ja markkinointipalvelusa
matkatoimistossa ja matkailutoimistossa
tapahtumissa
oppaana
ohjelmapalvelussa
...

näin meille on opetettu.

edit.
palkka on parempi ku mitä odotin.
öh, olihan se vähä vanhempi nainen kuka meille kävi matkatoimistossa työskentelystä kertomassa, et kai se saa jo jotain ikä- ja kokemuslisää, mut se heitti ihan pokkana et hällä on palkka yli 2000 / kk mut sit se sano myös et Kehäkolmosen sisäpuolella maksetaan niiiiiin paljo paremmin :roll: olipa yllättävää.

edit. II
niin, tietty se palkka riippuu myös työnantajasta.

xaz

hieman palkkatietoja:

[u]matkailuneuvoja[/u]:

naiset:
valtiolla -
kunnalla 2288
yksityisellä -

miehet:
valtiolla -
kunnalla 2527
yksityisellä -

[u]matkatoimistovirkailija[/u]:

naiset:
valtiolla -
kunnalla -
yksityisellä 1589

miehet:
valtiolla -
kunnalla -
yksityisellä 1726

Jensu

Matkailupalveluiden tuottaja on ammattikoulutasoinen (kuten edellisetkin). se pätevöittää työskentelemään matkakeskuksissa, kylpylöissä, hiihtokeskuksissa, kulttuuri- liikunta- tai luontomatkailun parissa. Eli matkailuvirkailijat ovat toimistoissa, matkailu(ohjelma)pelveluiden tuottajat järjestävät tekemistä lomalaisille. Nämä voivat tehdä lähes mitä vain liikunnan ohjaamisesta lastenhoitoon ja allasvalvontaan. Tosin suurin osa työpaikoista on joko Lapissa tai ulkomailla. (ns entertainerit lomakeskuksissa, jotka leikittävät lomailijoita)
[color=red]Matkailuun liittyviä koulutusnimikkeitä on siis matkailuvirkailija, matkailupalveluiden tuottaja ja restonomi (AMK). [/color]Lisäksi on [color=red]hotellivirkailija,[/color] nimi kertoo sisällön. se painottuu ilmeisesti myös hieman ruoka ja ravintolapuolelle.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat