Tenttivastaustekniikan parantaminen? - Työ ja opiskelu

Susette

Voipi olla että yksi ongelmani on juuri tuo, etten ole etukäteen juurikaan suunnitellut vastaustani, vaan alkanut kirjoittaa suoraan. En tiedä miksi se tuntuu joskus niin vaikealta, vaikka se olisi varmasti parempi tapa. Muuten helposti kirjoittaa esseeseen vain asioita siten, kun ne mieleen kirjoituksen kuluessa juolahtavat.

Kommentit (2)

Susette

Osallistuin jokin aika sitten erään aineen sivuainepääsykokeeseen, jossa piti vastata esseetyyppisesti. Suositun aineen ja rajatun sisäänottomäärän vuoksi en päässyt sisään (hain ensimmäistä kertaa), ja haluaisinkin nyt jotenkin harjoitella ensi vuotta varten. Onko joitain mahdollisuuksia parantaa vastaustekniikkaa tai miten sitä voisi kehittää? Tiedän, että omassa vastaustyylissäni on varmasti parantamisen varaa, kuten miten rakentaa vastaus loogiseksi, ehjäksi kokonaisuudeksi tai jos tehtävänanto on että "analysoi", niin miten aihetta kannattaisi lähestyä. Se, että näkee omat pisteensä paperilla ei juurikaan auta siinä, että mitä pitäisi tehdä jotta saavuttaisi vielä paremmat pisteet. Seuraava sivuainekoe järjestetään vuoden kuluttua, ja haluaisi varmistaa paikkani sisäänpäässeiden joukossa. Neuvoja, kiitos!

Amalia

Mun kohdalla suunnittelu on aika iso juttu. Laitan yleensä ranskalaisilla viivoilla ylös kaiken, mitä aion sisällyttää esseeseen, ja järjestän asiat ennen kirjottamisen alottamista niin, että teksti etenee johdonmukasesti. Tiedän kokemuksesta, että on aika ikävää lukea siellä täällä pomppivaa tekstiä, vaikka se sitten oliskin ihan asiaa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat