Rovaniemi opiskelupaikkana - Työ ja opiskelu

Ritu

Ihan jees paikka. Opiskelijoita kyllä löytyy paljon ja kyllähän noita baareja ja kahviloita on ihan hyviä. Harrastusmahdollisuuksiakin löytyy varmasti paljon. Jokaiselle on jotakin.

Kommentit (12)

taki

Harkinnassa olis hakea ensi syksyksi opiskelemaan Rovaniemelle.
En ole koskaan edes käynyt kyseisessä kaupungissa.

Kokemuksia kaupungista? Onko siellä hyviä baareja, kahviloita..? Mitä siellä voi tehdä?

ZoeJane

Entä minkäslainen paikka Rovaniemi on iltaisin? Siis minkälaisia illanviettopaikkoja löytyy? Roipparissa kävin tässä keväällä, mut mitäs muita? Semmosia minne 19v pääsee :)

Marie__

En ole opiskellut Rovaniemellä mutta kovasti tekis mieli lähettää paperit sinnekin :) Se kaupunki vaan tuntuisi jotenki kivalta ja pääsis pois kotoa...en tiiä vaan että onko vähän liian kaukana. Esim. joskus viikonloppuna kotona käyminen tulis tosi kalliiksi...onhan tässä vielä aikaa mietiskellä noita.....

Lania

Olin vuoden Rovaniemellä koulussa, kansanopistossa. Olihan se ihan mukavaa aikaa, baareja ja kuppiloita löyty ihan mukavasti, ainakin jos ei kaipaa liian hienostunutta meininkiä :P

Miinusta on paikan pienuus ja ihmisten vähyys (pienet piirit, tosin joka paikassahan ne on), ja se että kaupat menee kiinni joskus kuudelta, jonka jälkeen koko keskusta on autio. Kylmää ja pimeetä riittää, yllättäen. Tosin joka päivä syyskuusta huhtikuuhun ei ollutkaan -30C, niin odotin ;)

Välimatka kotio otti kyllä pirusti päähän, vitutti aika reippaasti istua junassa kaheksan tuntia suuntaan, yöjunakaan ei oo yhtään niin KÄTEVÄ mitä annetaan olettaa.

Ritu
Lania
Miinusta on paikan pienuus ja ihmisten vähyys (pienet piirit, tosin joka paikassahan ne on)

Älä nyt! Onhan tää Euroopan suurin kaupunki :lol:

Piiri pienii pyörii.. tosi..

taki

Toi kotimatka arvelluttaa, kaiken muun lisäksi. Ensinnäkin junalla kestäis ton 10 tuntia, maksaa opiskelijaltakin meno-paluu yli 70e.. Varmaan kävisin vaan jouluna kotona. Ja kaikki kaveritkin asuu tietysti etelässä.

Samaa alaa voi yliopistotasolla opiskella vaan Helsingissä ja sinne on tietysti kauhean vaikea päästä(+ukko ei halua muuttaa sinne).

Minkälainen julkinen liikenne siellä on? Tarvitseeko omaa autoa? Pystyykö keskustassa kävelemään paikasta toiseen vai meneekö siihen puol päivää?

Ritu

Ihan hyvin on pärjännyt ilman omaa autoa ja kaikki tarvittava löytyy keskustasta, joka ei ole järin iso. Eli kävellen pärjää aivan hyvin. Ja jos jonnekin kauemmas tarvii päästä ni kyllä paikkareilla pääsee aika hyvin luulisin. Itse en niitä ole juurikaan käyttänyt, koska pyöräilen suunnilleen joka paikkaan.

Lania
taki

Minkälainen julkinen liikenne siellä on? Tarvitseeko omaa autoa? Pystyykö keskustassa kävelemään paikasta toiseen vai meneekö siihen puol päivää?

Keskustassa pääsee liikkuun mainiosti, kun on vaan muutama kortteli sinne ja tänne. Ite asuin ~neljän kilsan päässä keskustasta, periaatteessahan senkin olis kävelly, mutta ei voinu aina jaksaa/viittiä/mitävaan. Kyllä bussillakin pääsi, mutta ei niitä ihan solkenaan mee. Ja viimeset siinä kaheksan-yheksän aikaan illalla. Eli jos jossain kauempana asuu, niin kurja lähtee talsiin. Ja kaverin harrastus oli Ounasvaaralla, sinnepä vasta olikin kiva talvisin polkee... (ainakin paikalliset kulkee pyörällä ympäri vuoden, se voi tietysti olla ainakin joskus kätevämpää kun jalat).

Niitu

Olin yliopistoaikoina pari-kolme vuotta Roissa, enkä pitänyt siitä yhtään. Yliopisto oli tosi jees, mutta muuten...

Suurin osa kurssikavereista lusi pakolliset luennot pois mahdollisimman nopeasti, muuttivat muualle, ja kävivät tenttimässä loput ja jättivät gradunsa.

Kesätöitä/töitä yleensä voi olla vaikea löytää.

Mutta on niitäkin jotka siellä viihtyivät. Taitaa olla ihmisestä kiinni.

ZoeJane

Juujuu. Muutaman kerran kun siellä olen käynyt, niin kyllähän se on hyvältä paikalta vaikuttanut! Tykkäsin varsinkin siitä Zoomit (vai mikäs tää nyt olikaan) kahvilasta. Näytti muutenkin olevan nuorien suosima paikka!

Ja eiks tää Pub Tupsu ole jonkin sortin homobaari? :D

xaz

Joo siis Rollohan on opiskelijakaupunki, ku on just kaikki yliopistot ja ammattikorkeet.
Baareja ja kuppiloita on ihan ok:sti, yökerhoja, pubeja, mitä nyt pikkukaupungilta voi odottaa :) Tyypilliset euron keskiviikot jne. Että yöelämää on..
Kulkuyhteydet, no, ne on mitä on, mut junat kulkee, lentokenttäkin jopa :D Bussit kulkee, vaikka harvakseltaan omaan makuuni. Paikallisbussejakin liikkuu, mut niihin en oo tutustunu, ymmärtäny oon kuiten et se on jotain aivan muuta ku vertaa vaiks Helsinkiin tai Ouluun :roll: Mukava pikkukaupunkihan se on käydä, ja vaikka muualta tulleet opiskelijat pääsääntöisesti kehuu ja osa jopa löytää paikkansa jäädäkseen, niin ite en niin hirveesti tykkää et asumaan sinne muuttaisin.. Mut niin aina, makuasioitahan ne vain on :)

edit.
Itehän oon käyny vain Oluthuoneella ja Doriksessa, ja ainaki Dorikseen on 20 ikäraja, muistaakseni. Ainaki viikonloppuisin, keskiviikkosinhan sinne pääsee vissiin nuoremmatki. Mut onhan siellä sitte Tivoli, NightTrain (tai mikä onkaan..) ja muitaki, mut nimii en nyt vain muista :) Pub Tupsu :lol:

xaz
ZoeJane
Ja eiks tää Pub Tupsu ole jonkin sortin homobaari? :D

Näin minäki oon kuullu. Mut sisko kuka asuu Rollossa, on kertonu et siellä käy hirveesti aina haalariheppuja, siis opiskelijoita :)

Aikoinaan lukiossa kuulin ku yks koulun pahimmista hienostelijoista kehuskeli, siis ihan tosissaan kehuskeli kaverilleen kuinka hänen poikkis on Pub Tupsussa töissä. Aattelin milessäin et hohoi, ihan ku se pubi ois joku maailman parhaista paras työpaikka.. ei se kuitenkaan oo mikään dtm tai lostari :lol:

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat