Lasten ja nuorten varhainen aikuistuminen - Ihmiset ja ilmiöt

lähihoitajaopiskelijat

Hei

Olemme neljä lähihoitajaopiskelijaa, ja valmistumme lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen koulutusohjelmasta tulevana keväänä. Teemme opinnäytetyötä aiheenamme lasten ja nuorten varhainen aikuistuminen. Nykyään pinnalla olevia asioita ovat lasten siirtyminen aikaisempaa nuorempina teini-ikäisten maailmaan ja nuorten varhaistunut aikuistuminen, opinnäytetyössämme pyrimme selvittämään ilmiöiden syitä ja seurauksia.

Otamme mielellämme vastaan kokemuksia joko omasta tai jonkun tuttavapiiriin kuuluvan aikuistumisesta. Kerro, mikä mielestäsi on ollut liian varhain tapahtunutta, kuten tupakan polton ja alkoholin kokeilut, leikkimisen lopettaminen, ensimmäiset seurustelusuhteet, omaan asuntoon muuttaminen, meikkaamisen aloittaminen, ulkonäöstä huolehtiminen… jne. Missä iässä nämä ovat tapahtuneet? Ovatko ne vaikuttaneet myöhempään ikään, aikuisuuteen?
Voit kertoa myös, missä iässä murrosiän merkit alkoivat näkyä.
Lisäksi kokemuksia varhain alkaneen suuremman vastuun kantamisesta luemme mielellämme. Jos olet esimerkiksi joutunut ottamaan vanhemmat roolin perheessäsi, kerro kokemuksistasi siitä. Kuinka varhain olet ottanut aikuisen roolin esimerkiksi pikkusisaruksiesi silmissä?

Myös mielipiteitä kyseisestä aiheesta ja sen aiheuttamista asioista luemme mielellämme. Miten tämä olisi mielestäsi ehkäistävissä? Miksi lapsilla ja nuorilla on nykyään niin kiire aikuisten maailmaan?

Lähetä meille sähköpostia! Käsittelemme vastaukset nimettöminä, mutta kerro kuitenkin viestissäsi sukupuolesi ja ikäsi.

Terveisin Tanja Alvinen, Sanni Auvinen, Heidi Lehtonen ja Tanja Mäkinen

sähköpostiosoitteet:
tanja.alvinen@hotmail.com
sanni_auvinen@hotmail.com
hepa.lehtonen@gmail.com
makinen.tanja@gmail.com

Ps. Toivomme myös keskustelua tähän ketjuun aiheesta :)

Kommentit (1)

olematon

mä en oikein tiiä liittyykö tämä suoraan tähän, mutta mä muutin alaikäisenä kotoota pois kun meni sukset niin pahasti ristiin äidin kanssa, joka siis alkoholisoitui avioeron jälkeen. Että oli vähän niinkuin pakko aikuistua ellei sit halunnu jäädä sinne alkoh*lvettiin kuuntelemaan solvauksia.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat