Kuka saa sanoa viimeisen sanan keskustelupalstalla - Ihmiset ja ilmiöt

Mimia

*Siirretty lisääntymistä keskustelusta (sivulta 81).

Tsein
Jos sanot, ettet halua keskustella aiheesta enempää, vaan jostain muusta, niin silloin on muilta ihan kohteliasta olla jatkamatta siitä aiheesta sen enempää ja keskustella siitä, mistä on alunperinkin ollut tarkoitus.

..mutta kun oli kysytty lisävitamiinien ja hivenaineiden syömisestä, ei kasvisten lisäämisestä ruokavalioon..

Näistä tulee mieleen sellainen kysymys, että kuka määrää keskustelupalstalla, mistä saa puhua? Jos kuitenkin keskusteltava aihe liittyy oleellisesti otsikon alle, eikä ole muutenkaan keskustelusääntöjen vastainen, niin ei kellään pitäisi olla mitään valittamista tuosta. Miksi jollakin yksittäisellä ihmisellä pitäisi olla oikeus sanoa ettei halua ihmisten keskustelevan jostakin tietystä asiasta enää? Entäs jos muut haluaa puhua siitä vielä? Kukaan ei pakota lukemaan viestejä, tai vastaamaan niihin. Ne keskustelut, jotka ei kiinnosta voi yksinkertaisesti jättää lukematta tai poistua koko keskustelupalstalta (tästähän täällä on kokemusta..).

Ja toiseksi, tämä on keskustelupalsta, täällä keskustellaan. Tuolla on oman otsikon alla gallupit, joissa kysymyksiin halutaan vastauksia eikä välttämättä niinkään keskustelua aiheesta. Joten miksi ihmeessä keskustelu pitäisi jättää pelkstään yksinkertaisten vastausten varaan ja aiheesta puhuminen pitäisi lopettaa kun vastaus on annettu?

Todella ikävää että jotkut ihmiset yrittävät määräillä, mistä kukakin saa täällä puhua. :x

Kommentit (7)

Tsein

Vaikka tästä jo kantani ilmaisin, niin se mihin oma kommenttini liittyy on vähän toisenlainen asia kuin yleinen keskustelu. Jos keskustellaan tietyn ihmisen henkilökohtaisesta asiasta (tavoista, tottumuksista, teoista jne.), hänellä on mielestäni oikeus pyytää, että "jos voisitte lopettaa keskustelun tästä tähän" ja samoin silloin on muilta kohteliasta lopettaa keskustelu siihen ja olla jatkamasta aiheesta enempää. Aivan eri asia jos keskustelu on yleisellä tasolla, jolloin sitten ei ole kenenkään yhden ihmisen asia sanoa, että keskustelu on ohi.

gollum

Jos keskustelu on aiheesta niin sitä voi kyllä jatkaa niin kauan kuin halutaan, vaikka joku ei jaksaisikaan sitä lukea... Jos kyseinen ihminen hluaisi toista näkökulmaa niin tuokoon sitä itse keskustaluun ja kyselköön muilta, mitä mieltä ovat. Mutta kyllä niillä muilla on silti oikeus jatkaa niinkuin aiemminkin jos haluavat. Poikkeuksena tähän tietty tuo Tseinin mainitsema asia että jos keskustellaan jostain tietystä ihmisestä niin sen saa kyllä pyydettäessä musta lopettaa heti.

Off topicista voi mun mielestä kyllä huomauttaa kuka vaan jos jatkuu jonkin aikaa (ehkä joku 3-4 viestiä on vielä ok jos ei oo kauheen pitkiä). Mut ei nyt ekan ot viestin jälkeen tarvii alkaa huutelemaan ot:tä tavallisen keskustelupalstalaisen.

Gallupissa saa musta kertoa lisätietoja vastaukseensa, ja se on kiinnostavampaakin kuin 50 ihmistä vastaamassa toistensa perään joo/ei. Mutta jos aloittaja on nimenomaan painottanut jostain syystä että ei sitten mistään lisäselvityksiä, niin silloin mielellään kunnioittaa sitä. Kukaan muu ei kuitenkaan tuota voi vaatia.

SunLion

Mun mielestä kukaan ei päätä yksin siitä että jos hän kommentoi jotain että saako siihen kommentoida vai ei vastaukseksi....

Mielestäni moderaattorit saavat siinä tapauksessa sanoa "viimeiset sanat" kun offtopic paisuu ja paisuu....ja kehottaa siirtymää yksityisviesteihin.

marimma
figaro
Täytyy muistaa, että jonkun ihmisen henkilökohtaisesta asiasta voi syntyä sitä yleistäkin keskustelua..

Mutta sillon täytyy kiinnittää huomiota siihen sana- ja lausemuotoihin ettei ne edelleen ole kuitenkin vaan siitä yhdestä ihmisestä kirjotettuja kun yleistystä haluaa.

figaro

Aivan. Myös tämän henkilön, jonka asiasta keskustelu on lähtenyt liikkeelle, tulee pyrkiä tulkitsemaan oikein eikä ottaa yleistä keskustelua henkilökohtaisesti. Usein mennään siihen, että vaikka keskustelu jatkuisikin yleisellä tasolla, yhä vain joku ottaa kaiken henkilökohtaisesti.

marimma

Usein muuten noissa asioissa sotkee että jos lainaa henkilöä niin sitten siitä helposti oletetaan että puhutaan juuri hänestä jonka tekstiä on lainattu vaikka kuinka sanottais että "ihan yleisellä tasolla puhun nyt"

:)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat