ongelmia ystäväparien kanssa - Ihmiset ja ilmiöt

Sanna86

Siis kyse ei nyt ole siitä että olisimme suuttununeet siitä että he menee keilaa tai istuu turkuun joen rantaan.Senkus menevät kun he siitä itse pitävät. Mutta siis lähinnä tarkoitus on just se et ärsyttää esim se että nyt tässä kun on ollut kränää niin he ovat sitten ollut toistensa tykönä. juu ei siinä mitään saavat olla mut se et kun oltiin sovus niin oltiin aina meillä ei kummankaan pariskunnan tykönä. ja vaikka kysyimme että mitä tänään? niin porukka sanos et voidaan teil kattoo leffaa tai grillata. Mut siis joo. Kyllä he saa tehdä niit mistä tykkää siitä ei olla kiukuteltu mutta kun ne tekee sellaisia suunnitelmia mistä mekin pidetään. ja varsinkin tämä kalastus juttu niin selväksi tekivät että ei mahdu kuin neljä mukaan ja se oli aikoi sit päätetty ketä lähtee.

Kommentit (13)

Tsein

Tavallaan allekirjoitan itsekin paljon tuosta mitä mimia sanoi, joskaan en ihan noin vahvasti väittäisi, että kaikki on vain aloittajan mielikuvitusta.

Hankkikaa parempia kavereita tai kertokaa selvästi, että teitä kiinnostaa kyllä hengailla näiden kavereiden kanssa muulloin, vaikka ei nyt juuri tämä ja tämä aktiviteetti kiinnostakaan.

Oletteko kysyneet ystäviltänne pitävätkö he keilaamisesta ja istuskelusta Aurajoen rannalla? Jospa he sattumoisin pitävät näistä asioista. Pitäisikö heidän jättää silti menemättä, koska yksi pariskunta ei pidäkään näistä. Tosiaan, ihan kaikkiin suunnitelmiin ei kannata itseään tunkea mukaan eikä suuttua siitä, jos ei ihan jokaiseen sitten pyydetäkään.

Mimia

Ensinnäkin, miksi ihmeessä pidät noin "typerien" kavereiden kanssa noin paljon yhteyttä? Miksi et/ette käytä tuota aikaa uusien tuttavuuksien rakentamiseen, esim jonkun harrastuksen kautta..

Miksi kuvittelet että "ystäväsi" ovat ajatusten lukijoita? Jos joku painaa tai haluaa yhteisistä kuluista rahaa, se pitää sanoa ääneen. Tai sitten hankkia ystäviä, jotka oikeasti osaavat lukea ajatuksia..

Jos suunnitelmat todellakin ovat kalaretki, keilaus ja joen varrella istuskelu, niin ei tuossa paljon suunnitelmia vielä ole. Ja jos te olette kaksi "helpoiten" toteutettavissa olevaa ja suurimmalle osalle ihmisistä sopivaa suunnitelmaa hylänneet, niin eiköhän kaverisi saa teistä sellaisen kuvan ettei teitä edes kiinnosta. Eiköhän noissa ole kuitenkin pääasiana yhdessä oleminen ja kavereiden kanssa hauskan pitäminen kuin mikään oikea aktiviteetti.. :roll:

Oletko tullut ajatelleeksi että ehkä vain tartut juuri niihin suunnitelmiin, joihin te ette ota osaa? Jos kuitenkin treffaatte usein, grillaatte ja katsotte telkkaria tms, niin onhan tuokin samalla tavalla suunniteltua toimintaa kuin esim tuo joen rannalla istuskelu. Vai eikö sinusta?

Lainaus:
Molemmat me juoksutetaan toisiamme. sen takia kulema he ei tykkää meil kauheasti olla ja ovat siitä keskenään keskustelleet meidän selän takana.

Onkohan tämäkin omaa mielikuvitustasi? En voi uskoa että tuollainen olisi syy siihen että he eivät tykkää olla teillä.. jos he eivät pidä teillä olosta, niin syyt löytyvät kyllä aivan muualta. Muutenkin jos he ovat joka ilta teillä grillaamassa/kylässä/tms. niin miksi ihmeessä he niin tekisivät jos eivät siitä pitäisi? Eikö muuten teistäkin olisi ihan mukava välistä viettää "vapaa iltaa" ihan kahdestaan vaikka toiset tekisivätkin jotain keskenään?

Itse en hyväksyisi tuollaista toimintaa ollenkaan, että kotiani pidettäisiin yleisenä pubina, johon voi tulla iltaa istumaan joka ilta. Minusta parisuhteessa vietetty kahden keskinen aika on tärkeää, eikä ystävät saa viedä kaikkea aikaa. Ja me viihdymme yhdessä kahdestaankin, joka ilta tai edes joka viikko ei ole tarvetta pitää kaveriporukalla illanistujasia. Eikä minusta siinä ole mitään syytä vetää palkokasvia nenäänsä, jos ystävät välistä haluavat tehdä jotain ihan vaan keskenään. Pakkoko kaikki on tehdä yhdessä koko ajan?

des

Jos mukaan ei pyydetä, niin luultavasti se tarkoittaa sitä ettei teidän seuraa kaivata. Varsinkin jos olet vielä asiasta huomauttanut, eikä silti mitään muutosta tapahdu. Outoa kyllä että teillä kuitenkin roikkuvat joka ilta.

Sanna86

Ne kaksi muuta suunnitelmaa on et menis keilaa mut mulla ei käsi kestä sitä eikä sulhenen pidä koko lajista ja toinen on et menis turkuun istuskelee jonnekkin aurajoen varrel. ja kun me ei pidetä ihmispaljaudesta. Niin ei ne kaksi suunnitelmaa haittaa. vaikka tuntuu silt et he suunnittelee sellaisia juttui mihin he tietää et me ei haluta tulla.Mut joo ei voi mitään.

Tsein

Kuulostavat todella kummallisilta ihmisiltä nämä teidän kaverit. Mielestäni ei ole mitään aihetta suuttua siitä, että pyydetään jakamaan kustannukset kaikilta osin. Ei myöskään ole kavereiden asia puuttua teidän parisuhteeseen ja miten te siinä käyttäydytte, erityisesti kun asia on teille ihan tavallista arkea (eri asia, jos hakkaisitte toisianne, jolloin ihan syystäkin kaverit puuttuisivat asiaan). Melkein tekisi mieli sanoa, että vaihtakaa parempiin kavereihin, mutta koska tiedän, ettei kavereista halua luopua, vaikka olisivatkin (joskus) ikäviä, niin en sano.

Sanna86

ja onko ihan oikein että he valittavat siitä jos sulhanen pyytää mua hakee esim keittiöstä jotain. Ku ystävien mielestä se on väärin mutta kun meitä kumpaakaan se ei häiritse. Molemmat me juoksutetaan toisiamme. sen takia kulema he ei tykkää meil kauheasti olla ja ovat siitä keskenään keskustelleet meidän selän takana.

Sanna86

Eilen katkesi melkein välit kaikkien kanssa.No toinen pareista kyllä maksaa bensarahaa kun pyytää mutta toinen pari sanos että jos me kysytään että mennäänkö yhdellä autol niin se tarkoittaa sitä ettei tarvii maksaa bensa rahaa.. ja no kyllä ne tääl on joka ilta istumas kattomas tv tai grillaamas.. omat eväät niil aina on mut he ottaa todella herkästi nokkiis jos esim porukka kattoo tv ja mies vaihtaa kanavaa vain katsoakseen mitä muualta tulee. En tiedä mitä niitten ihmisten kanssa pitäis tehdä. turhauttaa tommoinen.

Tsein

Siinä käy hyvin helposti niin, että jos ei ole alusta lähtien pyytänyt, että kustannukset jaetaan, toiset eivät tajuakaan, että asia voi teitä häiritä. Sitä voisi toisiaan luulla, että parikymppiset älyäisivät bensakulujen jäävän yhdelle parille maksettavaksi, mutta sitten toisaalta, ei sitä välttämättä tajua, jos on alusta lähtien pitänyt sitä itsestäänselvyytenä, että teidän autolla liikutaan, ettekä ole heti ensimmäisellä kerralla pyytäneet bensarahoa.

Vaihtoehtoja on nähdäkseni kaksi: 1. Antaa olla ja toivoa, että ystävät ymmärtävät asian teidän kannaltanne (tätä en pidä kyllä todennäköisenä vaihtoehtona) tai 2. Keskustella asiasta.

Ilmeisesti siis ystävänne hyödyntävät teitä muutenkin kuin näillä reissuilla, vai kuinka?

SunLion

no sanokaa että voisitteko te maksaa vaikka juomia ja ruokia kun mennään meidän autolla.

mites ne kaksi muuta suunnitelmaa...sanokaa vaan että teistäkin olis kiva päästä mukaan.

Sanna86

niin ktyllähän se niin on tehtävä..luulis kyl jo et parikymppiset ihmiset älyää sen pyytämättäkin. no heillä on kolme suunnitelmaa kaks on sellaista mihin me ei edes haluta mukaan. mutta kolmas olis et mentäis merelle kalaan mutta se kenen kaverin vene otetaan lainaa niin ei mahdu kuin neljä ja kaikki sit päätti et me jäädään pois..ja muilla on autot jotka on kaksi paikkaisia. tai toinen on nelipaikkainen mut taakse ei mahdu.mut kai se sit vaan täytyy antaa olla. Ärsyttää vain tollainen.mut kiitos kun koitit auttaa.

Kiira

No eikö olis kaikkein helpointa sanoa niille, että nyt bensa maksaa ton ja ton verran, kiitos? Jos ei rahaa tuu, niin sanokaa että nyt sitten mennään jonkun muun autolla.
Ja miksette kysy, että eikö mekin voitas tulla, jos suunnittelevat jotain?

Sanna86

Mä nyt kysyn ihan tälleen osaisko joku antaa neuvoa. Asun sulhasen kanssa omassa kodissa ja meillä on muutama sellainen ystävä jotka käy meillä joka viikko.(siis pariskuntia) mutta ongelma on se että he kuvittelevat saavansa meiltä kaiken.Esim... olemme käyneet porukalla kalasatamas kustavis meidän autol.. Kukaan ei maksanut bensa rahaa ja meiltäkin sinne ajaa jo tunnin per suunta. Samoin nämä kaksi pariskunta suunnittelee et mitä kaikkea he voisi yhdessä tehdä. mutta meitä ei kukaan pyydä mukaan. Yritin tänään sanoa yhdelle ystävälle tästä ja se otti nokkiinsa. vähän on turhautunut olo. Mitä teen?

[color=red]
-muokkasin otsikkoa: -sunlion-[/color]

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat