Armeija/sivari - Ihmiset ja ilmiöt

Yummy

Täytyy kai tänne sanoa "Naiset armeijassa" -osioon sopimaton juttu.

Mun mielestä armeija on hyvin inhimillinen laitos. En siis ymmärrä sen vertaamista esim. orjuuteen. Jokaisella on kuitenkin vapaus valita, mitä tekee, meneekö sivariin vai inttiin. On siis vapaus. Armeija pitää huolta koulutettavistaan.

Jotkut näkee sivarin rangaistuksena. Mitäs rangaistusta siinä on? Että se on hieman pidempi? Armeija on kuitenkin paaaaljon raskaampi. Sivarissa saa työkokemusta, mikä auttaa eteenpäin elämässä. Kokemusta omaavalla on etulyöntiasema työpaikan saannissa.

Kumpi vaan valinta onkin, se on vaan yks pieni osa pitkästä elämästä. Molemmista on älyttömän paljon hyötyä, jos vaan tajuaa sitä katsoa tarkemmin.

Elämässä tulee vastaan useita paikkoja, joissa on pakko tehdä valinta. On valittava kahden huonon väliltä tai on valittava hyvän ja huonon väliltä. Intti on vaan yks niistä. Eikö esim. verot ole sitten epäinhimillisiä? Onhan nekin pakko maksaa, vaikka haluais päästä helpolla.

Huomaan, että tekstini on hieman puolustuskannalla. Se johtuu siitä, että osittain vastaan muualla alotettuun väittelyyn.

Sivut

Kommentit (55)

gollum

^^Joo no onneks nyt sit vihdoin mies kuitenkin sai vapautuksen, poistui se epävarmuus kun ei koskaan tiennyt milloin sinne pitää takaisin :) Ja tosiaan ei tuon lottakoulu-vaihtoehdon tarvitsis olla tuolla nimellä, ei taitais kovin iehiä houkutella. Mut siis sairaidenhoitoon, ensiapuun yms. keskittyvä koulutus joka ois juuri siinä armeijan ja sivarin rinnalla.

Kepatäti

Voin olla väärässäkin, mutta eikös nimenomaan lääkintämiehet oo siihen ensiapuun, sairauksien hoitoon yms. muuhun sellaseen kohdistuva koulutus?

tata
Torspo
(kaikista ihanteellisin tilanne ois ettei kenenkään tässä maailmassa tarvitsisi edes pelätä sotaa ja joukkotuhoaseita!)

Todellakin komppaan sua tässä! Miksei vaan voida ymmärtää et sodasta ei oo yhtään mitään hyötyä, se tuottaa vaan tuskaa ja vahingoittaa viattomia sivullisia :( Kuka oikeesti haluu sotaa? Hitto vie, et maailmassa on paljon semmosta mitä mä haluisin muuttaa mut en voi yksin tehä muuta ku yrittää vaikuttaa pienesti... :( Mualima paremmaks paikaks asuu kaikille! Suruttaa ku aattelee mitä kaikkee pahaa tuol jossain on kokoajan meneillään :(

Torspo

Höö, tästä mä en oikeastaan osaa sanoa että kumpaa mieltä olisin.

Mielestäni on hyvä että suomella on puolustusvoimat, JOS tarve tulee niin on ainakin niitä jotka puolustaa meitä nossukoita :roll: :lol: (kaikista ihanteellisin tilanne ois ettei kenenkään tässä maailmassa tarvitsisi edes pelätä sotaa ja joukkotuhoaseita!)
Armeijastahan tulee myös ne joukot jotka etsii kadonneita lapsia tms. muiden vapaaehtoisten lisäksi.

Kun sitten taas toisaalta tuntuu hullulta että aseet (mukamas) ratkaisisivat jotain.
Kun on nähty ettei ne tuota kuin tuskaa ja menetystä kaikille osapuolille.
Raakaa touhua kaikki sotiminen.
Eli totaalikieltäytyjiä ymmärrän siinä mielessä että he eivät näe sotimisen olevan hyvä ratkaisu mihinkään ja tästä syystä on väärin laittaa vankilaan istumaan :roll: :?

Ja siinä mielessä ymmärrän sivarit jos niillä on jokin lääketieteellinen syy
jäädä pois. Mutta silti dissaan aina sivareita :oops: :lol: :D

Jotenkin niin kakspiippunen juttu, on hyviä ja huonoja puolia.. En siis osaa päättää, mutta selittelin kumminkin ajatuksiani..
Omissa haaveissani oli armeijaan lähtö, tosin kun tulin raskaaksi piti unohtaa koko armeija. Vähän harmittaa, mutta toisaalta lapsi antaa mulle kuitenkin enemmän kuin armeija koskaan tulisi antamaan :D

Darvi

Suomessahan ei ole yleistä asevelvollisuutta rauhan aikana. Asevelvollisuuslakimme on erityisesti miehiä syrjivä. Se on maailmankatsomuksellisesti ja sukupuolellisesti syrjivä.

Zara

Ne on ilmeisesti aika tehottomia mainostamaan toimintaansa, kun aika moni muukaan kai ei ole kuullut. Vaikka kyllähän maanpuolustusjärjestöjen väkeä on ravannut vaikka millä messuilla esittäytymässä. :?

http://www.mpkry.fi/ Tuolla on yhdistyksen kotisivut. On jonkinmoinen koulutusohjelmien yleisesittely ja sitten ihan kurssikalenteri. Loppuvuoden kurssitarjonta saattaa olla aika vähäinen, en tiedä, mutta vuodenvaihteessa varmaan tulee taas ensi vuoden ohjelma. Muista katsoa lähiseudun piirien lisäksi meri- ja ilmapuolustuspiirit. :wink:

Zara

^Onhan ne, mutta gollum kaiketi tarkoitti että siinä vaihtoehtoisessa palveluksessa koulutettaisiin esim. apuhoitajia sotasairaaloihin (vähän niin kuin lääkintälotat viime sodissa) ja ihan siviilipuolellekin? Siis avustamaan sitä ammatitaitoista henkilökuntaa mistä luultavasti sota-aikana ja muissakin kriiseissä tulisi pulaa. Lääkintämiehet kuitenkin toimii pääasiassa sen oman joukkueen (tms.) parissa itse taistelukentillä.

Darvi

En minä verrannut armeijaa orjuuteen. Mainitsin vain, että armeija on orjatyöpaikka. Siviilipalvelus on myös orjatyöpaikka. Se, että voi valita kahden orjatyöpaikan välillä ei tarkoita, etteikö olisi orja.

Eräille naisille on nähtävästi hyvin vaikea samaistua muihin ihmisiin. Kun intti ei ole naiselle orjatyöpaikka, niin hymyillään iloisesti, että se on kiva ja inhimillinen juttu. Pahinta laatua ovat nämä, jotka dissaavat sivareita vaikkeivat edes itse ole käyneet inttiä. Torspon härski itsekkyys on oksettavaa. Samaan hengenvetoon, kun dissaa sivareita, niin hehkuttaa sitä, miten kivaa on kun ei tarttenut mennä inttiin vaan sai tehdä lapsen sen sijaan. Voiko olla enää läpinäkyvämmin kaksinaismoralisti?

Gollumin kirjoitus oli sentään positiivista luettavaa.

Rasberry

Lainaus:
Vähättelet mm. Natsi-Saksan kukistamiseksi työskennelleitä veteraaneja... Suosittelen tutustumaan siihen mitä esim. Iso-Britannian ja Neuvostoliiton asevoimien sekä vaikkapa Ranskan vastarintaliikkeen naiset tekivät 2. maailmansodassa.

Kirjoitin historiasta laudaturin, enköhän tiedä mitä toisessa maailmansodassa tapahtui.
Tarkoitinkin Suomen tilannetta, ja naisia jotka käyvät Suomen armeijan. Siinä ei ole pienintäkään järjen hiventä, minun ajatusmaailmassani, onneksi kaikkien ei ole sitä ymmärrettävä.
Henkilökohtaisesti tunnen monta armeijaa käyvää ja armeijan käynyttä naista, jotka ovat siis tuttavia. Ei mitään ongelmaa! Ihania ihmisiä, ei vaan olla kaikista asioista samaa mieltä, ja se on kovin tervettä. Itseasiassa heistä jopa kaksi ovat nyt "vanhemmalla" iällä sanoneet intin käymisen olleen turhin vuosi heidän elämästään. Jokainen kokee armeijansa kuitenkin eri tavalla, mutta musta vaan tuntuu että suurimmalle osalle intin käyneistä naisista sen tarkoitus oli vain näyttää muille kuinka maailmassa tulisi olla tasa-arvoa tasa-arvon perään, kuinka he ovat kovia ihmisiä, pärjäävät missä tilanteessa tahansa, ovat rämpineet metsässä ja ampuneet aseella, kävelleet alikessun natsat olalla nokka pystyssä niiiiiin ylpeänä.. ja miksi ihmeessä?

Tämäkin on nyt niin iänkaikkinen kysymys, samantien voisi alkaa väitellä onko Jumala olemassa, yhtä fiksua. Mielipiteitä on niin laidasta laitaan, eikä niistä väittelemisellä päästä mihinkään. :roll:

Rasberry

Lainaus:
Tämän takia näen yleisen asevelvollisuuden turhana.

Ymmärrän kyllä pointtisi, mutta mitäs jos Suomella ei olisi armeijaa?
Keskustelimme tästä monet tunnit historian opettajamme kanssa. Jos Suomella ei olisi puolustusvoimia, olisi maamme helppo nakki ja loistava hyökkäyksen kohde. Suomen varoilla, millä muulla me maatamme näin yhtäkkiä puolustettaisiin? Suomella ei tule olemaan resursesseja Venäjän kaltaisiin puolustusmekanismeihin kymmeniin vuosiin, varsinkin jos ne älyn lähettiläät päättävät meidät johonkin Natoon liittää..
[u]Sotaa[/u] kuitenkin käydään myös asein vielä näinäkin päivinä.

(Tuon epäselvempää ja dorkempaa tekstiä en kuumehouruissani saa, selvennän paremmin muutaman päivän päästä.. :lol: )

Poppins

Suomen armeija on symbolinen suojamuuri maailmanpolitiikassa. Jos joku valtio hyökkäisi Suomeen, talvisotamaiset metsätaistelut Molotovin coctaileineen tuskin olisivat merkittävässä asemassa koko sodan kannalta.
A) Suomen armeija on pieni ja köyhä, varusteet ovat heikkoa tasoa muihin potentiaalisiin hyökkääjämaihin nähden.
B) Nykyään sodankäynnin luonne on muuttunut sissisotaan, itsemurhaiskuihin, terrorisointiin ja tuhoaseisiin. Tuskin Venäjä hyökkää Suomeen ajatuksella "otetaanpa Suomesta vähän lisää pinta-alaa meille" ja marssii maajoukoilla väkisin rajasta Suomen puolelle.
C) Kauhun tasapaino 1900-luvun puolivälistä eteenpäin tasoitti atomipommien määrää, ja edelleen jonkinasteisesti pitää paikkaansa. Jos atomisota syttyy, koko maailma tuhoutuu, se on fakta. Yksikään ihminen ei jää eloon. Siksi tuhoaseina Suomeenkin käytettäisiin esim. yksittäisiä ohjuksia, jotka tuhoaisivat lämpövoimaloita, sähköntuotantoa, julkisia liikennevälineitä tms. tärkeää.

Tämän takia näen yleisen asevelvollisuuden turhana. Symbolinen suojamuuri säilyisi myös palkka-armeijalla, oikeaan puolustukselliseen vahvuuteen tarvittaisiin jo Naton tuki, hirveästi rahaa ja tappomieliala.

Suomalaisuuteen kuitenkin kuuluu, niin kuin edellisessä OT-keskustelussa joku jo sanoikin, imeä äidinmaidossa veteraanien ihannointi. Ylpeys ja ihannointi suomalaisia talvisodan sankareitamme kohtaan, jotka yhdistivät voimansa ja suomalaisella sisulla ankarissa olosuhteissa käänsivät ylivoimaiselta vaikuttaneen ryssän takaisin... [-o< Suomalaisuuteen kuuluu suomalaisen sotilaan sisun ja rohkeuden kunnioittaminen. Se on minusta hienoa. Veteraaneja kuulukin kunnioittaa.

Ja tätä suomalaisen sotilaan arvokkuutta jatkaa yleinen asevelvollisuus. Tuntemattomatkin miehet saavat pystyyn hienon muistelun armeija-ajoista, he voivat puhua siitä tuntikausia, he voivat puhua siitä työpaikan saunailloissa, he verestävät muistojaan kertausharjoituksissa.

Taas tuollainen suomalaisia junttimiehiä yhdistävä tekijä on minusta tärkeä. Armeijan käynti kuuluu suomalaisille miehille, kokemuksena.

Oi mikä selitys... enkä vieläkään saanut sanottua kaikkea. näkyy olevan asiasta mielipiteitä... :lol:

JJEMMY
marimma

Ja mikä keskustelu? Naiset armeijassa vai minkä niminen :) ?

Siis varmaan se OT keskustelu siellä 'Minkälainen on huono mies' keskustelussa. Eiks siellä puitu tätä intti juttua?

Miä kannatan armeijaa. Eikä sitä palvelusaikaa pitäs lyhentää mielestäni. En ymmärrä sitä et kun esim. diabeetikot vapautetaan armeijasta ni miks he eivät joudu käymään sivaria? :o

gollum

No mitä mä oon jutellut jätkien kanssa niin eri mielipiteitä niillä on ollut. Mies on siellä siis pari kertaa käynyt muutaman viikon, ja aina on lähetetty takaisin, koska polvi ei kestä ampuma-asennossa oloa ja ovat sanoneet että eivät halua ottaa riskiä, että menee kokonaan armeijan takia pilalle. Nyt sitten vihdoin sai vapautuksen. Sanoi että sen mielestä ei voi olla turhempaa, minkä verran se siellä siis ehti olla. Näin on moni sen kaverikin sanonut, että suoraansanoen v'tuttaa koko paikka, ja että ihan turhaa kurin opetusta eikä mitään muuta... Että pitää päiväpeitot olla suorassa ja kaikkea muuta naurettavaa pilkunn'ssintaa. Eipä sillä, ottais muakin päähän ihan olan takaa, jos ois pakkoarmeija naisillekin, ymmärrän hyvin että ottaa monia miehiäkin. Pitää ottaa sekin huomioon että kaikki ei oo sellasia superisänmaallisia ihmisiä tai hirveesti rakasta vaikka urheilla ja kasvattaa kuntoa vaikka ovatkin miehiä, niin näiden käsitys armeija ajasta on vähän erilainen kuin niiden jotka sinne menis vaikka ois vapaa-ehtoistakin.

Vielä Torspolle, ymmärrän hyvin että lapsi menee armeijan edelle, mutta ajattele sitä että monella miehellä menisi myös lasten hankinta tai vaikka opiskelut armejan (tai sivarin) edelle, mutta heillä ei oo sitä vaihtoehtoa vaan sinne on mentävä.

Mitä mä oon huomannut on että armeijalla on myös sellanen asenteellistava vaikutus, mikä on musta ällöttävää. Toivottavasti ei oo veljeen sellasta kun ens vuonna menee... :?

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat