Ärsyttävä "naapuri" - Ihmiset ja ilmiöt

Vigoureuse

Moikka!

Ongelma alkaa nyt hiertää jo mielenterveyttäni, joten on pakko purkaa tätä.

Eli asun rivitalossa. Ja seinän toisella puolella asuu tuttu pariskunta. Asunto on miehen nimissä ja hän maksaa kaikki viulut. Hänen tyttöystävänsä asuu pummina siellä ja kaiken lisäksi pitää hermoja raastavia bileitä viikonloppuisin kun mies on poissa.

Mitä hemmettiä teen, kun hienovaraiset vihjailut eivät enää auta? Hommaanko heille varoituksen vai mitä? Siinä tosin kärsisi vain mies, jonka asunto on.....

AUTTAKAAAAAA!!

Kommentit (13)

Miffy

ooh, ärsyä. Mä' inhoon kun yläkerras on bileitä :evil:

Soita poliisit paikalle aina kun bilett v*tuttaa. Niin mäkin olen päättänyt tästä eespäin tehdä.

denise

Jos oot puhunu jo miehelle asiasta eikä oo auttanu niin sinuna hommaisin varotuksen... onhan se harmi jos on tuttu pariskunta mutta kyllä sitä jokaisella kuuluu olla jonkinlainen asumisrauha!

*Sandy*

Mä varmaan ekaks puhuisin sille miehelle, jos hän ei edes tiedä bileistä mitään. Jos se ei auta, niin kannattaa ilmottaa isännöitsijälle. Kyllä asumisrauha pitää olla kuitenkin.

MiuMiu*

Kannattaa ensin sanoa sille miehelle, vaikka oliskin hyvä tuttava, eihän tuollainen saa jatkua...Ja jos ei sittenkään auta niin ilmoita isännöitsijälle.

Meidän talossa asui eräs musiikinluukuttaja ja hänelle annettiin varoituksia ( useita sellaisia) isännöitsijän kautta, lopulta tuli häätö tälle tyypille. Häätöön asti meidän muiden piti vaan kestää ja soitella poliiseille...onneksi se on nyt ohi meidän osalta :)

Tigerheart

Ikävää tuollainen tilanne. :( Jos se ei tosiaan auta, että puhut miehelle, niin kannattaa kyllä soittaa vaikka poliisit sitten paikalle, kun se nainen seuraavan kerran järjestää "bileet". Harmi tietysti, jos he ovat tuttu pariskunta, mutta kyllä kaikilla on oikeus asumisrauhaan.

sira

Älä vihjaile enää hienovaraisesti vaan sano suoraan. Jos ei suoraa puhetta tajua niin ilmoitus isännöitsijälle, kannattaa laittaa aika tarkasti ajat ylös.

Yksittäistapauksissa mun mielestä ei oo paljo järkiä turhaan rassata poliiseja ja heidän resursseja. Kumminki fiksumpaa on ekana sanoa suoraan ja sitten isännöitsijän kautta. Mut tuntus, et alkais tajuamaan, kun kunnolla selvittää asiat, eikä epämääräisesti vaan mupella jotain..

Miltzu

Tuo on varmasti ärsyttävää, mutta meillä on naapuri, joka siivoaa siten että lattiat lainehtii. Ensimmäisellä kerralla sain heitettyä ämpärin alle ja vettä valui 10 litraa. Soitin tietysti päivystävän huoltomiehen paikalle ja hän kävi naapurissa todeten, että siellä lattiat lainehtii... :shock: Ei ole jäänyt ensimmäiseksi kerraksi, toinen kerta oli tosin vähän lievempi kun silloinkin tänne huoneistoon valui vettä. Otin isännöitsijään yhteyttä vesivahinkojen pelossa (onneksi on kotivakuutus) ja hän meni keskustelemaan ko. naapurin kanssa asiasta. Kyseessä ei ole suomalainen perhe enkä tiedä minkälaisista olosuhteista kyseiset ihmiset ovat lähteneet, mutta uskomatonta silti.

Mitä itse aiheeseen tulee, sinuna en ottaisi poliisiin yhteyttä vaan ihan isännöitsijään, ellei keskustelut naapurin miehen kanssa auta. Kyllä se varoitus sitten viimeistään herättää. :wink:

Miffy

Siin on vaan se et se varotus on helpompi antaa, jos on näyttöä, eli että poliisit ovat käyneet. Meidän vuokranantaja (HOAS) ei ainakaan tee yhtikäsmitään elleivät poliisit ole edes kerran käyneet lopettamassa bileitä...

Amalia

Samaa mieltä Siran kanssa: mitä sitä turhia vihjailemaan jos viesti ei kerran mene perille, pitää sanoa suoraan! Käyt siis joko miehen tai sen tyttöystävän juttusilla (molempi parempi) ja sanot että bileiden meteli häiritsee sua.

Tuo on kuitenkin ihan aiheellinen aihe valittaa. Meillä alakerran naapuri kitisee muun muassa öisistä vessakäynneistä, kävelemisestä, seksin harrastamisesta ja puhumisesta, koska ne kuulemma kuuluu ihan liian hyvin hänen asuntoonsa ja häiritsevät kovasti. Ilmeisesti pitäis elää selibaatissa, pissiä ämpäriin ja ryhtyä liikkumattomaksi mykäksi heti kuuden jälkeen illalla :roll:

PinkPanther

Koko maassa on olemassa yksi hiljaisuus-aika, joka koskee kaikkia rivitalo-,paritalo- ja kerrostaloasukkaita: klo 22-07 pitää olla hiljaista. Muutoin saa kuulua (vaikka sitten naapuriinkin) NORMAALEJA ELÄMISEN ÄÄNIÄ. Kyllä se nyt PITÄISI ymmärtää, että kerrostaloissa sun muissa rivihökkeleissä on äänieristykset kananp*skasta, ja kuuluu pienetkin pierut naapuriin... :D Mut se se vasta vitunttavaa on, jos hiljaisuuden aikaan luukutetaan musaa nupit kaakossa ja sit toisessa naapurissa kilisee pullot ja kuuluu känniläisten tappelun ääniä. Mut saa ihminen nyt vessassa käydä mihin aikaan vuorokaudesta tahansa, ei siitä kenenkään tarvii motkottaa. Tai seksin harrastamisesta. luulis naapurillekin olevan noloa mennä sekstailevalle pariskunnalle sanomaan, että joo, tuo teidän eläimellinen käyttäytyminen häiritsee miun hiljaistakin hiljaisempaa meditointihetkeä (lue: naapureiden salakuuntelua) *lasi ylösalaisin seinää vasten ja korva lasin pohjaan painettuna*... :roll:

Amalia
PinkPanther
Mut saa ihminen nyt vessassa käydä mihin aikaan vuorokaudesta tahansa, ei siitä kenenkään tarvii motkottaa. Tai seksin harrastamisesta. luulis naapurillekin olevan noloa mennä sekstailevalle pariskunnalle sanomaan, että joo, tuo teidän eläimellinen käyttäytyminen häiritsee miun hiljaistakin hiljaisempaa meditointihetkeä

Niinhän sitä luulis, että normaali eläminen olis sallittua, mut ei se näköjään ole kaikkien mielestä. Eikä naapuri muuten ole suoraan huomauttanut sekstailusta meidän kämpässä, vaan yhden juttutuokion aikana kertoi, että edellisen asukkaan touhut kuului hänen asuntoonsa kamalan hyvin... ja perään iso, merkitsevä katse. Naapuri muisti myös sanoa sen, että ei viittiny tehdä niistä edellisistä asukkaista valitusta, koska seksi kesti kerralla vaan noin viis minuttia. Heh, on tosiaan taidettu kuunnella aika tarkkaan :lol:

MiuMiu*

Saahan ne naapurit tehdä valituksia vaikka kuinka paljon noista elämisen normaaleista äänistä, koska niillähän ei ole mitään merkitystä :lol:
Jos talon rakenteet on niin huonoja, että pienimmätkin lapsen itkut sun muut [u]normaalit äänet [/u]kuuluvat muihin asuntoihin niin sehän on sen talonyhtiön asia laittaa tarvittavat äänieristykset kuntoon.

Vigoureuse

Kiitos paljon hyvistä vinkeistä. Meno on ollut naapurissa sen verran rauhallista, että päätin kärsivällisenä odottaa vielä ensi viikonloppuun. En halua hätiköidä turhaan, inhottaa jos välit menee. Mutta sitten jos bileet ja metelöinti jatkuu, niin armoa ei enää heru.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat