Hyviä omnaisuuksia ihmisellä. - Ihmiset ja ilmiöt

Jeii

Loistavaa, että jotkut jaksavat miettiä asioita hieman syvällisemminkin. ASIAA!

Kommentit (8)

figaro

Niinpä.. Se, mitkä on omat arvot ja tavoitteet, vaikuttaa varmasti käytökseen ja siihen, miten inhimillinen itse on :roll: Olen usein miettinyt, että pitäisi "kovettaa" itsensä pärjätäkseen valitsemallaan alalla.. En halua enkä kykene.

Rixuliini

Niin, tuntuu että nykyään ei pärjää jos ei ole kova ja itsekeskeinen..
No, onneksi en ole ikinä halunnutkaan miksikään uraohjukseksi! :lol:

joker

Hyvä ominaisuudet ovat tehneet ihmisestä luotettavan, turvallisen, rakastettavan ja kunnioitettavan persoonan.
Monien ominaisuuksien yhteisvaikutus on saanut ihmisestä tälläisen vaikutelman.

Monet yleisesti kinnoitetut ominaisuudet:

- Ystävällisyys
- Rehellisyys
- Välittäminen
- Avoimmuus
- Väkivallattomuus
- Toisten kunnioittaminen
- Yhteisen edun ajatteleminen

Monia muita voisi listata, mutta nämä ovat mielestäni ovat hyviä ominaisuuksia, listaan voisi lisätä jotakin ja tietysti vähentää jotakin. Pääosin nämä asiat tekevät kuitenkin ihmisestä inhimillisen ja humaanin. Kylmä välinpitämättömyys tai tekotunteisuus pitää huomata ihmisestä, muuten ihmisestä voi saada haitallisella tavalla väärän kuvan.

Monet ihmiset pyrkivät korostamaan hyviä ominaisuuksiaan ja vähättelemään huonoja ominaisuuksiaan. Kuitenkin ne tulevat ilmi ja ominaisuuksien suhde tasaantuu. Monet ihmiset ajattelevat, että joku ihminen omaa hyvän itsetunnon, kun hän sanoo olevansa hyvä ihminen.

Vastaavasti taas luullaan ihmisen olevan rehellinen, kun hän osaa sanoa (pelkästään) negatiivisia asioita muista.
"Vähän tolla on huono tukka"

Monet ihmiset tuskin näkevät tässä kateutta, vaikkei sitä olisikaan juuri nimenomaisella tavalla, se voisi olla kateutta ihmisen rohkeuteen käyttää tuollaista kampausta ja kestämään kritiikkiä siitä.

Kateus on myös negatiivinen ominaisuus, mutta siitä voi olla hyöytä tavoitellessa jotakin parempaa. Mutta eikö olisi parempi olla hyvä ystävä kuin parempi auto?

Molemmista on olemassa kateutta, mutta nykyään materialismi on tärkeämpää kuin henkisyys.

Jätän teidät pohtimaan artikkelia kertomaan omia mielipiteitänne.

Hyvää joulua toivottaa:
- Joker

taki

Musta tuntuu, että rehdit ihmiset on katoamassa. Sellaset, jotka oikeasti ajattelee koko yhteisön parasta ja pitää kaikki ruodussa. Tuntuu, että kaikilla olis vaan oma napa vartioitavana jotain tuntematonta pahaa vastaan. Rehellisyys ja moraalinen selkäranka puuttuu melkein jokaiselta. Kaikki etsii jotain totuutta(aatetta, uskontoa) johon takautua, muttei ajattele lainkaan, että jokaisella meistä on sisään rakennettu omatunto. Ajatellaan vaan itsekkäästi, muttei osata ajatella omilla sydämillä, nojataan vaan muihin.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat