Kannattaako hankkia e-pillerit tässä tilanteessa? - Ehkäisy

ehuh

Elikkäs valaiskaa tietämätöntä
Poikakaverini asuu toisessa maassa, eli näämme toisiamme aika harvoin. Silloin kun näemme harrastamme seksiä, mutta kondomi ei ole sopiva ehkäisykeino meille. Se ei vain toimi. Kumpikaan ei pidä siitä. Noh.. Mies on ehdotellut että hankkisin pillerit.. Minusta vaan tuntuu vähän turhalta syödä niitä koko ajan jos kerran tapaamme ehkä kahden kuukauden välein.
Onko pillereiden kanssa mahdollista tehdä niin, että söisin niitä aina vain silloin kun näen poikakaverini ja lopettaisin syömisen kun poikakaveri on poissa, ja taas aloittaisin kun näen hänet ja sitä rataa..? :?
Vai ostanko aina jälkiehkäisypillerin kun olemme harrastaneet seksiä ja vedän sen naamaan..? :lol:

Kommentit (5)

captive

Pillereiden ottamista ei oikein kannata lopettaa ja aloittaa uudestaan, sillä ne aiheuttavat aikamoista hormoonitason heittelemistä ja kroppa vaatii monilla jopa kolme kuukautta sopeutuakseen pillereihin. Ehkäisypillereistä voi olla muutakin hyötyä kuin vain se ehkäisyteho, esim. menkat muuttuu säännöllisemmiksi (ja niitten tuloa pystyy säätelemään, eli kun näet poikaystävääsi niin ei ainakaan menkat pääse estämään seksin harrastamista :P) ja monilla kivut vähenee ja itse vuoto kevenee huomattavasti, ihon kunto voi parantua huomattavasti ja mahdollisia muitakin hyötyjä varmaan löytyy.
Jälkiehkäisypilleri on tarkoitettu hätäkeinoksi ja on kropalle aika kova isku, eli sitä en missään nimessä suosittelisi käytettäväksi ehkäisykeinona.
Ehdottaisin että käyt juttelemassa ehkäisyneuvolassa tai vastaavassa asiasta, ehkä voisit aloittaa pillerit ja kokeilla vaikka puoli vuotta aluksi, jos ei tunnu sopivalta niin ainahan ne voi lopettaa. Vaihtoehtona on tietty ehkäisylaastarit, -renkaat, -kierukat sun muut, ehkä niistä voisi löytyä joku sopivampi vaihtoehto jos ei pillerit houkuttele?

blu3

Jälkiehkäisypilleri ei missään nimessä ole ehkäisykeino jo senkin vuoksi, että se vetää elimistön hormonitasapainon sekaisin ja sen teho laskee, jos niitä ottaa usein. Tyyliin yli pari kertaa vuodessa.

Mielestäni voit ihan hyvin hankkia e-pillerit, koska onhan niissä muitakin puolia kuin se raskaudenehkäisy, mm. kuukautiset saa kontrolliin ja säännöllisimmiksi, saattaa helpottaa mahdollisia kipuja jne. Haittavaikutuksia tietenkin on, mutta nekin ovat yksilöllisiä.

E-pillereitä ei kuitenkaan voi syödä tuolla tavalla toisinaan, koska jo yhden tai kahden pillerin jättäminen välistä sekoittaa kierron. Jos ne aloittaa, niitä on sitten syötävä koko ajan tai sitten olla ottamatta kokonaan.

ehuh

hmmm tämä asia tällä selvä :)
Kiitoksia. Pelottaa vaan noi "kauhu" tarinat pillereistä miten jotku turpoaa/lihoaa. Ja itku tulee herkästi jne.. :D
Mutta kai sekin on yksilöllistä :roll:

zanzibar

^jos noita tapahtuu ni merkkiä kannattais vaihtaa, ei pitäis olla normaaleja reaktioita, monelle käy niin koska hankkivat kasvu vaiheessa pillerit eivätkä osaa yhdistää lihomista pituus kasvun loppumiseen vaan väittävät johtuvan pillereistä..
Ne ehkäsee myös näitä kohdunkaula syöpä juttuja...

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat