Merkin valinta - Ehkäisy

darina00

Sellanen asia tuli mieleen, kun oon varaamassa aikaa ehkäisyneuvolaan e-pillereiden hankkimisen vuoksi, että millä perusteella e-pillerimerkki valitaan? Saako lääkärille/hoitajalle esittää toivomuksia?
Minulla tilanne sellainen että pitäisi saada rutkasti lisäkiloja,ja ajattelin että olisko järkevintä ottaa sellainen pillerimerkki joka turvottaa/lihottaa? Heittäkääpäs ehdotuksia..:)

Kommentit (2)

Tsein

Sellaista pillerimerkkiä ei olekaan, joka automaattisesti lihottaisi. Se riippuu ihan jokaisen kropan omista reaktioista, mikä pilleri aiheuttaa ja mitä. Yksi merkki aiheuttaa jollekin painon kertymistä, sama merkki ei aiheuta jollekin toiselle sitä lainkaan. Kaikissa pillerimerkeissä on yhtenä mahdollisena sivuoireena mainittu painonnousu.

Siksi toisekseen, pillerithän eivät varsinaisesti lihota. Ei ainakaan samalla tavalla, kuin mitä normaalisti käsitetään lihoamisella eli rasvan kerääntymisestä puhutaan. Pillerit voivat aiheuttaa nesteen kertymistä elimistöön, mikä tuntuu ja näkyy turvotuksena. Se ei pienessäkään kehossa tunnu välttämättä mukavalta, vaikka kiloja näyttäisi vaa'an mukaan tulleenkin lisää. Pillerit voivat myös vaikuttaa ruokahaluun lisäävästi, mutta sittenhän se on ihan itsestä kiinni, mitä suusta alas laittaa.

Lääkärille/hoitsulle saa tietysti esittää toivomuksia. Yleensä kuitenkin menetellään niin, että kartoitetaan niitä potilaan taustoja (elämäntavat, sukurasitukset jne.) ja muita pillerimerkin valintaan vaikuttavia tekijöitä (halutaanko esim. samalla hoitaa aknea) ja sillä perusteella sitten valitaan merkki. Yleensä lääkäri aloittaa matalahormonisella valmisteella, paitsi jos kyseessä on nimenomaan sitten se aknen hoito, johon sitten tulee vähän tujummat pillerit.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat