Mitkään pillerit ei sovi??? - Ehkäisy

Loca

Olen käyttänyt Diane Novaa kolmisen vuotta. Alunperin hain pillerit iho-ongelmieni takia. Pillerit ovatkin toimineet todella hyvin iho-ongelmiini; ihoni on nyt todella hyvässä kunnossa. Pillerit toimivat mulla hyvin voin vuoden niiden aloittamisesta, mutta sitten alkoi tulla ongelmia: aivan järkyttäviä mahakipukohtauksia, joita oli ensin noin kerran kuussa, mutta tihenivät niin, että maha alkoi olemaan kipeä joka päivä ja jokaisena viikkona paitsi taukoviikolla. Tiputteluvuotoakin alkoi olla, ensin vain muutamana päivänä menkkojen jälkeisellä viikolla.

Nyt ollaan siinä pisteessä, että minulla on noin 4-5päiväiset menkat kerran kuussa, ja loput kuusta oikeastaan jokaisena päivänä tiputteluvuotoa enemmän tai vähemmän. Sidettä tai pikkuhousunsuojaa on pidettävä ainakin varmuuden vuoksi jokaisena päivänä. Mahakivut ovat kamalia, tuntuvat sellaiselta jännitysmahakivun ja nälkäolon välitilalta. Ripuliakin on vähän väliä.

On siis ilmeisen selvää, että Diane Novat (Tai Cypretyl, jota nyt olen kesästä lähtien syönyt) eivät sovi minulle. Kävinkin viime viikolla lääkärissä, ja lääkäri tutki ja iski sitten kouraan Yasmin-reseptin. Silläkö tällaiset vaivat ratkeavat? Pyysin Yasminelle-reseptiä, jotta mahani rauhoittuisi, mutta hän sanoi, että Yasmin-pillerit olisivat juuri oikeita tuon tiputteluvuodon takia.

Olen kerran aikaisemmin käyttänyt Yasmineita, mutta vain vajaan liuskan, kun siitä tuli maha heti kipeäksi ja naama alkoi kukkia (Mitä ei siis näillä Diane Novilla tapahdu).

En tiedä mitä tekisin... Tällä hetkellä pillereistä on vain se hyöty, että ihoni pysyy hyvänä. Seksiä ei voi vuotojen takia oikein harrastaa, eikä sitä myöskään ilman pillereitä voisi tehdä...

Vinkkejä, neuvoja, kommentteja kaipailisin teiltä tähän ahdinkoon.

Kommentit (3)

Tsein

Jos siulla on jo nyt ollut yksi tujuimmista, jos ei se kaikkein vahvin, pilleri eli Diane Nova/Cypteryl käytössä, niin en ihmettele, ettei tohtori ole halunnut sinulle määrätä Yasminellea. On sen verran paljon kevyempi pilleri, että jos jo Diane Nova aiheuttaa sen ettei kierto pysy 28 päivän mittaisena (ei ei tule missään vaiheessa tiputtelua), ei ole kovin todennäköistä, että huomattavasti kevyempi hormonimäärä sen tekisi myöskään. Yasmine on vahvempi kuin Yasminelle, joskaan ei niin vahva kuin Diane Nova.

Sitten taas vaikka aiemmin Yasminen olisit kokenut huonoksi itsellesi (puoli liuskaa ei kyllä kerro sopivuudesta vielä juuri mitään), ei se tarkoita, etteikö se voisi tällä kertaa olla sinulle sopiva merkki.

Mutta vastatakseni otsikkosi kysymykseen, on tietysti mahdollista, ettei mikään pillerimerkki sovi. Olet kuitenkin kokeillut vasta kahta eri merkkiä, joista toista liian vähän aikaa sanoaksesi mitään varmaa. Vielä on aika monta merkkiä, joita voi kokeilla ja joista voi löytyä juuri se täydellinen. Minipilleritkin on vielä kokonaan kokeilematta. Sitten on muitakin vaihtoehtoja niin paljon, että kyllä sinulle varmasti joku sopiva menetelmä löytyy joko Yasmineista, muista pillereistä tai ihan muista menetelmistä.

Loca

Totta, ehkä niitä Yasmineja pitäisi kokeilla... Auttaakohan Yasminet ihoon, ettei ihoni sitten menisi ihan kamalaksi...

Muista menetelmistä en ole kiinnostunut. Esimerkiksi kortsut veisivät kokonaan nautinnon molemmilta... Ja muutenkin haluaisin pitää ehkäisyn helppona asiana hoitaa, jolloin pillerit tuntuvat ainakin tällä hetkellä ainoalta vaihtoehdolta.

Kesken liuskan tuskin voi vaihtaa pillerimerkkiä? Eli täytyy kaiketi syödä tämä liuska loppuun (josta yli puolet vielä jäljellä:-P) ja yrittää kärvistellä Yasmineihin asti...

Kuinka monta kuukautta teillä on mennyt, että elimistö on tottunut uuteen pillerimerkkiin?

Tsein

Muilla menetelmillä tarkoitin lähinnä esim. ehkäisyrengasta tai ehkäisylaastaria. Ne ainakain periaatteessa ovat vielä helpompia käyttää kuin pillerit. Ei tarvitse muistaa edes joka päivä. Kortsujen kanssa ei tarvi pelata välttämättä ollenkaan, jos kuuluu joukkoon joka tykkää olla ilman.

Yasminen ihovaikutukset ovat tietysti ihan yksilökohtaisia. Moni on saanut apuja ongelmiinsa juuri Yasminesta, vaikkei se yleisin akneen määrätty merkki olekaan. Itsellä on pitänyt ihon tosi hyvässä kunnossa, satunnaisia paukamia ilmestyy silloin tällöin, mutta ei mitään hirveää finniryöppyä.

Juu älä kesken liuskan vaihda merkkiä, jos haluat olla varma ehkäisytehosta. Aloita joko taukoviikon jälkeen uudella tai suoraan viimesen Diane Nova -liuskan perään. Tiputtelun mahdollisuus tietysti kasvaa, jos välillä ei anna tyhjennysvuodon tulla. Ehkäisytehohan ei heikkene, jos liuskan jättää kesken kolmannella viikolla ja aloittaa tauon. Jos on ihan tuskaa se syöminen, niin sitä kesken jättämistä voi sillä viikolla harkita. Sekin tosin tekee taas eri rytmin pillereihin ja voi aiheuttaa välivuotoja.

Itellä on hävinny oireet aina heti kun on aloittanut uudella merkillä. Mercilonista vaihdoin Melianeen pääosin päänsärkyjen ja ylimääräisten vuotojen takia eikä niitä näkynyt ollenkaan ensimmäisen Meliane-liuskana aikana. Myöskin vaihdossa Melianesta Yasmineen sivuoireet (lähinnä tiputtelu) hävisivät samantien.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat