Kondomin varmuus? - Ehkäisy

Puutarhis
Susannna
Pitääkö muuten paikkansa, että jos kondomiin tulee reikä tai repeymä, se on valmistettu niin että hajonnut kohta repeytyy niin suureksi että sen varmasti huomaa?
En tiedä onko asia ollenkaan näin, mutta muistelin kuulleeni tällaista, mutten tiedä ollenkaa onko jutussa perää.

Silloin nuorena tyttönä, kun huonosti säilytetyt (lompakossa tms.) kumit hajoilivat, niin ne menivät tosiaan rullalle kalun juureen. Huomasi siis ihan taatusti, jos kumi meni rikki.

Sivut

Kommentit (105)

Rahel

^ Juu, onhan se kondomi luotettava, mutta mahdollista on sekin, että kondomi liukuu pois paikaltaan seksin aikana tai että rikkouma on niin pieni, ettei sitä huomaa. Ja jos se raskaaksi tulemisen pelko on enemmänkin pään sisäinen juttu, kuten aloittajalla, niin se ehkäisykapseli kondomin lisäksi ehkä lievittää pelkoa.

Rasberry
Sharon
Rasberry
Kuukautiset ovat siis ns. varmoja päiviä.

Mitkään päivät eivät ole "varmoja päiviä". Raskaaksi voi tulla koska tahansa, myös ovulaation ulkopuolella.
Esim. tohtori.fi sivuilta:

Kuukautisvuoto ei ole este seksin harrastamiselle. On kuitenkin muistettava, että kuukautisten aikana yhdyntä ilman ehkäisyä voi johtaa raskauteen. Seksitaudit tarttuvat kuukautisten aikana samoin kuin muulloinkin.

Samoin kuin minkä tahansa ehkäisyvälineen oikea käyttö voi johtaa raskauteen. :roll:
Mielestäni vähän turhaa spekulointia tämä. Kiertonsa tarkkailu on toimiva ehkäisy siinä missä muutkin OIKEIN KÄYTETTYNÄ. Eli kun todellakin tietää, milloin ne turvalliset päivät ovat.

Muuten kyllä, mutta siittiöiden elinkelpoisuuden pituudesta naisen elimistössä ei ole varmaa tietoa. Kolme päivää, viikko? Kierronkin on oltava erittäin tarkka jotta se toimisti. Voisihan tällaista "ehkäisyä" kokeilla, kun raskaus olisi täysin tervetullut. Muuten en tuohon luottaisi pätkääkään :roll: mutta mulla onkin ennen pillereitä ollut todella epäsäännöllinen kuukautiskierto. Ehkä olisi varmempi fiilis jos tietäisin hormonini olevan aina ajan tasalla :)
Kuitenkin olen ehkäisystä ja mahdollisista raskauksista sitä mieltä, että jos on valmis harrastamaan seksiä, on myös oltava valmis hyväksymään sen seurakset.
Lähinnä halusin aiemmin vain puuttua kuukautisten aikana oleviin muka varmoihin päiviin, jotka todellakaan eivät niitä ole.

Sharon

^ Eihän se nyt noin yksinkertaista ole. Varmoilla päivillä leikkiminen on aivan eri asia kuin kierrontarkkailu. Tällöin kiertoa on tarkkailtu vähintään puolivuotta hormonittoman ehkäisyn kanssa ja vasta sitten muu ehkäisy jätetään pois, kun kierto todella tunnetaan.
Itse tarkkailu perustuu limojen ja ruumiinlämmön tuntemiseen, ei siis mihinkään keskiverto-ovulaatiosta sovellettuihin oletuksiin.

Mannanen

Onko kenelläkään kokemusta Zenith-kortsuista? Itselläni on kumiallergia enkä pysty noita perus-kortsuja käyttämään.

Olen tässä nyt taistellut kolmen eri yhdistelmäpillerin kanssa, merciloneista tulin todella ärtyneeksi ja räjähtelin pienimmästäkin asiasta, Yasminista tuli paniikki- ja itkukohtauksia ja nyt viimeisimmistä femodeneista järjetön migreeni, paino nousi ja seksihalut katosivat. Olen tässä nyt pari viikkoa koittanut miettiä mikä olisi paras vaihtoehto jatkossa ja sain lääkäriltä minipilleri-reseptin. En vain oikein uskalla aloittaa niitä, koska niissäkin tuntuu olevan paljon sivuvaikutuksia ollut ihmisillä.

Eli siis mietin uskaltaisiko luottaa pelkkään lateksittomaan kortsuun tai hommata vaikka lisäksi ulkomailta sellaisen persona-laitteen jolla testaa noita ns. varmoja ja epävarmoja päiviä. Ehkäisypuikoista, tms. ei ole myöskään mitään kokemusta..pelkään vaan että niitten kanssa menee sähläämiseksi ja miehellä loppuu kiinnostus kesken. Toisaalta jos tätä rataa menee kuin nyt niin seksiä olisi suht harvoin, mutta pillereiden lopettaminen taas voi pamauttaa halut takaisin. Puuh. Meinaa järki lähteä asian miettimisessä. o_0

k87

meillä ei oo mitään onkelmia ollu. reilu puoltoista vuotta ollaan kumeilla vedelty. kerran on hajonnu ja sekin oli siinä päällelaittovaiheessa. pirun magicit!! :lol: sultaneja nyt siis käytetään. oli kyllä atrkotus jo aiemmin vaihtaa hormoniehkäsyyn mut ois tullu melkosen kalliiks. päätettiin oottaa intin loppuun asti.. kohtapuoliin pitäs varmaan varata aika ehkäsyneuvolaan :roll:

haye

Oikeastaan kierron säännöllisyyden yms. tarkkailu, on tavallaan aika yleinen tapa, mutta en ole väittänyt, olisiko se turvallinen vaiko ei.
Tietenkin paljon varmempaa on tuktia limaa, ruumiin lämpöä yms. mutta periaatteessa tuokin tekniikka toimii.
Ainakin silloin se on parempi, jos käyttää vain kondomia, ja jos on suurinpiirtein 7-15päivinä pidättäytyvä, ei raskauden riski ole niin suuri, kuin se voisi olla, jos koko ajan, ajankohdista piittaamatta peuhaisi.
www.tohtori.fi :stä löytyy paljon hyvää tietoa, jos tuota ei haluta uskoa...:p

Suzanne
devili
menkat on alkamassa vasta parin viikon jälkeen,mutta kamalat pahoinvoinit alko eilen aamuisin.. siinä pelko :/ äh.
mikä neuvoksi?
No et oikein voi olla raskaana, koska raskaaksi voi tulla vain ovulaation aikoihin, eli kuukautiskierron puolivälissä. Oot nyt luultavasti siinä kohdassa kiertoa jos kerta menkkoihin on pari viikkoa? Mutta hedelmöittyminen tapahtuu vasta monta päivää sen jälkeen kun spermaa on päässyt emättimeen (spermalla kestää useita päiviä kulkea munanjohtimeen). Eikä raskauden oireet taatusti ala heti sinä päivänä kuin hedelmöittyminen tapahtuu.

Raskaustestin voi tehdä muutamia päiviä kuukautisten myöhästymisestä, ei kesken kiertoa (tai voi muttei siitä luotettavia tuloksia saa). Eli jos todellakin luulet olevasi raskaana, odota menkkojen alkamista ja jos ne eivät ala, tee se testi.

ena

Minä en enää oikein kortsuihin luota ku kerran lähti pois päältä ja kerran puhkesi ja molemmat tapahtu parin kuun sisään. Siihen asti oli melkeen puol vuotta ongelmitta käytetty.
ei enää kiinnosta aamulla juosta jälkiehkäsypillereitä hakemaan...
nyt syön pillereitä, mutta tuntuu vähän että niillä on sivuoireita... siis ne aiheuttaa...

haye

Sitähän sanotaan, että jos haluaa kokeilla ''varmoja päiviä'', niin kannattaa pidättäytyä kuukautiskierron 7-15 päivinä, jos kiero on suurinpiirtein säännöllinen. Riippuen toki siitäkin, kuinka pitkä taikka lyhyt kierto yleensäkkin on.
Mutta kuten tuossa ennemmin sanottiin, jos haluaa leikkiä aikuista, pitää olla myös valmis kantamaan sen seurauksetkin.

SunLion
SunLion
kipase johonkin ruokakauppaan (vaikka citymarket) ja kato löytyiskö niillä raskaustestejä. Maksaa muutaman euron.

Teet testin, näet tuloksen. Kun stressaus loppuu menkat varmaan alkavat. Ihan tuosta vessassa ravaamisesta ja asian ajattelusta varmaan johtuu!

En todella usko että olisit raskaana jos muutamia kertoja olette harrastaneet ja kumi on ollu käytössä aina.

pakko sanoa että huvittaa tämä oma postaus kun ite oon nyt vähän hermona... itsellä nyt menkat myöhässä, kumi ollut joka kerta käytössä ja seksiä ei ole harrastettu ees kovin montaa kertaa tän kierron aikana...ihmetyttää vaan kun parikolmepäivää on sellasta ihme tihkua eikä kunnon vuotoa. Pitää tosiaan varmaan käydä se testi ostamassa.

Rahel

Jos ei halua käyttää hormonaalista ehkäisyä, mutta ei luota pelkkään kondomiinkaan, niin kannattaa harkita lisäksi esmes ehkäisypuikkoja. Kondomi ja ehkäisypuikko yhdessä ehkä antavat rauhalliset yöunet. :)

marimma
yhdenihanankulta
Eilen yöllä mietin että onkohan siittimen koolla merkitystä? Onko kortsuihin joku kokorajoitus? Magicit ovat 185mm pitkiä ja 52mm leveitä. Jos vaikka olisi juuri tämänkokoinen penis, niin onko kortsu sitten liian pieni??

No mä äkkiseltään ajattelisin tuon niin että se ei saa tulla liian lähelle noita kokoja koska muuten se joutuu aika koville kun pitäis venyä ja vanua.

Mut muuten tuosta ongelmasta niin meillä ei oo koskaan kahden vuoden ahkeran käytön aikana eikä ennen käyttöä hajonnut yksikään kumi. Jos se kumi tuntuu epäilyttävälle kun ottaa sen pois paketista niin jättää suosiolla käyttämättä, meillä kun oli pari tällaista kuivempaa ja hauraamman tuntusta.. Toinen mikä on niin naisen kosteuskin vaikuttaa samoin tietty se että pääseekö kumi kuivumaan. Mutta jos se jo heti laitettaessa niin veikkaan että se on sillon ollu sellanen minkä olis jo huomannu erilaisen tuntuiseks kun paketista on ottanut.

Sharon

Uskonhan minä. Mutta erotin toisistaan kaksi asiaa, kierron tarkkailun ja varmat päivät, joiden varmuus perustuu vain tilastoihin -ei oman kropan tuntemiseen.

tohtori.fi nyt taas on maallikoille kapulakielinen opas, joka sisältää runsaasti virheitä ja on hyvin pinnallinen. Siihen lähteeseen tuskin kannattaa luottaa sokeasti.

Puhelinpervo
Sharon

tohtori.fi nyt taas on maallikoille kapulakielinen opas, joka sisältää runsaasti virheitä ja on hyvin pinnallinen. Siihen lähteeseen tuskin kannattaa luottaa sokeasti.

Aamen. (Ihan tätä foorumia lukiessa törmää ihmisiin joilta puuttuu se lähdekriittinen suhtautuminen nettiin yleensä.. Varsinki kun on kyseessä joku tohtori.fi ja wikipedia.. :roll: )

Ja voidaan taas palata aiheesee.. :D

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat