Tieteen kuvalehti, G-piste ja emätinorgasmi - Seksi

salainen L

Osui Tieteen kuvalehden numerosta 11/2008 mielenkiintoinen artikkeli nenän alle! Kopsaan nyt teillekin, jotka eivät ole vielä lukeneet.

Naisen G-piste löytyi ultraäänellä

Emätinorgasmin selitys saattaa olla paksu emättimen seinämä

G-piste on yleisen, joskin kiistanalaisen, käsityksen mukaan herkkä kohta emättimessä, jonka hyväily voi johtaa emätinorgasmiin. Tuoreen tetorian mukaan se ei kuitenkaan ole pieni, rajallinen alue, vaan selitys siihen, että osa naisista voi kokea voimakkaan emätinorgasmin, on emättimen seinämän kudoksen paksuus.
Professori Emmanuele Janninin johtama italialaisen L´Aquilan yliopiston ryhmä tutki ultraäänellä 20 naista, joista vajaa puolet oli kokenut emätinorgasmin, kun taas loput saivat orgasmin vain klitorista kiihottamalla. Tutkimus osoitti, että naisilla oli selkeä ero virtsaputken ja emättimen välisen seinämän kudoksen paksuudessa. Emätinorgasmin saavilla kudoksen paksuus oli 12,4 millimetriä. Toisella ryhmällä seinämä oli keskimäärin vain 10,4 millimetrin paksuinen.
Kaikilla naisilla seinämä oli yhtä paksu emättimen suulta pohjaan. Yksittäistä pistettä, joka selittäisi eron heidän orgasmeissaan, ei siis löytynyt. Janninin tutkimustulosta on myös arvosteltu. Epäilijöiden mukaan G-pisteeksi tulkittu alue saattaa sittenkin olla erillinen osa klitorista, jonka koko vaihtelee ja jota ei tutkimuksessa mitattu.

Aika mielenkiintoista, vai mitä! Olihan tutkimuksen otos aika pieni, mutta silti. Vika ei olekaan aivoissa ja taidoissa vaan pillussa?

Kommentit (10)

Tsein

Oli niin mielenkiintoinen otsikko, että oli pakko lukea. Aika vaarallinen tutkimus sikäli, että jos tuon jutun nielee tuollaisenaan tarkoittaa se sitä, että vika on aina naisessa, jos ei yhdyntäorgasmia tule. Ei voi enää vedota siihen, että mies ei osaa. Eikä voi myöskään enää pitää kivaa g-pisteen metsästyksen merkeissä, jos kaikki mitä tarvitaan onkin vain oikea paksuus emättimessä. Silloinhan se on vähän "no can do", jos ei orgasmia pelkästä yhdynnästä saa.

salainen L

Sitä otosta itsekin katoin kriittisellä silmällä ja Tsein, ajattelin niin samaa, että toisaalta nuo on huonoja uutisia, kun on se mahdollisuus että se oli sitten siinä, ei voi vain ikinä saada.

olematon

Mä voisin kumota ton periaatteeessa samantien. Luulenpa että se on siitäkin kiinni miten täysillä on ite messissä. En oo ikinä saanu ite aktin aikana, mutta en oo kyllä ollu ikinä niin "pilvessä" ku tossa joku aika sitten. :lol: Eli väittäisin melkeinpä, että ainakin mun kohdalla se menee ainakin niin, että saattaisinpa saadakin jos vaan haluisin sitä toista osapuolta "tarpeeks".

Suhfeli

Lainaus:
Ei voi enää vedota siihen, että mies ei osaa.

Mitä perke'lettä? Onko kaikki sitten aina miehen vika jos sängyssä ei luista?

Totta, tieteellisesti katsoen otos kokeeseen osallistuneista ihmisistä oli huomattavan pieni. Eri asia jos tämä tutkimus olisi toteutettu ainakin tuhannella naisella.

Miehen ja naisen tärkein "sukupuolielin" on aivot. Uskon, että kovin moni ei saa orgasmia klitoristkaaan kiihottamalla, ellei mielikin ole mukana.

marika_

Olen elämässäni saanut ihan uskomatonta seksiä, olen ollut henkisesti 100% mukana ja luottamus on ollut kohdillaan - silti emätinorgasmia en ole koskaan saanut.

Eli en usko että vika on kaikilla yhtään sen enempää korvien välissä kun miehen taidoissakaan, vaan hyvin voin uskoa että kyse on jostain rakenteellisesta seikasta kuten tämä tutkimus väittäisi.

olematon

Miksei tuo rakenteellinen systeemi tietty oo vaikuttava tekijä, mut ite en usko tota täysin, ennenku sitte ku on itelläkin kokemusta siitä että oon ihan täysillä hengessä mukana korvienväliä myöten. :roll:

Tsein
Suhfeli
Ei voi enää vedota siihen, että mies ei osaa.

Mitä perke'lettä? Onko kaikki sitten aina miehen vika jos sängyssä ei luista?

No arvasinkin, että joukossa aina joku, joka ei tajua läppää. Kyllä pitää aika aivoton olla, jos miehen viaksi kaiken pistää. Ellei sitten kyse ole homosuhteesta.

Pakkis

Aika pieni otos, eihän toi oo ees luotettava tutkimus. Toivottavasti tosta tehdään vielä jtn juttua.

Kuitenkin, kyllä mulla se orgasmin tulo riippuu yleensä vaan siitä, että oonko tarpeeks rentoutunut ja mukana.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat