Kuinka iso vuokra?

Vierailija

Kyselisin teiltä, jotka opiskelette, että kuinka suurta vuokraa maksatte? Ja miten pärjäätte, tekeekö tiukkaa rahojen kanssa? Käyttekö töissä opiskelun ohella?
Itselläni olisi muutto pikkuhiljaa edessä, yksi katsomani asunto olisi n. 350 e/kk, + vesi ja sähkö. Kesän ajan pärjäisin kyllä siinä ihan hyvin, sillä käyn töissä, mutta syksyllä töiden jatkuminen ei tietenkään ole täysin varmaa.. Opintolainaakaan en haluaisi ottaa..

Sivut

Kommentit (67)

Vierailija

Yksiöstä tämän kaupungin keskustassa maksan vuokraa noin 360 e/kk. Tuo hinta sisältää veden (15 e/kk kiinteänä maksuna), mutta ei sähköä. Lisäksi netti maksaa noin 30 e/kk (DNA taitaa olla). En käy töissä, saan täydet opintotuet, mutta silti pitää elää kädestä suuhun ja säästöillä elän, kun en aio lainaakaan ottaa. Tälle kesälle ei ole edes töitä, etten tiedä miten pärjään..

Kepa
Seuraa 
Liittynyt7.5.2009

muistathan myös, että on paljon (suuria ja pakollisia) muitakin menoja kuin vuokra? :) Ruokaan tarvitsee varata noin 150-200euroa, jos oikein tarkka on niin satasella pärjää, mutta se ei sitten tietty kestä paljoakaan ylimääräisiä herkkuja yms. Vesi on n. 10-20euroa/kk, sähkö suunnilleen saman verran vaikka tokikin kulutuksen mukaan. Meillä taitaa olla n.350e/vuodessa kahdelta ihmiseltä. Nettilasku tekee sen noin 20-30euroa/kk + puhelinlasku. Sitten vielä tietty kaikki pakolliset vaateostokset yms. ja tietenkin omat "ylimääräiset menot". Kuukausibudjetiksi tollasella vuokralla kannattaa siis laskea ainakin 600e/kk ja tietty rahaa on hyvä olla aina vielä hiukan ylimääräistä, jos tuleekin jotain yllättävää.

Nyt kun on paasaukset paasattu, niin itse asiaan. Me maksetaan kaksiosta 42,5neliötä 600e kahdestaan avon kanssa eli 300e kumpikin. Oon laskeskellut, että mun kuukausimenot on n. 700euroa. Saan 460e opintotukia (korkeakoulu) eli "omaa rahaa" menee se noin 300e kuukaudessa. Oon viimeiset kolme vuotta tehnyt opintojen ohessa töitä noin 20h viikossa ja ilman töitä en kyllä pärjäis mitenkään, mutta vapaa-aikaa mulla ei käytännössä kyllä jää, etenkin kun olen useasti viikonloppuisinkin töissä. Teen toki vähän enemmän töitä kuin rahallisesti ois ihan pakko, koska saan palkkaa sen noin 700-800e kuukaudessa käteen, mutta toisaalta voi olla vaikeaa löytää työpaikkaa, jossa ois vaan se noin 10h/viikko jolla sen tarvittavat ekstran sais.

Vierailija

Itse asun opiskelija-asuntosäätiön pienessä yksiössä; 23,5 neliötä ja vuokraa maksan pari euroa alle 300 euroa. Opiskelijakämpissä on se hyvä puoli, että tuo vuokra sisältää sähkön, veden ja netin, joten muita varsinaisia asumiskuluja ei tule.
Jos tosissani laskisin joka pennin ja söisin pelkkää makaronia ja tonnikalaa, niin saattaisin pelkällä opintotuellakin pärjätä. Ylimääräistä rahaa otetaan sitten sieltä, mistä sitä saa; kesätyöansioista, koulun ohella tehtävistä töistä tai viime kädessä opintolainasta. En tee koulun ohella mitään säännöllisiä töitä, mutta vuoden aikana tulee tehtyä joitakin sijaisuuksia eri kouluissa. Keikasta tienaa yleensä 100-300 euroa, jos töitä on yhdestä kolmeen päivää. Opintolainaakin olen nostanut aika surutta. Opiskeluaika on kuitenkin oma vaiheensa elämässä, josta pitää mielestäni nauttia, eikä istua kotona kuuntelemassa radiota (tv-lupaanhan ei ole varaa :) jotta rahat vaan riittäisivät.

Vierailija

Muutin ihan äskettäin mieheni asuntoon ja luovuin vuokra-asunnostani, mutta vuokraa maksoin siitä (Turun keskustassa) 450 € kk (kaksio 44 m2) + vesi ja sähkö. Tuethan siihen meni kokonaan (opintotuki + asumislisä) joten muut kulut oli katettava työllä. Tuohon kun laskee päälle ne pakolliset netin, ruokakulut, bussikortin tai bensakuluja sekä muut puolipakolliset huvitukset, kokonaiskustannukset kuukaudelle kasvoivat helposti jopa 800 euroon. Halpaahan yksin asuminen ei ole, varsinkaan jos haluaa asua tilavammin isommassa asunnossa. Onneksi töitä riitti.:)

Muuton myötä ovat asumiskustannukset onneksi pienentyneet niin reilusti, että saa kerrytettyä taas hieman säästötiliä.. En kyllä kuitenkaan olisi mistään hinnasta asunut missään muualla, mielestäni mukavasta ja tilavasta asumisesta keskustassa kärsii jo vähän reippaammin maksaakin. :)

Vierailija

Asun pienessä 41,5 neliön kaksiossa avopuolisoni kanssa. Vuokra on 620 e/kk johon kuuluu vesimaksu. Eli kumpainekin maksaa 310 e/kk vuokraa.
Netti yhteys maksaa 20 e/kk ja sähkö kulutuksen mukaan. Nyt tuli kolmen kuukauden sähkölasku, 74 euroa :/
Ruokaan ja kosmetiikka tuotteisiin menee yllättävän paljon rahaa ja siihen suurin osa palkasta menee vuokran jälkeen.

Itse saan kelalta 200 euroa kuussa. Ei tuolla summalla makseta edes vuokraa joten töissä on käytävä. Nytkin koko kesä menee töissä, jotta pystyisin ostamaan itsellinen vaateita yms. En ole itselleni pystynyt pitkään aikaan ostamaan mitään, joten odotan innolla palkka päivää. :) Myös avopuolisoni käy töissä ja välillä tuntuu että meillä ei ole ollenkaan yhteistä aikaa kun kumpikin on töissä ja koulussa.

Välillä elämme todella tiukilla, jos ei koulun ohella olla keretty paljoa töissä käydä. Ja välillä masentaa todella paljon kun ei ole pystynyt käymään missään, kun rahaa ei ole. Mutta kaikesta huolimatta sitä vaan jotenkin pärjää ja mistään hinnasta en täältä muuttaisi pois. :)

Muista varauttua yllättäviin rahamenoihin esim. lääkärimaksut(jos olet täysi-ikäinen) ja onnea uuteen asuntoon :)

Vierailija

Minä opiskelen ja maksan yksiöstäni 350€/kk+sähkö+netti eli lähes 400€. Rahoitan elämiseni opintotuella, säästöillä ja vanhemmilta saan 100€ kuussa. Tulen ihan hyvin toimeen paitsi en ole saanut kesäksi töitä joka on tositosi paha ongelma, kun elän niillä kesätöiden tuloilla vielä talvellakin ja nyt alkaa viime kesänä tienatut rahat olla lopussa eikä uusista ole tietoa. On varmaan vähän pakko ottaa opintolainaa :(((((

Vierailija

meillä on avokin kanssa vähän alta 30 neliöinen yksiö, ja vuokra vähän päältä 300e veden kanssa. nettilasku on 40e kuussa ja sähkö 3 kk välein n.120e.
ruokaan menee rahaa aika paljon kun ollaan herkkupyllyjä,melki klerran viikossa käydään syömässä jossain ja välillä paljon useamminkin. samoten viikonloppusin tulee käytyä viihteellä, eli vois laskea että sellanen menee 100-200e kuussa alkoholiin ja taksimaksuihin.

ja sitten vielä mulla aika paljon kustantaa auto, bensat+muut kulut varmaan n.100-150e kuussa vähintään. onneks kesällä ei tarvi kouluun ajella tai töihin kun työmatka on alta kilsan. siinä säästää reilusti.

koulun ohella käyn töissä ja oon kyllä surutta nostanu opintolainaa ettei tarvi kärvistellä.
ja tosiaan, näin meillä, minä opiskelija ja avomies työtön. Pienillä asumiskustannuksilla mahdollistetaan mukava elämä muuten, jää rahaa paljon kaikkeen mukavaan ku vuokra on sen 160e per naama :)

Vierailija

kämpässä on 46 neliötä, vuokraan sisältyy netti, vesi ja sähkö ja vuokra on 525 euroa tai jotain sinne päin plus autopaikka 6 euroa kuussa. rahat riittää hyvin kun ei rellestä ja autoakin käyttää vaan kun on pakko. syödään opiskelijaruokaa ukon kanssa, ei käydä ulkona syömässä ja jos kännit vedetään niin se tapahtuu kotona eikä baarissa.

Vierailija

Me asutaan vanhassa (tosin just sisältä rempatussa) puutalossa. 60 neliötä, kolme kerrosta ja aivan ihana koti. Maksetaan miehen kanssa vuokra puoliksi ja hyvin pärjätään. Vesi on 10/kk/hlö ja netti siinä 30 e. Sähkö on kulutuksen mukaan ja se onkin puutalossa aika paljon (n.100 e/kk), vaikka talvella poltettiin puita hellassa ja kuljettiin villasukissa ja-paidoissa. Vuoden vaihteessa tämä kuitenkin saa jäädä, sillä meille tulee koira ja sitä nykyinen vuokraisäntä ei salli... :(

Kumpikin käy töissä, mutta niillä rahoilla maksetaan sellaiset menot, jotka ei olis ihan välttämättömiä, esim. baari-illat. Samalla on mahdollisuus laittaa vähän rahaa sivuunkin ja syksyllä oliskin tarkoitus lähteä jonnekin hiukan kauemmas reissuun... :)

Vierailija

Itse maksan 360€ / kk + sähkö 42 neliön kämpästä. Uskon että ilman töitä tiukkaa tekisi, kun on muita isoja kulujakin kuten auto.. Nyt kuitenkin on kohtuu hyvin "jalka oven välissä" töiden suhteen,että uskon saavani vähintään blokkarin töitä joinain iltoina/öinä viikossa. Eli olen opiskelija ja töitä teen ohessa + nyt kesän töissä.

Kannattaa jos omaa asuntoa olet suunnittelemassa ja tuntuu että esimerkiksi kelan tuella ei pärjää (ja se on kyllä vetää tiukalle budjetin), niin pyri hakemaan jo nyt töitä syksyksi useammasta paikasta. Hyvällä onnella, saat jostain esimerkiksi osa-aikaisia töitä mitkä jelppaavat jo kummasti.

Vierailija

Opiskelija-asunto Kuopiossa (keskustaan 4 km) maksaa 514,12€/kk. Mutta sisältää veden, sähkön ja netin. Lisäkuluja tulee saunavuorosta ja autopaikoista sekä "kuntosalista". Asunto siis kaksio, jonka koko on 46 neliötä.

Vuokra riippuu paljon alueesta ja asunnon koosta. Kimppavuokrauksella tulee todella paljon edullisemmaksi. Useimmat kuitenkin tekevät opiskelujen ohessa töitä, jotta rahaa jää muuhunkin kuin vain asumiseen.

Vierailija

Ostin asunnon 2 vuotta sitten. Lainaa lyhennän 36 neliön kaksiosta joka kuukausi 445 euroa. (Tähän lisäksi vastike, jonka vanhemmat tällä hetkellä maksavat) Töissä käyn osa-aikaisena ja syksyksi olen hakenut opiskelemaan. Tuohon tulee vielä sähkölaskut, nettilaskut, puhelin jne. Eipä tuosta palkasta hirveästi käteen jää.

Vuokralla asuessa maksoin 23 neliön yksiöstä 395 euroa.

Vierailija

47 neliön kaksio n. 3 km keskustasta, 1 km yliopistolta maksaa 550 € kuussa ja lisäksi vesi, sähkö ja netti. Aika lailla menee siihen 600 euroon kuussa yhteensä nuo asumiskulut.. Opiskelija-asunto ois halvempi, mutta toisaalta tässä on iso parveke ja laminaattilattiat ja muutenkin siistissä kunnossa.

Asutaan miehen kanssa kahdestaan, mutta se on intissä joten käytännössä asun yksin. Sotilasavustus ja opintotuki ei yhteensä ihan riitä kattamaan asumiskuluja, arviolta n. 100 euroa menee kuussa omaa rahaa myös, mutta voisi sitä säästäväisemminkin elää.. Saa nähdä miten sitten ensi vuonna kun opiskellaan molemmat.

Vierailija

56 neliön kaksio n. 500m torilta maksaa 580€/kk + vesi 20€/kk/henkilö + sähkö + autopaikka 7€/kk. Avomies maksaa autopaikkaa, mutta itse totesin, että rauhallisella alueella uskallan jättää auton kadun varteen, toki kaiken "irtaimiston" kannan aina mukanani asunnolle. Itse opiskelen ja saan 500€ tukea kuussa. Avomies on onneksi vakituisesti töissä, joten voimme elää hiukan vapaammin ja "leveämmin" kuin ns. normaali opiskelija.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat