Malliksi, ilmaiseksi?

Vierailija

Olisin siis kiinnostunut mallin hommista (amatööri mallinhommista enemmänkin) mutta onko mahdollista päästä tämmöiseksi ilman että pulittaa itseänsä kipeäksi?
Pistin studio elliteen tietoni ja kappas melkein heti tuli soitto "ilmaiseen" mallihaastatteluun mutta katseltuani eri foorumeilta kaikkea palautetta niin ei kyllä tee mieli mennä. Luultavasti koittavat kaupata kuvausta hinnalla 400 e tai jotain muuta epämääräistä.

Voiko siis malliksi päästä lähes ilmaiseksi jos vain ulkonäkö riittää. ?

Sivut

Kommentit (26)

Vierailija

Aina voi mennä ilmaiseen haastatteluun jos kerran ei nimeä laita mihinkään paperiin - tietenkin kannattaa siinä vaiheessa kun yrittävät saada maksamaan jotain lähteä ja sanoa ihan selvästi, että ei ole kiinnostunut.

Vierailija

mutta kaiken palautteen perusteella mitä olen kuullut niin siinä vaiheessa kun on sanonut ettei halua maksaa sitä 400 e niin on melkeen heitetty ulos. :'> lähinnä sitä mietin siis että en viittis turhaa nähdä vaivaa sitten mennä helsinkiin asti.

Vierailija

Jos haluut OIKEAKSI malliksi, hae Paparazzille, Fondille tai Modelboomille. Jos sulla on se mitä malliksi tarvii ja pääset sinne, ei tarvi maksaa juuri mitään. Kaikki huijauskurssielitet kannattais unohtaa...

Vierailija

haluisin siis mainosmalliksi. (=amatöörimalli) koska pituuteni riittää vain siihen. moni sanonut että menisin muuten mallista mutta olen niin pätkä ja ihan omaksi ilokseni voisin jotain tuollaista tehdä.

Vierailija

Sanos muuta, eihän missään muussakaan työssä joudu maksamaan siitä että aloittaa työn! Ja mitä olen ymmärtänyt niin myös paparazin ym. kaltaisten listoille voi päästä lyhytkin kunhan vain löytyy persoonallista ja heidän hakemansa tyylistä ilmettä. Eli yritä vain rohkeasti!

Vierailija

Juu kokemusta tuosta Studio Elitestä, lukekaapa tämä niin ymmärrätte millaista se niiden touhu on...
Elikkäs mulla on tunnukset irc-galleriassa, jonne tän vuoden puolella joku Studio Eliten tyyppi kommentoi että mullapa onkin persoonalliset kasvot ja linkki Eliten hakemukseen. Kattelin tän tyypin profiilia ja moni tyttö ja poika oli kommentoinut hänelle tyyliin "Aijaa, en oo ikinä ajatellu että oisin persoonallinen mut kiitos, taidanpa täyttää hakemuksen". Sit kun vakoilin vähän niin tätä samaa viestiä mitä mulle oli laitettu niin oli tyyliin copy-paste-meiningillä laiteltu vähän yhdelle jos toisellekin muulle. Siinä vaiheessa totesin jo että hei haloo, kyl on kumma jos joku idiootti oikeesti kuvittelee olevansa Eliteläisten mielestä jotenki wow-upee-mallikamaa-uniikki kun kaikki tavallisen näköset pulliaiset, minä mukaan lukien, saa täysin identtisiä kehotuksia hakeutua kuvauksiin.
No meikä nyt sit kuitenkin uteliaisuuksissaan täytti ton kyseisen lomakkeen ja sain kutsun kuvauksiin. Menin junalla Hesaan sit äitini kanssa (pitkä matka eli maksettiin ittemme kipeeks), ja paineltiin sinne studiolle. Sen enempää henkilöllisyyksiä paljastamatta niin vastassa oli koppavaa porukkaa, ja ennen mun kuvausvuoroo kuvattavana oli joku hieman lihavahko, ylimeikattu ja selkeesti yli-itsevarma muikkeli. Kun mut kutsuttiin sit sisälle niin tää nainen joka mut kutsu sano mun jaloissa olevista tennareista että "Onhan sulla ne korkkarit mukana niinkun käskettiin, ota noi kamalat tossukat pois" ja itelläkin oli tennarit jalassa. :D Siinä sit räpsittiin muutama kuva, kuvaaja vähän jotaino li ohjeistavinaan. Sit mulle ei näytetty niitä kuvia millään tietokoneen näytöllä vaan piti tihrustaa niitä muutamia otoksia siitä kameran pikkunäytöstä. Sit oli pikkunen haastattelu jossa alettiin heti esitteleen Eliten mallikansiopakettien hintoja ja jauhaan kuinka näitä ylihintasia kansioita lähettelemällä eteenpäin ois mahdollista saada ura urkeneen. Sanoin sit vaan että tulin ihan vaan mielenkiinnosta kokeileen ja en todellakaan aio maksaa siitä että saan itestäni jotain kuvia, varsinkaan kun en oo mikään mallityyppinen vartaloltani saati muiltakaan ominaisuuksiltani. Siltikin vaan tyrkytettiin käyntikorttia ja sanottiin että he soittelevat mulle kesän aikana jos mieli on muuttunu ja blaablaa. Enkä ees saanu niitä muutamia kuvia itelleni, joten mulle ei jääny koko reissusta mitään käteen paitsi ärsytys ja tunne että on pissitty silmään. :D Äitikin sano siinä että aivan turhaa mitään mallikansioo teetättää omalla kustannuksella, kun Eliten immeiset kerta mulle suositteli hommaa ja mut kutsu, niin eiköhän homman pitäis mennä niin päin että jos kerta on niin malliksi kelpaava uhri löydetty niin heikäläiset sen saakelin kansion teon sais maksaa. O.o Eikä muuten mitään soittoa sieltä ole kuulunut... :D
Että tuommoinen juttu. Mielestäni Studio Elite vaan rahastaa hyväuskosia ihmisiä, sinne on aivan turha mennä siinä uskossa että heidän avullaan pääsisit malliuran alkuun.
Itteeni on aina vähän kiinnostanu joku mainosmallihomma, siis kun sellasiinhan pääsee muutkin kun vaan ne tietyissä mitoissa olevat. Mietin joskus että pääsisköhän siihen Seppälän Oman elämänsä supermalli -juttuun, tai sit kun Pirkka-lehdessä on niitä vaatteiden mainostuksia sun muita joissa malleina on lehden lukijoita. :D Noi on tommosia kivoja, lähinnä omaks iloks tehtäviä juttuja vähemmän vakavalla mielellä. :)

Vierailija

Niin ja siellä Studio Elitellä painottivat koko ajan että he eivät ole mikään mallitoimisto, he vaan tarjoavat potentiaalisille mahdollisuuden itse pyrkiä mallialalle. Sitten ivallisesti puhuivat niistä jotka uskoo tulevansa bongattaviksi vaikka kadulla kävellessään, että joku mallitoimiston pomo tyyliin nappaa mallinsa ohimennen kaupungilta. Eihän niin nykyään varmastikaan juuri käy, mut jotenkin jäi paskan maku suuhun siitä kun sanovat olevansa kuvaustoimisto. Sanoinkin vaan että halvemmalla saan ittestäni fotoja kun marssin lähimpään valokuvausliikkeeseen ja maksan useemmasta passikuvasta alle 10 euroa. :D

Vierailija

Hei vaan!

Minä olen Itsenäinen valokuvaaja/Headhunter ja toimin eteläsuomen alueella.

ja asiaan.

Malliksi tarvitaan aina uusia kasvoja ja vartaloita. Pituus ei välttämättä ole mikään este jos vartalo ja kasvot ovat muuten mielenkiintoiset. Ainoa minkä pituus tai oikeammin lyhyys tuo, on se, että nämä catwalk - tyyppiset näytökset jää väliin mitä todennäköisimmin. Pituuden puute voidaan hyvinkin paikata kameralla, kuvakulmilla jne. Jos kuvaaja vaan niin tahtoo ja osaa. Useimmiten osaa, mut se tahtopuoli onkin jo toinen juttu.. siinä on paljon enemmän suunnittelua ja siten töitä.
Tuosta Kadulta bongaamisesta.. Kyllä sitä tapahtuu. Itsekin monesti, kun näen kauniit piirteet, menen jutulle, tervehdin, kerron asiani ja annan käytikorttini kehoituksella että soitahan, jos alkaa kiinnostus nousemaan. Tai jos AO tyttö on alle 16v, niin kehoitus keskustella asiasta vanhempien kanssa ja sitten ottaa yhteyttä. Alle 16v kuvauksiin kun tarvitaan vanhempien/huoltajan lupa jo lainkin kannalta. Ja poistun paikalta. Itseasiassa, parhaat "pääni" olen saanut juurikin kadulta.
Yksi hyvä tuntomerkki asiattomasta "kuvaajasta" on se, että hän tulee jutulle, mutta jää siihen paikallle kehuu maasta taivaaseen ja "vaatii" vastausta heti ja tässä. Silloin jalat alle tytöt. Se henkilö ei ole oikealla asialla.

Näitä HV:n mallistudioita on pilvin pimein (kuten em. elite), jotka rahastavat nuoren tytön toiveilla ja haaveilla. Kyllä he tietävät itsekin, onko ao. tytöstä malliksi vai ei (ja useimmista ei), mutta eipähän vaan sano sitä. Rahat pois vaan. Ei hyvä siis. Mutta jos tyttö on 15 kg ylipainoinen ja mittaa 155cm.. voi se olla aika vaikea rasti saada edes kertakuvaus sopimusta. Saati sitten päästä minkään vakavasti otettavan toimiston listoille.

Tämä Tällä kertaa. Palaan asiaan tarvittaessa.

Vierailija

Hei kaikille!
Haluatko mainosmalliksi?
Oletko reipas, ulospäin suuntautunut, innokas esiintymään ja omistatko reppullisen positiivista energiaa? jos näin on, niin ota minuun yhteyttä!
Olen töissä Mainosvalokuvaamossa ja etsin päivittäin persoonallisia malleja ja kaikenikäisiä erillaisiin mainos kuvauksiin pääkaupunkiseudulla. Vaatimuksia mainosmallina olemiseen ei ole kuin että pidät esiintymisestä ja kameran edessä olemisesta.

Jos kiinnostuit ota minuun yhteyttä niin lähetän tarkempia tietoja sähköpostilla.

Hannie
Seuraa 
Liittynyt14.11.2009

Hei! :)

Täällä olis yksi, joka olisi kiinostunut mainosmallin töistä. Olen vuodesta 2007 ollut kameran takana ja harrastus mielessä tehnyt mallin töitä omaksi iloksi.

malli

Hei! Olen ammattimalli mallitoimisto fashion teamilla ja siellä kurssit maksoivat 500 euroa ja mallikansio 450 euroa...hinnat ovat kyllä törkeitä vaikkakin onhan se ollut kivaa vaikka ei helposti pääse mihinkään kilpailuihin eikä kuvauksiin :)

unelma

Olen nyt vasta 13vuotias, mutta olen haaveillut mallinurasta jo pikkulapsesta asti. Rakastan kameran edessä olemista mutta pituutta löytyy tällä hetkellä 161cm... Ennustettu on 166cm, mutta niihinhän ei voi 100% varmuudella luottaa. Olis kiva jos joku antais vähän vinkkejä! :)

Vierailija

Ihmettelen Studio Eliten moraalia, miten he kehtaavat työskennellä kyseisellä tavalla.

Kalastelevat nuoria ihmisiä asiakkaikseen ja elättelevät näille toiveita mallin urasta.
Kuvat ovat toki hienoja, muttei Eliten tekemän kansion avulla malliksi pääse.

Älkää tehkö samaa virhettä kuin minä. Ylihintaiset kuvat eivät auttaneet minua yhtään.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat