Ihmissuhteiden pulmatilanteet - Parisuhteet

napitin

Ensiksi, en todellakaan tiennyt mihin tämä aihe virallisesti kuuluu, enkä oikein löytänyt keskustelua, johon tämän voisi liittää. Jos semmoinen on tai tämä on väärässä paikassa, niin tämän voi kyllä siirtää sinne minne kuuluu.

Yritän nyt selittää tilanteen mahdolisimman yksinkertaisesti. Eli Maija ja Matti ovat todella hyviä ystäviä keskenään. Maija on pidempään ollut vähän epävarma tunteistaan Mattia kohtaan. Toisaalta hän ei halua seurustella tämän kanssa, eikä pysty kunnolla kuvittelemaan mitään seksuaalista Matin kanssa, mutta toisaalta hän silti pitää Matista erittäin paljon. Niin paljon, että olisi todella mustasukkainen, jos Matti rupeaisi seurustelemaan. Ehkä kokee menettävänsä paikkansa Matin elämässä, hehän ovat kuitenkin todella hyviä ystäviä ja tärkeitä toinen toisilleen. Matti ei kuitenkaan tiedä näistä mustasukkaisuuden tunteista yhtään mitään. Hän vain pitää Maijaa erittäin läheisenä ystävänään.

Minna on Maijan ystävä, ja myös Matin kaveri. Jos Matti alkaisi osoittaa kiinnostuksen merkkejä Minnaa kohtaan (ja minna olisi myös kiinnostunut), mitä tulisi tehdä? Saisiko Minna kertoa Matille (sen ainoan) syyn, miksi ei ole varma kannataisiko hedän edetä asiassa? Syy: Maijan mustasukkaisuus (jota Maija ei siis itse halua paljastaa). Maija on kuitenkin molempien hyvä ystävä. Vai onko Maijan mustasukkaisuus tässä tapauksessa ylipäätään millään tavalla oikeutettua? Saako hän estää ystäviään lähentymästä? Kinkkinen tilanne, jos Matti ja Minna molemmat välitävät Maijasta, mutta välittävät myös toisistaan. Tulisiko tässä tilanteessa siis ajaetlla Maijaa ja antaa asian olla, ja jatkaa kavereina kuten aiemminkin vai antaa asioiden mennä eteenpäin, vaikka Maijaa kirpaisisikin? Mikä tässä tilanteessa olisi eniten oikea tapa menetellä?

Jos tämä teksti ei löydä tietään toiseen paikkaan, vaan saa olla täällä, niin tässä samassa topicissa voi siis käsitellä hian yleisestikin kaikenlaisia ihmissuhteiden pulmatilanteita.

Kommentit (2)

Tsein

Minusta olisi reiluinta, että Minna juttelisi ensin Maijan kanssa ja kysyisi hänen mielipidettään asiasta. Tosin Minnan tulisi tehdä tämä ihan vain kohteliaisuudesta, eikä siksi, että Maija saisi suoraan päättää mitä tilanteessa tehdään.

Maijan mustasukkaisuus on tietysti täysin hänen oma asiansa, mutta kyllä sen voisi sanoa olevan aika turhaa. Hänellä ei ole mitään veto-oikeutta Mattiin, onhan hän "vain" tämän ystävä eikä siten määrää kenen kanssa Matti saa tai ei saa seurustella. Mustasukkaisuus on kuitenkin tunne, joten ei sitä voi oikein estääkään, vaikka se olisikin jossain tilanteessa typerää. Maijan pitäisi ehkä opetella elämään sen tunteen kanssa ja nielaista kaikki mustasukkaisuuden tunteet siinä vaihessa, kun kyse on ystävien onnellisuudesta. Tuskin hän haluaa näiden onnen tiellä seistä.

Maijalla ja Matilla on mielestäni ihan täysi oikeus tutkia mihin heidän suhteensa saattaisi johtaa.

napitin

Kiitos paljon vastauksesta. Olen itsekin asiasta aika lailla samaa mieltä.
[size=9]Tseinin vastaukset ovat kyllä aina niin asiallisia ja perusteltuja, vaikka edustaisivatkin aivan toista näkökulmaa. Se on hienoa![/size]

Tässä tapauksessa tosin tämä tilanne taitaa ratketa siihen, että Matti muuttaakin parin viikon päästä yllättäen työn perässä toiselle puolelle Suomea. No can do. Toisaalta tätä tilannetta ajatellen se on kai ihan hyväkin. :?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat