persoonallisuushäiriö -> krooninen pettäminen? - Parisuhteet

Liyah

Kaverini on suhteessa, jossa mies pettää, pettää ja pettää. Hänellä on useita naisia kerrallaan, yleensä jotakin meneillään n.4-5 naisen kanssa. Jotakin meneillään voi olla soittelua, tekstailua baarissa tapaamisen jälkeen, seksisuhde, "seurustelusuhde" jne. Irtosuhteet kestävät päivistä muutamaan viikkoon, ja sitten nainen vaihtoon (joko nainen tajuaa miehen luonteen tai suhde syventymässä liian paljon, jolloin mies pistää poikki).

Kaverini tietää, mitä on meneillään. Riitoja riittää, mutta eroa ei ole tullut. Ironisesti mies on jättänyt(/yrittänyt jättää) naisen muutamankin kerran, koska kuulemma syyllisyydentunteet muista naisista ja sen näkeminen, kuinka satuttaa ystävääni vie mieheltäkin hengen, Molemmat itkevät vuoron perään sitä, kuinka pettäminen sattuu.

Ilmiselvästi kaverilleni olisi parasta jättää mies, sen tiedän ja hän tietää itsekkin. Sitä en tullut tänne kyselemäänkään, vaan ihan (psykologiasta kiinnostuneena) ihmettelen syitä. Mies on ollut aikoinaan naimisissakin, ja avioliitto toimi tietojeni mukaan ihan hyvin - kunnes mies joutui auto-onnettomuuteen. Hän kolaroi itse autonsa olisi kuollut, ellei hän olisi ehtinyt autosta pois ennen sen räjähtämistä. Tästä alkoi alamäki, pettämistä, valehtelua. Lopulta vaimo jätti.
Kaiken valehtelun ja pettämisen lisäksi onnettomuuden jälkeen alkoi juominen. Nykyään rauhottunut, mutta vieläkin n. 3 krt vkossa (pe-la-su) kännissä.

Kiinnostaakin, mistä tämä pakonomainen ja krooninen pettäminen ja valehtelu johtuu? Rakkauden tai välittämisen puutteesta en usko että on kyse, sillä vaimoaan hän ainaki rakasti, mutta onnettomuuden jälkeen käytös muuttui. Psykan kursseilla luin persoonnallisuushäiriöistä, jotka tuntuivat kuvaavan miestä. Mutta miten häiriö on sitten syntynyt/mistä johtuu? Tai onko edes kyseessä luonnehäiriö? Miten onnettomuus yhtedessä tähän? :shock:

Kommentit (3)

@leXi
Liyah
Hän kolaroi itse autonsa olisi kuollut, ellei hän olisi ehtinyt autosta pois ennen sen räjähtämistä.

Sori OT, mutta autot eivät räjähdä kolarien jälkeen. Paitsi elokuvissa... Nimimerkillä "Tietoa on".

Yezzi

Hänellä on voinut olla tämä sairaus aina mutta hän ei ole sairastunut siihen ennen tätä onnettomuutta. Onnettomuus on voinut laukaista sairauden.

Siihen en osaa vastata onko henkilöllä luonne häiriö. Se on mahdollista mutta välttämättä hänessä ei ole lääketieteellisesti mitään vikaa.
Parhaitenhan sen selville saisi ihan psykiatri tms.

jassoo

Voikohan sitä miestä ohjata psykologin puheille mitenkään. Jos häntä itseäänkin kerran häiritsee oma pettämisensä. Ammattiapua kyllä tarvittaisiin tuollaisessa tilanteessa.

Tiedän tapauksen jossa perhe joutui vakavaan onnettomuuteen jossa heidän lapsi menehtyi. Onnettomuuden seurauksena ennen raitis mies alkoholisoitui. Onnelliselta vaikuttanut avioliitto päätyi jonkun ajan kuluttua eroon. Jotenkin siis tuollaiset suuret onnettomuudet voivat kyllä vaikuttaa ihmisen elämään ja luonteeseen tai käyttäytymiseen todella paljon. Ehkä on helpompi unohtaa onnettomuus jos elinympäristö ja tavat muuttuu tms? On tärkeää saada psykologista apua isojen onnettomuuksien jälkeen että ihminen pääsee onnettomuudesta henkisesti yli ja pystyy jatkamaan elämäänsä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat