miten kertoa poikaystävälle äidin alkoholismista? - Parisuhteet

burr

siinäpä se. taitaa se kyllä jo sen aavistaakin mutta olisi kiva ihan ite vielä kertoa ja noin..

Kommentit (8)

pittunen_

Miksi ihmeessä asiasta pitää tehdä joku numero? Varsinkin, kun eiköhän mies tuommoisen asian huomaa itsekin. Eihän hän sun äitisi kanssa seurustele,vaan sun. Mutta jos asia sinua vaivaa, tai haluat siitä puhua, ok, mutta ei kai sitä tarvitse sen enempää alkaa mainostamaan.

marika_

Kuten jo sanottiin, niin eihän asiasta pakko ole numeroa tehdä, jos ei siltä tunnu.. ei kaikesta ole pakko puhua, varmaan jos/kun miekkonen sen muutenkin huomaa.
Kuitenkin jos haluat puhua (kuten itse halusin puhua miehelleni siitä että isäni on entinen alkoholisti, tai siis toipuva moinen..) niin eipä siinä tarvii hirveesti miettiä mitä sanoo, kerrot vaan mitä mielessä pyörii.

Amorous

Enpä minäkään siitä mitään numeroa tehnyt. Meillä siis isä alkoholisti. Kuhan vaan totesin sen jossai välissä ku jotai juteltiin.

Msuh

Ei se alkoholismi ole nykyajan maailmassa mikään niin harvinainen sairaus, että joku siitä kovin pahanpäiväisesti järkyttyisi. Kerro vain reippaasti, että asia vaivaa mieltäsi ja tahdot poikaystäväsi tietävän, ettei mitään ainakaan jää arvailujen varaan. Kerran se vain kirpaisee (jos kirpaisee) ja fiilis keventyy varmasti sen jälkeen :)

Orb

No sanoo että äitini tykkää brenkusta vähän liikaa että suattaapa jopa olla alkoholisti. Ei kai siinä sen kummempaa helpompaa se niin on kuin koittaa salailla.

nele

Juuri näin.
Alkoholin väärinkäyttö on Suomessa valitettavasti niin yleistä, ettei tuo varmaan mikään järkyttävä uutinen ole. Moni lapsi voi hävetä vanhempansa alkoholismia. Voit tosiaan kertoa joku kerta, että äitisi on taas pää sekaisin ja tunteesi asiasta perään.

IceLady

Mulla oli ihan sama juttu.. siis miten sanoa poikkikselle et äiti on alkoholisti. Mut täs musta on tärkeintä muistaa että ei siinä oo mitää hävettävää, koska se on aina sen vanhemman valinta eikä koskaan lapsen..

Siinä mielessä asiassa ei pitäisi olla mitää hävettävää tai salailtavaa, mutta tiedän itsekkin että asia on aina vähän arka jne... Mutta jos se poika todella välittää sinusta ni se vaan tukee sinua, jos asian suhteen tulee ongelmia..

främling

Ymmärrettävää että aloittaja ei ihan heti sanoja löydä tuosta asiasta kertoakseen. Vaikka onkin yleistä nykyään, niin toisille lapsille ja ihmisille se on silti ainainen häpeä jos isä/äiti/sisko/veli/mummo/ukki tai kuka tahansa läheinen on alkoholisti. Nimim. seurannut läheltä ystävää jonka vanhemmat alkoholisoituivat ja jonka seurauksena toinen näistä kuoli ja tämä ystävä otettiin huostaan.

Hänelläkin oli edessään vähän aikaa sitten poikaystävälleen kertominen tästä asiasta. Itkuhan siinä oli tullut, mutta sitä tuskin kannattaa pelätä.

Rohkeasti vaan sanomaan niinku asiat on ja semmosessa tilanteessa missä tuntuu hyvältä. Kyllä se siitä =)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat