Riidaton parisuhde - Parisuhteet

k87

ei mekään riidellä. mä kinastelen kyllä, mut mies ei kinastele takasin. nauraa vaan.

kyllä mä joskus (viimeks eilen) mietin et miks me ei ikinä olla otettu yhteen. tuntuu vaan et kaikki kaveripariskunnat riitelee/nahistelee ja mitä täältäkin lukee näitä juttuja vertäilupohjaks niin ollaan siellä toisessa päässä. mut en mä kyllä väkisin ala riitaa vääntämään. sitten tapellaan jos tapellaan. arveluttaa jo valmiiks kun musta tuntuu että kun mies leimahtaa niin se on sit tosi vihanen :?

mut en kaipaa riitoja enkä kyllä sit toisaalta yritä vältellä niitä mielistelemällä ja soluttautumalla tossun alle. kyllä mä puoleni pidän jos tarvii.

Sivut

Kommentit (107)

Rasberry

Me ollaan seurustelu kohta 3½ vuotta, ja ollaan yhdessä päivittäin sekä nukutaan yöt aina yhdessä vaikka molemmat kotikotonaan vielä asutaankin, eikä me riidellä. Yhdyn täysin k87n tekstiin, paitsi että meillä ei ole edes nahinoitakaan :-s
Uskon että meidän suhteen hyvyyden "salaisuus" on vapaus. Jos toinen halua mennä, toinen menee jne. Myös kyky tehdä kompromisseja on äärettömän tärkeää. En ymmärrä miten jotkut parisuhteen osapuolet (sori, mutta melkeinpä aina naiset) ovat aivan järkyttäviä nipoja ja huomionkipeitä. (vuosisadan riita syntyy yhdestä kavereiden seurassa juodusta kaljasta ja poltetusta sikarista tai illalla tulevasta lätkämatsista)
Aivan kauhistelen miten jotkut pitävät miestään kuin narussa, kun lueskelee esim. "miehet ja porno"-osiota. Sitten ihmetellään kun mies valittaa, on riitoja eikä suhteesta tunnu tulevan mitään. Yllätys..? Kyllä sitä kuka tahansa kuolisi hapenpuutteeseen tuollaisessa skenariossa.
--- ja jotta tästä ei nyt alkaisi valumaan niitä kuuluisia lauseita "olen mielummin pirttihirmu kuin välittämätön p*ska", on olemassa kuin kultainen keskitie. Tottakai sitä haluaa viettää iltoja oman miehensä kanssa kahdestaan, mutta kaikki on kiinni kompromisseista. Ihmisellä [u]on oltava[/u] muutakin elämää kuin parisuhteensa, johon kuulu niin oman seksuaalisuutensa harjoittaminen, myös illat poikien kanssa ja bisset siellä sun täällä. Kunhan on pelisäännöt selvänä ja luottamusta pelissä niin kaikki sujuu :)

Elastista lainatakseni:

Ei oo salaisuus et mul on ollu noit/
kertoja, vakioit, säätöi ja kuvioit/
mun mielest ne on vanhoja asioit/
enkä tajuu et miks ne taas esiin toit/
jos tuijotan muit oon vaan mies hei/
heti selaat mun tekstiviestei/
teen mielestäs liikaa töitä/
epäilet ku oon studiol öitä/
näin suhteet ajautuu kriisiin/
jos toinen on salapoliisi/

ei järjen häivää touhus/
ei sukat vaan mustat sukkahousut/
sä huolehdit suotta musta/
en petä sun luottamusta/
vaik riitely tuottaa tuskaa/
en päästä irti susta/

------
En koskaan kuuntele tällaista musiikkia mut tää alkoi soimaan salilla samalla kun tuttava pariskunta raivosi toisilleen kun suhteen mies suunnitteli poikien pokeri-iltaa, eikä se näköjään sopinut tyttelin kuvioihin. Surullista.

k87

komppaan komppaan. :D mies mulle pari vikkoa sitten sanokin kun yllättäen lähtikin kavereiden kanssa parille, vaikka luulin et se ois pitkästä aikaa ollu kotona mun kanssa, enkä alkanu nipottaa, että just sen takia oon niin ihana kun en valita joka asiasta.

mies korvas sen myöhemmin hemmottelemalla. hyvä kompromissi tuli :D vaikka aluks pikkusen harmittikin mut sainpahan nukuttua.

Msuh

Täällä myöskin yksi riidaton pari. Yhdessä olemme tosin olleet "vasta" 1½ vuotta, mutta silti tämä sopuisuus tuntuu välillä kummalliselta. Emme ole riidelleet kertaakaan kunnolla.

Jossain lehdessä (olikohan se juuri Cosmo :-k) sanottiin, että riidaton suhde viestii siitä, ettei suhde ole tarpeeksi avoin omien mielipiteiden julkituomiseen ja sitten ollaan aina kiltisti samaa mieltä toisen kanssa. Tuokaan ei meidän kohdallamme pidä paikkaansa, sillä meidän mielipiteemme poikkeavat monessakin asiassa ja usein tulee niistä väiteltyäkin. Voihan sitä olla eri mieltä ilman riitaakin :roll: Joskus kyllä kauhistuttaa tuo tuttavapariskuntien riitely :shock:

Suhteemme riidattomuuden uskon johtuvan myöskin tuosta välimatkasta, mutta toisaalta myös mieheni luonteesta: hän osaa suhtautua rauhallisesti asiaan kuin asiaan ja ymmärtää vaieta minun ollessani kuin myrskynmerkki. Monesti on ollut tilanteita, jolloin minä olen ollut nyrkit pystyssä ja valmis karjumaan kurkkuni käheäksi, mutta mies ei siihen ole mukaan lähtenyt. Hän vain puolustautuu neutraalisti tai jatkaa rauhassa hommiaan. Sekös minua kiukuttaa ja muutaman kerran olenkin sitten ärjynyt jotain tyyliin "Miksen sinä ikinä voi suuttua ja riidellä kunnolla!? :evil:" :lol: Toisaalta taas, jos tuollainen lähes kaksimetrinen hujoppi minulle joskus ärähtäisi oikein kunnolla, voisi olla että minulta menisi saman tien pupu pöksyyn :oops:

Celestia

Komppailen täysin Rasberrya, tuo teksti oli melkein kun mun "suusta". Meillä tosin suhdetta on takana "vasta" 1 vuosi ja pari kuukautta päälle, mutta käytännössä lähes asutaan yhdessä eli kulta viettää täällä suurimman osan ajastaan ja jokainen yö nukutaan yhdessä. Kertaakaan ei ole tullut riitaa mistään. Se ei silti tarkoita sitä ettei oltais eri mieltä mistään asiasta, kyllä me ollaan mutta ei niistä silti koskaan riitoja kehkeydy. Joskus saatan hetkeksi möksähtää jostain pikkujutusta, mutta sitten olen hiljaa enkä ala kyseisestä asiasta nipottamaan ja riitaa haastamaan.
En oo kertaakaan ees "kivahtanut" kullalle mistään asiasta, ei vaan ole ollut tarvetta. Muutenkin ollaan niin samanlaisia persoonia ja rauhallisia ihmisiä niin tämäkin vaikuttaa paljon siihen ettei olla ikinä riidelty. Jos muru tahtoo lähteä poikien saunailtaan niin tottakai se saa mennä enkä pistä vastaan, sama pätee muhun jos haluan lähteä tyttöjen kanssa esim. baariin. Luottamus pelaa ja molemmilla on muutakin elämää kuin tämä suhde :) Ei tulisi mieleenikään alkaa nipottaa siitä jos kulta tahtoo lähteä poikien kanssa baariin tms., kunhan sitä ei nyt ihan joka päivä tapahdu :D
Molemmilla pitää olla omaa tilaa ja vapaus mennä sinne minne huvittaa, milloin huvittaa, kunhan pysytään kohtuuden rajoissa, pidetään ne yhteiset pelisäännöt mielessä ja parisuhde ei kärsi.
Pitää siis olla sopivassa tasapainossa omaa aikaa+poikien iltoja sekä niitä koti-iltoja oman kullan kainalossa :)

-Maya-

yksi riidaton pariskunta ilmoittautuu.. :D ollaan seurusteltu melkein 3 vuotta ja siitä asuttu vuosi yhdessä eikä kertaakaan oo ollu kunnon riitaa..pieniä nahisteluja kyllä, mut mun mielestä ne kuuluu asiaan..ei oo mahollista, että kumpikin ois joka asiasta samaa mieltä ja suunnilleen osais lukee toisen ajatukset..kertaakaan kumpikaan ei oo huutanu toiselle..kulta on saanu mut itkemään mutta vaan omaa tyhmyyttään kun naljaili jostain asiasta (en enää edes muista mistä..), pyyti jälkikäteen anteeks..ja taas toisaalta, mä itken todella helposti, ei tarvii paljoo huomauttaa ni oon tippa linssissä ja mahdollisesti alkava riita loppuu siihen..jotain hyötyä herkkyydestä.. :roll:

Jaeniver

Itse en ole juurikaan parisuhteessa elänyt, mutta katsellut kyllä läheltä tuttavapariskuntien välienselvittelyjä. Ihan inhottaa katsoa, kun parisuhteessa nainen alkaa nalkuttaa vessan istuimesta tai mies on kaulin kourassa odottelemassa eteisessä baarireissun jälkeen, että missäs sitä on oltu. Ei toista voi tuolla tavalla ohjailla ja omistaa. Parisuhde on mielestäni sitä, että kaksi ihmistä elää yhdessä, eikä niin, että toinen on toisen hallinnassa. Riidat vähenee varmasti, kun antaa toiselle vähän enemmän elintilaa.

En sitten tiedä, mikä on riidan tarkka "määritelmä", mutta kyllä minulla on tapana oma mielipiteeni kertoa. En tosin koe sitä riitelynä. Nalkuttamista ja valittamista en voi sietää. Naiset nalkuttavat ihan liikaa kaikesta. Vaikka itsekin olen nainen niin se vaan on niin rasittavaa kuunneltavaa, että tekisi mieli pistää suukapulat moisille pirttihirmuille. :roll: :twisted:

Lukretia

Reilu seitsemän vuotta oltu yhdessä ja melko riidatta ollaan mekin elelty. Ei täysin ilman riitoja, mutta harvassa ne on. En ymmärrä, miksi monesti sanotaan, että riidattomassa parisuhteessa on jotain mätää. Hyvähän se mun mielestä on, jos tullaan hyvin toimeen eikä asioista tehdä ongelmia ja jos ongelmia tulee, ne selvitetään sivistyneesti. Itse vihaan riitelyä, ja jos jokin asia painaa mieltä, mieluummin ilmaisen asian tyylillä "musta tuntui vähän kurjalta, kun viikonloppuna nähtiin niin vähän" sen sijaan, että suunnilleen olisin kurkussa kiinni.

omaruru

Ei mekään riidellä, vaikka ollaankin monista pikkuasioista eri mieltä. Minä kyllä parhaani mukaan koitan nahistella, mutta mies ei vaan osaa vastata. :lol: Ollaankin puhuttu siitä, että onko se outoa, mutta mies on vakuuttanut että hänen puolestaan ei ole mitään aihetta riidellä. Lisäksi olemme sitä mieltä että aina pitää sanoa jos jokin asia vaivaa, ei saa jääddä hautomaan riitaa. Luotan sitten siihen että hän sanoo tosiaan jos jotain aihetta on.

k87

onhan se tietty keskinäisestä kommunikaatiostakin kiinni. toiset "huutaa" erimielisyytensä ja toiset alottaa rauhallisella alotuksella tyyliin "musta tuntuu, että..." ja juttu jatkuu puhumisen tasolla. on mekin keskusteltu erimielisyydet läpi, mut ei riidelty sanan varsinaisessa mielessä.

jos mulla ois yhtä kivahtavainen ja äkkipikainen mies kun mitä ite oon niin tapeltas koko ajan mut ei tuo jaksa välittää, onneks :D

Pennsylvania

Me riidellään vähemmän, kuin mihin olisin kuvitellut suhteessa kykeneväni. Joskus jotain kuitenkin. Yllättävän harvat toisen tekemiset kuitenkaan ärsyttää niin paljoa, että siitä saisi oikeaa riitaa aikaiseksi. Eikä me silleen huutoriidellä juuri koskaan, se on semmoista äkäilyä, tiuskimista, murahtelua ja mökötystä sitten. Mä olen temperamenttisempi, mutta mies on niin sovitteleva ja rauhallinen, että yleensä riidat jäävät aika suppeiksi.

Varmaan yleisimmin kiukuttelua aiheuttaa humalatila, jommankumman taholta. Kännissä poika saattaa esim unohtaa jonkun sovitun jutun, ja mä suutun. Ja ylipäänsä jos olen juonut itse, pinnani lyhenee entisestään, enkä siedä oikeen mitään. Mä muutenkin möksähtelen enemmän, poika kiukustuu vähääkään tosi harvoin, yleensä vain jos minä olen kiukustunut ensin ja hän ei koe tehneensä mitään väärin/pitää asioita inhimillisinä erehdyksinä. Mustasukkaisuusjutuista ei onneksi riidellä koskaan. Joskus en ymmärtänyt, kun mies sanoi haluavansa olla enemmän yksin, että kyse oikeasti oli vain illasta yksin kotona, ja sitten kaikki olisi taas hyvin. Suutuin silloin niin, että pakkasin tavarani ja lähdin, ero oli kovasti lähellä. Nykyään, jos poika vihjailee, että viettäisi mielellään illan ihan itsekseen, osaan jo suoda sen hänelle.

Kyllä mun mielestä pieni riitely raikastaakin ilmaa vähän. Siinä helposti saa mieleensä semmoisia asioita, kuten että mitä jos tuo toinen nyt haluaakin erota, ja sitä tajuaa aina vain enemmän, paljonko toisesta oikeasti välittää. Meillä ainakin on ihan äärettömän rakkaudellista aina riitojen jälkeen ja yhteisymmärrys on kasvanut entisestään, se on riitelyssä parasta. Ja tietysti aina on hyvä käsitellä mieltä painavat asiat, ja jos se aiheuttaa riidan, niin se on kuitenkin varmasti sen arvoista.

gollum

Tottakai voi olla riidatonkin suhde, sehän on ihan mahtavaa jos osaa ottaa rauhallisesti. Kyllä asiat voi puhua ilmankin riitaa, kai tuolla yleisellä "sanonnalla" meinataan sitä että jos ei koskaan puhuta mieltä painavista asioista tai tarkoituksella vältellään riitaa.

Enpä mäkään esim. kenenkään kaverien kanssa riitele, jotenkin vaan kumppani saa sen reaktion eri lailla aikaan. Ja toki parisuhteessa on enemmän asioita joista pitää päästä yksimielisyyteen tai kompromissiin niin sekin kai voi aiheuttaa riitaa. Alussa on meillä ollut oikeastaan ainoat ns. asiasta olevat riidat.. Nykyään vaan välillä ärsyynnytään vähän jostain ja voidaan huutaakin, mutta eipä se mököily kestä yleensä tuntiakaan. Mä oon vaan kärttyinen jos mua ei ruoki :lol:

SunLion

hmm,, haluan todeta että siinä on ehdottomasti eroa asuuko yhdessä vai ei. Vaikka viettäisi kuinka paljon aikaa yhdessä, yhteinen koti, arki, kustannukset jaettavana, kotityöt, sisustus yms...kyllä niistä saa riitaa aikaan.

mangusti
SunLion
hmm,, haluan todeta että siinä on ehdottomasti eroa asuuko yhdessä vai ei. Vaikka viettäisi kuinka paljon aikaa yhdessä, yhteinen koti, arki, kustannukset jaettavana, kotityöt, sisustus yms...kyllä niistä saa riitaa aikaan.

Pakko kyllä kommentoida, että vaikka me jaamme kaiken (lapsia ei ole vielä), emme riitele ja tappele. Olemme molemmat "ihmissuhteellisesti" rauhallisia luonteita emmekä pidä riitelystä kenenkään kanssa. Puhumme asiat selviksi ilman että tarvitsee huutaa ja suuttua toiselle. Meillä on melkeinpä kaikissa asioissa sama maku, esim. sisustuksessa.. Kyllä ymmärrämme pareja, jotka räjähtelevät toisilleen, se on varmasti parin luonteista kiinni, mutta meillä ei maailman sotia ole :)

Chocolat

Meillä ei juuri riidellä, kyllä välillä saattaa mieli pahoittua tai pientä murjotusta mikä kestää vain hetken kun ei toiselle halua olla vihainen. Mutta niitä itse riitoja ei mistään ole ollut, ainoastaan pientä erimielisyyttä, mikä onkin ehkä vain hyvä ettei aina molemmat samaa mieltä kaikesta ole.

Amorous

Näinpä. Eipä meilläkään riidellä. Joskus saatan möksähtää, mutta sitten asiat puhutaan selviksi. En varmaan edes osais miun kullalle ruveta huutamaan. :D

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat