Unelma toteutumassa, mutta.. - Parisuhteet

tiikeli

Kuulostaa tutulta, asun vähän samantyyppisen miehen kanssa, yhdessä ollaan asuttu jo vuosi. Onhan se rasittavaa kun toinen on kuin pikkukakara kun saa tarpeeksi viinaa (ja varsinkin toisena päivänä putkeen). Mutta sitten kun asuu yhdessä, sitä SELVÄÄ aikaa on kuitenkin viikolla enemmän kuin erikseen asuessa.

Tosin tämä ymmärtää asian ja haluaa vähentää viinanjuomista. Ollaan puhuttu mm. siitä jos ei kovaa viinaa juotais ollenkaan vaan pelkästään kaljaa/siideriä. Niin ja viikolla ei ollenkaan. Oon kyllä kuullut kaikki 'nalkuttava akka' -jutut monta kertaa. Mutta nyt tuntuu että menee koko ajan paremmin kun mies on alkanut ymmärtää että ei ole tervettä olla kaikkia viikonloppuja kännissä. Ollaan aloitettu siitä että jos toisena päivänä otetaan, niin toisena ei oteta... Se olis ihan hyvä mun mielestä, eikä enempää voi varmaan vaatiakaan. Oonhan mä itekin kavereiden kanssa viihteellä välillä tai otan pari siideriä kotona viikonloppuna. 8)

Mutta painostaa sä et voi. Äläkä puhu asiasta silloin kun mies on kännissä! Ellet halua kuulla kuinka sä nalkuttamisellas muka aiheutat sen ettei kukaan kestäis olla selvinpäin. :roll:

Sivut

Kommentit (23)

sopuli

Mutta eihän aloittajalla nyt ole mitään panikoimisen aihetta. Vaikka nyt muutatte yhteen ja jos miehen juominen ryöstäytyy käsistä, sinähän voit muuttaa pois. Ihmiset eroavat niin paljon, että ei sinulla ole hätäpäivää siiinä tapauksessa :) Kyllä tekin sitten pystytte tavarat jakamaan, jos tulee tarvis.

mimuli

"Rakkaus ei aina riitä suhteen ylläpitämiseen.
En koskaan pystyisi rakastamaan alkoholistimiestä niin paljon että olisin valmis "pilaamaan"/elämään elämäni hänen kanssaan, elämään jatkuvassa epätietoisuudessa, pelossa ja alkoholin varjossa. Elin jo lapsuuteni noin, enkä missään tapauksessa laita itseäni tai tulevia lapsiani samaan tilanteeseen enää."

Samoin sanoisin minä, alkoholistin lapsena kasvanut ja kaiken sen nähnyt.

sopuli

Musta alkoholi on ongelma jo silloin, jos juomatta ei voi olla yhtä viikonloppua ja juominen on pakonomaista. Oon seurustellu alkoholistin kanssa ja en todellakaan tekisi sitä toiste.

Tigerheart

Nora, tuo kuulostaa minusta kyllä huolestuttavalta, varsinkin jos miehesi aloittaa juomisen joskus JO kello 11?!? :shock: Mielestäni on taipumus alkoholismiin, jos juo viinaa paljon kerralla ja varsinkin monta päivää putkeen. Ja jos viina on tärkeämpää kuin se rakas ihminen siinä vieressä, niin ei ihme, että hälytyskellosi soivat. Minusta tuo tuntuu siltä, että kun miehesi närkästyy siitä, kun valitat hänen juomisestaan, niin miehestäsi viinan juonti on tärkeämpää kuin sinun onnellisuutesi. :? Mielestäni sinun kannattaa nyt puhua miehesi kanssa, sillä eihän tuollainen voi jatkua. [-( Sinun on oltava kovana, ja annettava miehellesi faktat, että hänen juomisensa ei ole enää oikein normaalia, ja se häiritsee sinua. :| Että hän mieluummin vetää joka viikonloppu kauhean kännin, ei syö mitään, eikä näin ollen vietä sinun kanssasi aikaa. Tuo kuulostaa pahalta, ajatella, mitä tulevat lapsenne saisivat kärsiä, jos isä ryyppää aina viikonloppuisin itsensä känniin, ja te olisitte yksin kotona. :shock: Ja jos sinua vähänkin epäilyttää, ei kannata muuttaa yhteen, ainakaan vielä. Se "unelma" kuulostaa kyllä hienolta, talo ja iso piha, mutta pian tuo idylli voi muuttua painajaiseksi. ](*,)

Eli siis puhu miehellesi, ja muutoksen on nimenomaan lähdettävä MIEHESTÄSI eikä sinusta! Jos toinen ei halua muuttua, niin ei häntä voi muuttaa. Silloin sinun kannattaa etsiä jotain muuta, ansaitset paljon parempaa. :D

Vivian

Juoko hän hauskanpidon vai itse juomisen takia? Tuo kysymys mielestäni aika hyvin kertoo onko juominen ongelma, jos pääsyy juomiseen on hauskanpito, baareissa käyminen ja kavereiden kanssa oleminen, saattaa kyse olla ihan normaalista alkoholinkäytöstä, mutta jos pääsyy juomiseen on juuri se viina, siis voihan noita muitakin tehdä, mutta ne ovat taustalla, niin silloin on kyse ongelmasta...

Alkoholisteja on monenlaisia, tuurijuoppoja, viikonloppualkoholisteja ja kokopäiväalkoholisteja. Se että pystyy olemaan juomatta ei yksinään ole mikään peruste sille ettei ongelmaa olisi.

Varsinkin tuo aamujuominen kuulostaa hälyttävältä ja siksi kannattaisi tosissaan alkaa pohtia missä mennään. Ei pelkkä maksa-arvojen seurailu mitään kerro, viikonloppujuomisella ne eivät välttämättä nouse ollenkaan hälyttäviksi, mutta kun niitä seuraillaan, siihen on jo erityistä syytä, päihdetaustaa tms.

Keskustelkaa asioista, kerro miltä sinusta tuntuu, jos miehesi laittaa sinut juomisen edelle hän varmasti pystyy vähentämään sitä, jos ei laita, kannattaa tosiaan miettiä tulevaisuutta ennen kuin tekee mitään pysyviä ratkaisuja.

lily
nora
Alkoholistiksi hän ei tunnusta itseään. Siihen kuulemma tarvitaan monenkin päivän putki.

Alkoholismista voi olla monta mieltä, mutta mun mielestä tuo käytös ainakin viittaisi siihen suuntaan. Mielestäni alkoholi on ongelma silloin jos se läheisistä tuntuu siltä! Käypä vaikka tsekkaamassa www.paihdelinkki.fi sieltä löytyy testejä, joiden avulla saa kuvan alkoholinkäytöstään ja tietoa alkoholinkäytön riskeistä.
Ihmistä ei voi muuttaa ilman tämän omaa tahtoaan, ja mä en ainakaan kestäisi katsoa itsetuhoista käytöstä viikosta toiseen. Vaikka miehen terveys olisi nyt ok, se tuskin säilyy tuota tahtia kovin pitkään.

Exäni oli myös tapaus, jonka oli juotava joka vkl. Ei mielestäni kuitenkaan mitään hälyttäviä määriä, mutta pidemmän päälle kyllästyin siihen, että viikonloppuisin ei voinut tehdä mitään muuta kuin ryypätä jos halusi viettää aikaa kaksin.

Kannattaisi miettiä mikä ajaa poikaystäväsi juomaan ja jos asialle pystyisi sitä kautta tekemään jotain. Ja jos asia sinua häiritsee eikä poikaystäväsi näytä siitä välittävän, miettisin tuota yhteenmuuttoa todella tarkasti, koska muutos tosiaan on lähdettävä poikaystävästäsi eikä sinusta!

Vanilja

Musta ei ole tosiaan hyvä idea muuttaa yhteen sen ihmisen kanssa jos niin paljon epäröit että tänne täytyy tulla vinkkejä kysymään kannattaako vai ei!

Antigone

Vaikea sanoa mitään suoraa juuta tai jaata, mutta on selvää, että tulevan avomiehesi juominen on todella ongelma. Avoliitto nyt sinänsä sido sinua ja häntä ikuisesti yhteen, mutta mitä syvemmäksi suhde etenee ja mitä enemmän sitoudutaan yhteen hankkimalla yhteiset verhot, sohvat ja koirat, sitä vaikeampaa siitä on irrottautua.

Minusta tilanteesi kuulostaa ennemminkin uhkaavalta kuin unelmalta. Jaksatko katsoa kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä miehesi käytöstä? Eikö juomisesta koituvat riidat jo ole väärin sinua kohtaan? Sen, että sinulla on jotain sananvaltaa asiaan pitäisi olla itsestään selvyys jos suunnittelette jakavanne elämänne yhdessä, vai kuinka? Miksi se nyt kuulostaa siltä, että suhteessanne vain toinen antaa ja toinen ottaa? Dr. Phil (ja kuka tahansa muukin kouluttautunut psykologi) sanoisi tähän varmasti, että suhdetta joka ei pohjaudu vastavuoroiseen tarpeiden tyydyttämiseen (anteeksi tieteellinen kielenkäyttöni) ei ole kestävällä pohjalla.

Sitten vielä. Vaikka itse tyytyisitkin katsomaan vierestä miehesi kännäämistä ja sietäisit humalaiset viikonloput, entä jos hankitte lapsia? Suostuisitko siihen, että kun pikku-Tommi pitäisi viedä jalkapallo-otteluun isi istuisi katsomossa Leijonapullo paperipussissa?

Nämä ovat nyt vain omia mielipiteitäni ja pohdintojani, enhän edes tiedä millainen teidän suhteenne muuten on. Mutta ihmistä ei voi muuttaa, vaikka itse niin uskoisit, niin sinä et pysty "parantamaan" miestäsi, vaikka kuinka häntä rakastat ja haluaisit hänelle hyvää. Muutoksen täytyy lähteä hänestä. AA-kerho ei kuulosta huonolta vaihtoehdolta minun korviini, sillä ongelma näyttää paisuneen pois teidän kummankaan käsistä siinä vaiheessa, kun miehesi miettii maksa-arvojen mittausta.

Kävi, miten kävi, koita jaksaa ja ole rohkea tekemään muutoksia, jos elämäntilanteesi ei muutu. Kyseessä on kuitenkin oma valintasi, jos et tule onnelliseksi suhteessasi, älä tyydy. Meillä kaikilla on oikeus yhtäläiseen unelmaan punaisesta tuvasta ja perunamaasta, mutta aina ne eivät toteudu niinkuin me kuvittelemme...

Tsemppiä.

Mimia

Minusta kuulostaa että sisäiset varoituskellosi soivat ja yleensä niitä kannattaa kuunnella.

Oletko varma teidän suhteesta? Yhteenmuutto voi olla suuri askel suhteessa, varsinkin jos toisessa on piirteitä joita ei voi sietää.

Olen vierestä seurannut kuinka moni alkoholistiin rakastunut hakkaa päätään seinään jatkuvasti(mm. äitini). Toista kun ei voi muuttaa, varsinkin jos toinen ei itse halua muuttua.

Rakkaus ei aina riitä suhteen ylläpitämiseen.
En koskaan pystyisi rakastamaan alkoholistimiestä niin paljon että olisin valmis "pilaamaan"/elämään elämäni hänen kanssaan, elämään jatkuvassa epätietoisuudessa, pelossa ja alkoholin varjossa. Elin jo lapsuuteni noin, enkä missään tapauksessa laita itseäni tai tulevia lapsiani samaan tilanteeseen enää.

Voihan myös olla että suuri haaveesi toteutuu ja pelkäät sen olevan jotain muuta mitä odotit ja pelkäät pettyväsi.

nora

Alkoholistiksi hän ei tunnusta itseään. Siihen kuulemma tarvitaan monenkin päivän putki. Ja mitä siihen väkivaltaisuuteen tulee, omat siskoni ovat hyvinkin väkivaltaisia kännissä jos vain tulee aihetta siihen. Toisinaan sitä ei tarvita.

Muutosta puhuminen alkoi jo joulukuussa. Ei silloin ollut minkäänlaista ongelmaa. Kun alkaa päivät vähentymään, kasaan kaiken mahollisen ongelman eteen.

Ehkä yritän hakea ratkaisua muuttoon, tai pois pääsyä siitä.

Jzzu

Nora, itsehän sinä toki päätät ja tiedät parhaiten mutta miusta on aika hassua että aloitat tällaisen topikin jos haluat kuulla vain että murehdit suotta..

Kuten jo sanoin, mie en muuttais yhteen jos yhtään epäilyttää, se on helpompi sitten myöhemmin muuttaa yhteen kuin käydä perumaan yhteen muuttoa kun sen on jo tehnyt.

Jimmy KImmel
nora
Jokaisella on se oma unelma.
Mutta harvalla se on yhteenmuuttaminen alkoholistin kanssa. Tuo väkivallattomuus on aika huono puolustus...

nora

Jokaisella on se oma unelma. Kultani juominen on toisinaan niitä pienempiä ongelmia, toisinaan se suurin ongelma. En kumminkaan omasta mielestäni näe siinä mitään syytä jättää muuttamatta, kultani kumminkaan ei ole väkivaltainen. Hän vain käy avautumaan ja kertoo totuuksia. Mitä myöhemmin tietenkin katuu.

Jzzu

Pieni välikommentti: toi kyllä alkaa kuulostaa joltain ihan muulta kun unelmalta.
Sua selvästi nyppii herran juomakäyttäytyminen eikä syyttä, kannattaako tuollaisessa tilanteessa harkita muitakin vaihtoehtoja kuin tuo yhteen muutto?
Mie en muuttais yhteen jos yhtään epäilyttää, se on helpompi sitten myöhemmin muuttaa yhteen kuin käydä perumaan yhteen muuttoa kun sen on jo tehnyt.

Jimmy KImmel

Sitten on kyllä jo syytäkin nipottaa. Eri asia onkin sitten se, että saako nipottamisella mitään aikaan... Tai välttämällä edes järkevällä keskustelulla, jos toinen on "päätöksensä" tehnyt. :shock:

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat