mitä antaisit anteeksi? - Parisuhteet

Suhfeli

En antaisia anteeksi pettämistä. Suhde perustuu luottamukselle ja minun kanssani sitä on vaikea rakentaa, varsinkaan uudelleen, ei vain toimi minun kohdallani.

En myöskään väkivaltaa, en fyysistä tai henkistä.

Sivut

Kommentit (76)

Miltzu

Siis aivan mitä tahansa melkein, mutta muutamaa asiaa on mitä en ikinä antaisi anteeksi. Ns fyysinen pettäminen ja muhun kohdistettu väkivalta. Se olis kyllä automaattisesti ero jos sitä meillä tapahtuisi. :twisted:

papuna

eli,kun kerran olemme melkein jokainen vuorollamme sanomassa:
"mä en sietäisi tollasta!"
,niin pistetäänpä kysyen sitten,että mitä antaisit anteeksi!?
:arrow: mieti tarkkaan ennen kuin vastaat. siltä omalta kullaltasi,joka on unelmiesi täyttymys.olet jo kauan "tiennyt" että "kuulutte" yhteen,ja yht'äkkiä hän "vahingossa" tekeekin tyhmyyden...

mihin sinä vedät rajan.oikeesti.onko jotain mikä olisi juuri HÄNELTÄKIN anteeksi antamatonta...?

pikku-kata

Poikaystäväni petti mua, kun oltiin seurusteltu melkein 3kk. Sen annoin anteeksi, sillä halusin vielä yrittää, kuten hänkin. Hän pyyteli kovasti anteeksi ja kerranpa hän pienessä huppelissa pillahti itkuun kun rupes miettimään tuota ja sitä, että kuinka paska on ollu mua kohtaan. Nyt on tuosta aikaa se 3kk ja jos vielä tapahtuis tuo, niin se olis sitten poikki. Aivan sama mitä poikaystävä lupaa ja aivan sama siitä, mitä ollaan suunniteltu.

Pornon katseleminen on mulle ihan sama, kahtokoot niin paljon kuin lystää.

Shandy
papuna
mihin sinä vedät rajan.oikeesti.onko jotain mikä olisi juuri HÄNELTÄKIN anteeksi antamatonta...?

Se on vähän paha tälleen vaan miettiä kun ei tuo mies ole mitään vielä hölmöillyt. Enkä kyllä usko että alkaa mitenkään erityisesti hölmöilemäänkään.

Se täytyy sitten katsoa ihan tapauskohtaisesti, että pystyisikö antamaan anteeksi vai eikö. No mielestäni suuteleminenkin on jo pettämistä että jos tuo alkaisi muita naikkosia pusuttelemaan niin kyllä sitä hetki täytyisi miettiä että oliko se nyt yhden kerran juttu vai joku isompikin asia.. Jonkun pikku erheen sitä antaa helpommin anteeksi kuin sen, jos siinä on oikeesti jotain tunteitakin pelissä puolin tai toisin..

Aikamoista jaarittelua taas. :D Sanoisin että se raja menee siinä suutelussa, mutta katsoisin kyllä sitten tapauskohtaisesti että antaisinko ikinä anteeksi vai olisiko suhteella vielä mahdollisuuksia. Tuntuu meinaan niin tyhmältä sekin, että hyvä suhde kaatuisi yhteen pusuun.. Mutta siinäkin riippuu se että oliko se suudelma sellainen millä ei ole mitään merkitystä vai onko mies ihastunut/rakastunut toiseen..

Jotain pitkään kestänyttä suhdetta (mihin liittyisi jo seksikin) en pystyisi antamaan varmaan anteeksi, koska siinä on pakko olla jo jotain tunteitakin.. Tai ei kai nyt mikään pakko, mutta kuitenkin..

En kyllä tämän selvemmin pysty nyt määrittelemään mitään rajoja. :D Tapauskohtaista, tapauskohtaista.

Jzzu

Mie oon tosi lyhyt muistinen sen suhteen jos minua on loukattu tai minut on petetty, en vain osaa pitää vihaa.
Unohdan ja annan anteeksi, osa tuosta on ihan kiltteyttäkin, osa ehkä jopa silkkaa sinisilmäisyyttä.

Mutta melkein minkä tahansa annan kerran anteeksi, toiste se ei käykään niin helposti.

Miffy

Mun mielestä tähän on todella vaikea vastata nyt, kun ei ole mitään anteeksiannettavaa... Kaikki riippuu (ainakin mulle) niin paljon tilanteesta ja esim. siitä, kuinka hyvä suhde muuten on...

Vivian

Tosiaan vaikea alkaa miettiä mitä antaa anteeksi ja mitä ei. Kai perusperiaatteena koitan pitää, että minua ei suhteessa kohdella huonosti, jos en koe saavani arvostusta ja välittämistä en pysty uskomaan että toisen tunteet ovat kuten omani. Eli en pysty antamaan anteeksi toistuvaa huonoa kohtelua, tämähän kertookin paljon :)

Tässä vaiheessa (oltu yhdessä jotain 8kk) en antaisi luultavasti pettämistä anteeksi, jos puhutaan taas pidemmästä suhteesta, jossa vaikka olisi lapsiakin saattaisin antaa kertahairahduksen. Suhteen pitäminen seläntakana taas on niin törkeää, etten halua edes miettiä mitä tekisin, todennäköisesti kostaisin :)

Tuohon ensin mainitsemaani huonoon kohteluun nyt kuuluu esim. toistuva arvostelu, valehtelu, muiden menojen edelle meneminen tm. Painotan sanaa toistuva, itse silti pyrin olla loukkaamatta toista, joten en ymmärrä miksi sellaista pitäisi itse sietää.

Miffy

Niin no siis en mäkään kauaa katselisi sellaista, että mua ei arvosteta tai kohdellaan huonosti henkisesti tai fyysisesti. Mutta jos esim. pettämistä ajattelen, niin on kyllä vaieka sanoa.

Vivian

Juu pettämisestä tosiaan myös vaikea sanoa, en näin uudessa suhteesa tosin varmaankaan antaisi anteeksi kun ei asuta yhdessä tai muuta, mutta pidemmässä saattaisin antaa. Jokainen tekee virheitä, itsekin joskus tehnyt.

Tuo arvostelu/huonosti kohtelu tuli lähinnä siitä mieleen kun aloittaja puhui muissa keskusteluissa olleista "en antaisi anteeksi sitä tai tätä"- kommentteja, aika usein tapaukset olleet juuri noita eivät varsinaisia pettämisiä tms.

Tapsu

Väkivalta (fyysinen tai henkinen) ois sellanen että sit tulis ero.

Pettämisen saattaisin ja todennäköisesti antaisin anteeksi. En kyllä usko että sellasta ikinä tapahtuis, vaikka hyvähän se on aina sanoo ja sit tapahtuukin niin. Toi mun mies vaan on niin herkkä että en usko sen pystyvän pettämään ikinä.
Ja pettämiseksi lasken siis seksin ja kiihkeämmät hyväilyt. Suutelua en laske pettämiseksi.

Suutelun antasin anteeks ja hyväilytkin saattasin antaa anteeks.

Vieressä nukkumisen antasin anteeks jne. Melkeinpä kaiken muun paitsi väkivallan, hyväkskäytön ja toistuvan pettämisen.

Laura P

Antaisin anteeksi pettämisen, toistuvankin, mahdollisesti jopa rinnakkaissuhteen. Tosin jos uskottomuus olisi kovin tavallista, se todennäköiseti nakertaisi luottamusta aika pahasti, joilloin suhde olisi pakko lopettaa, vaikka itse teot olisikin annettu anteeksi.

Raiskausta ja väkivaltaa tai sillä uhkaamista en antaisi anteeksi enkä kestäisi (toivottavasti). Varastaminen myös olisi minulle merkki siitä, että kyseinen ukko on paras laittaa pihalle. Kumppanin päihderiippuvuus myös todennäköisesti olisi syy suhteen lopettamiseen (nyt joku varmasti muistuttaa minua siitä, että tukena pitää olla myös vastoinkäymisissä, totta sekin, mutta ensisijainen vastuuni on pitää huolta itsestäni). En myöskään suostuisi katselemaan epäkunnioittavaa käytöstä minua tai muita naisia kohtaan (enkä muuten mitään muutakaan ihmisryhmää kohtaan).

En antaisi anteeksi, ainakaan kovin helpolla, mutta yrittäisin ajan mittaan unohtaa tietyt yksityisyyden loukkaukset, niinkuin tekstarien lukemiset tai sähköpostin kaivelun, taikka luottamuksen pettämisen, kuten asioideni kertomisen eteenpäin.

Sitten on asioita, joissa ei varsinaisesti ole mitään anteeksi annettavaa, mutta joita en silti jaksaisi. Tähän ryhmaan kuuluvat esimerkiksi tietyt seksuaaliset preferenssit: tuskin jatkaisin suhdetta, jos mies kieltäytyisi suuseksistä.

Susette

Ekassa suhteessa silloinen poikaystäväni, jonka kanssa seurustelin melkein 4v., käyttäytyi tosi epäkunnioittavasti ja loukkaavasti mua kohtaan. Oli jatkuvaa arvostelua, nimittelyä huoraksi jne. Olin silloin niin nuori (15-17v.), etten tajunnut laittaa heti poikki, vaan roikuin suhteessa. Mutta onneksi tuo on nyt historiaa, ja siitä olen paljon oppinut :)

Toisen kunnioittaminen on suhteen kulmakivi. Jos mies lakkaa kunnioittamasta ja ottamasta huomioon, en tiedä onko järkeä jatkaa suhdetta. Jos toinen lähtee viikonloppuisin mieluummin kavereidensa kanssa baariin kuin olisi minun kanssani, niin ei sekään mukavalta tunnu (jos siis on tilanne, ettei viikolla juuri nähdä). Siinä vaiheessa kun toisen suusta tulee sana "huora" tms., tietää mitä tehdä. Miksi muuten naisille on moinen haukkumasana, mutta miehille ei? Kenties tämä on taas yksi sukupuolisen eriarvoisuuden ilmentymä.

Laura P
Zuzannah
Laura P
Antaisin anteeksi pettämisen, toistuvankin, mahdollisesti jopa rinnakkaissuhteen. Tosin jos uskottomuus olisi kovin tavallista, se todennäköiseti nakertaisi luottamusta aika pahasti, joilloin suhde olisi pakko lopettaa, vaikka itse teot olisikin annettu anteeksi.

no huh! :shock: tohon musta ei kyllä olis!


No, valitettavasti olen vuosien varrella saanut vähän näkemystä tähän pettäjän sielunelämään (muutenkin kuin itse pettämällä), ja ymmärtämisen kautta olen pehmentänyt mielipiteitäni.

kolmiolääke

pelästyin itekkin ku huomasin ett mä voisin antaa anteeks lähes mitä vaan.. mut vaan tän kyseisen nykyisen miehen tapauksessa.

aikasemman suhteen nimittäin lopetin ku epäilin miehen pettäneen kännissä ja lisäksi sen takia että hän käytti aivan liikaa alkoholia.

mutta tapauskohtasia nämä jutut on tietenkin..ja jatkuvaa pettämistä en jaksaisi missään tapauksessa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat