sairaanhoitaja amk

Vierailija

Eli löytyykös täältä sairaanhoitajia, tai sairaanhoitajaksi opiskelijoita? Itse olen miettinyt tätä ammattivaihtoehtoa, ja olisi mukava kuulla lisää koulutuksesta ja sisään pääsystä.

Kommentit (10)

Vierailija

Opiskelen terveydenhoitajaksi, ja samalla saan sairaanhoitajan pätevyyden. Tähän mennessä ala on tuntunut oikealta, vaikka nyt ihan perusteista on lähdetty - niinkuin pitääkin, minulla kun ei lukiopohjalla ole mitään kokemusta hoitotyöstä ennalta.

Pääsin opiskelemaan vasta toisella hakukerralla, en ollut kovin oma itseni ensimmäisissä pääsykokeissa.

Kannattaa ottaa selvää etukäteen, opetetaanko koulussa, johon olet hakemassa, pbl-menetelmällä vai sillä perinteisellä. Tuota ensimmäistä vaihtoehtoa joko rakastaa tai vihaa.

Vierailija

Aikomus olisi minullakin pyrkiä opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Oikeastaan ammatti mulla ei vaihdu, kun kumminkin lähihoitaja olen.. mutta sairaanhoitajaksi asti lukeminen houkuttelee! :)

Minnekäs päin/minne kouluun te muut olette hakeneet? Itse olen ajatellut Turkua..

Vierailija

Ensimmäinen vuosi nyt takana sairaanhoitajaopintoja. Tykännyt olen kovasti vaikka meillä on tuo pbl-oppimismenetelmä. Pikkuhiljaa olen jopa alkanut siitäkin pitämään.
Sen verran voisin sanoa, että helpompaa kyllä on itselleni, kun valmis lähihoitaja olen. Mutta hyvin on tuntunut luokkatoverit päässen vauhtiin, joilla on lukiopohja. Kummassakin on puolensa.

Vierailija

Voisko joku kertoa pääsykokeista, jos on nyt tänä vuonna ollut niissä? Missä olit kokeissa ja mitä osioita siellä oli? Esim. ryhmätehtäviä, haastattelu, kuinka pitkään kesti ?

Olisi mukava kuulla mitä siellä pääsykokeissa tapahtuu. :)

Vierailija

Mä olin muutama vuosi sitten. Siellä oli se teoriaosuus missä oli kaikkea luetunymmärtämistä ym, enkkua, ruotsia, vähän matikkaa ja loogisuutta niissä testattiin. Sitten oli se haastattelu, jossa kyseltiin kaikkea tavallista että miksi on hakenut ja mitä odottaa, vähän se kyseli elämäntilanteestakin. Kouluna oli Turun amk, Salo. Rennosti vaan kun ottaa niin pärjää parhaiten. Etukäteen on turha erikseen rueta opiskelemaan, joko osaa tai ei osaa.:)

Meilläkin tosiaan on toi pbl opintosuunnitelma. Siinä on puolensa niinkun kaikilla asioilla. Aina koitetaan toimintatapoja kehittää ja pääsääntöisesti olen koulusta tykännyt. Alavalinta on kyllä ihan nappivalinta, töitä ainakin riittää ;)

Vierailija

Hain viime syksynä opiskelemaan Jyväskylään sairaanhoitajaksi ja pääsykokeessa oli opettajan haastattelu ja sitten ryhmässä keskusteltiin opettajien seuratessa jostain tietystä aiheesta koskien sairaanhoitaja-koulutusta. Mielestäni opettajan haastattelu meni hyvin, mutta ryhmäkeskustelu oli haastava sillä kaikki yrittivät puhua samaan aikaan ja loppujen lopuksi ehkä yksi sai kunnolla äänensä/kantansa kuuluville. Ryhmätilanne vaikea juuri siksi, ettei pitäisi vaahdota suu vaahdossa saati olla tuppisuuna - "keskitien" saavuttaminen voi olla hankalaa ryhmästä riippuen!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat