* Talvivaarasta

antonlaurio

Agronet foorumi 09.2016
"Ps Artsille atomipommi kokeessa käytetty laiva oli Prinz Eugen.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Prinz_Eugen

Prinz Eugen antautui Britannialle Kööpenhaminassa toukokuussa 1945 ja se luovutettiin Yhdysvaltoihin, saaden nimekseen USS Prinz Eugen. Amerikkalaisten kiinnostus magneettivahvistintekniikkaan virkosi suurelta osin sen vuoksi, että he löysivät aluksesta magneettivahvistimilla toteutetun tulenjohtojärjestelmän.[3][4] Yhdysvallat käytti Prinz Eugenia ydinräjäytystesteissä Bikinin atollilla. Alus selvisi uppoamatta kahdesta ydinpommikokeesta, ja koska sen säteilyarvot olivat liian suuret, amerikkalaiset luopuivat suunnitelmasta upottaa alus. USS Prinz Eugen hinattiin Kwajalein atolleille elokuussa 1946 ja se upposi 22. joulukuuta 1946 koordinaateissa 8°45′9.49″N, 167°40′59.60″E .[2]
Entisten miehistön jäsenten aloitteesta Prinz Eugenin vasen potkuri irrotettiin 1978 ja nostettiin ylös. Nyt se on laivastomuistomerkkinä lähellä Kieliä. Kuva teksti on tosin väärä, Prinz Eugen oli raskasristeiliä eikä taistelulaiva."
-

Niin Prinz Eugen ON kiistaton osoitus siitä, että ydinpommi alueelle TOSIAAN tuotiin Saksasta laivoja! Kuten minun todistaa pitikin. LISÄKSI, kuten artikkeli osoitti ei MYÖSKÄÄN SE UPONNUT edes 2 ydiniskussa! Mikä on totaali trauma ydinpommi ikonisteille! Jos tuotiin YKSI laiva niin tuotiin kyllä muitakin Saksasta!
---

"Punk foorumi satoa 09.2016. Suomalainen peruna" kirjoitti:
Nyt on taas kovat tripizinit käynnissä! Siis ajettiinko se laiva vielä erikseen Norjan edustalle ja kaadettiin ylösalas, kun se kerta 60-luvullakin siellä Tromssan edustalla oli samassa asennossa?

*Niin? Belgiaan se KYLLÄ saksalaiset ajoi omalla koneellaan JA pystyssä ymmärtääkseni myös!..)) Hyvä arvaus sulta siis..)

* Niin Kirjasta annetun saksalaisen amiraalin mukaan. USA NIMENOMAAN HALUSI Bikinin atolleilla kokeilla Saksan parhaimpien tykkilaivojen kestoa ydinsodassa? No Belgiassa tasan YKSI mahdollinen odotti koneet käynnissä?

Ja kuten videosta näemme saksalaisia laivoja kokeessa OLI! Eli kyllä niitä sinne myös Saksasta uitettiin . Ja potentiaalisia tykkiveneitä Saksalla oli VAIN YKSI!

* Ei kai nyt ole KOVIN vaikea tajuta, että USA käytettyä laivaa ydinalueella. Tämä säteilyllä saastutettu laiva haluttiin ihan SYYSTÄ kääntääkin puhdistumaan säteilystään. MYÖS Norjassa? Tarkoitan, että kun rikos haluttiin MYÖS tarkkaan peittää. Niin toimintakuntoisena, koneet käyden jätetty Tripiz OLISI saattanut kiinnittää jopa lehdistön huomion 1960- luvuillakin?. .
----
Iltalehti . 2016 Uutiset | Kotimaan uutiset
Talvivaaran uraanin kohtalo on hämärän peitossa

– "Meillä on kolme keinoa päästä siitä eroon"
Venäläisten omistaman Harjavallan nikkelitehtaan varastosäiliöissä on säilöttynä kolme ja puoli tonnia Sotkamon nikkelikaivokselta tullutta luonnonuraania. Sen kohtalo on hämärän peitossa.

- Meillä on kolme keinoa päästä uraanistamme eroon, toimitusjohtaja Joni Hautojärvi sanoo.
http://static.iltalehti.fi/uutiset/22248727_uu.jpgöäöä

- Uraanimme saattaisi kelvata ydinvoimayhtiö Arevalle ydinvoimaloiden polttoaineeksi, sanoo Norilsk Nickelin Harjavalta Oy:n toimitusjohtaja Joni Hautojärvi.
Terrafamen Sotkamon nikkelikaivoksella seisoo hylättynä viittä vaille valmis uraanin talteenottolaitos.
– Tämä kanadalaisen firman 70 miljoonalla eurolla rakentama laitos siirtyi Talvivaaran konkurssissa Terrafamen omistukseen. Tällä hetkellä meillä ei ole sille mitään käyttöä, Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen sanoo.
Kaivoksen suurista uraaniunelmista ei ole muuta jäljellä kuin alueen maaperässä oleva uraani. Talvivaaran konkurssin vuoksi uraanin talteenottolupa kumottiin. Uuden luvan haku ratkeaa samalla kuin koko kaivoksen kohtalo.

Kommentit (1)

Arto

 
– Vielä alkuvuodesta toimitimme nikkelirikastetta muutamalle laitokselle Suomeen. Nyt nikkelirikaste menee vientiin ja pääosa sitä Aasiaan, sanoo Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen.
Terrafamen nikkelirikasteen osoitteeksi on arveltu myös mm. Norjaa, Ranskaa ja Englantia. – Vaikka olemme valtion yhtiö, emme avaa asiaa enempää. Olemme sopineet asiakkaidemme kanssa näin, Terrafamen toimitusjohtaja Lukkaroinen päättää keskustelun.

Tieto nikkelirikasteen kuljetusten loppumisesta Harjavaltaan yllättää Stop Talvivaara -liikkeen keulahahmon Hannu Hyvösen.
– Talvivaara luokiteltiin kansainvälisesti merkittäväksi uraanikaivokseksi. On merkillistä, että kukaan ei tiedä Suomesta lähtevän uraanipitoisen malmin liikkeistä. Ihmetyttää STUK:n toiminta, sanoo Hyvönen. Suomen Luonnonsuojeluliiton tekninen neuvonantaja Pertti Sundqvist ihmettelee, miksi valtion omistama kaivosyhtiö Terrafame panttaa tietoa.

– Jos ei halua kertoa asiasta, silloin on joko salattavaa tai hävettävää. Salattavaa ei ole, koska lakia ei rikota. Jäljelle jää se toinen vaihtoehto, Sundqvist pohtii.

Venäläisiä ei kiinnosta
Harjavallassa Norilsk Nickelin tehdasalueella johtaja Joni Hautojärvi avaa oven rakennukseen, jossa 3,5 tonnia uraania säilytetään natriumkarbonaattiliuoksena kolmessa säiliössä.
– Raportoimme uraanin määrästä säännöllisesti STUK:lle ja Euroopan komissiolle, kertoo Hautojärvi.
Talvivaaran entinen toimitusjohtaja Pekka Perä sanoi aikanaan: ”Säteilyvaaraa suurempi huoli on terrorismi. Aine ei saa joutua vääriin käsiin.”

Norilsk Nickelin Harjavallan toimitusjohtaja Joni Hautojärven mukaan tehtaan venäläiset omistajat eivät ole kiinnostuneita tehdasalueella olevasta uraanista.
– Heillä on uraania riittävästi omasta takaa, Hautojärvi sanoo.
– Uraani saattaisi kelvata ydinvoimayhtiö Arevalle.
Uraanin vienti EU:n ulkopuolelle edellyttää ulkoministeriön myöntämää vientilupaa. Lupa edellyttää, että vastaanottajamaa on sitoutunut ydinaseiden leviämisen estämiseen ja sallii ydinmateriaalin valvonnan alueellaan.

– Meillä on kolme keinoa päästä uraanistamme eroon. Jos Terrafame saa uraanin talteenottolaitoksensa valmiiksi, palautamme sen sinne. Voimme myydä uraanin ydinvoimayhtiöille tai valmistaa siitä uraanioksidia, johtaja Hautojärvi laskee.
Uraaniin liittyvät riskit. Minkälaiset ovat uraanin ympäristöriskit, STUK:n apulaisjohtaja Tanninen?

– Luonnon uraaniin liittyvä säteilyalttius johtuu ensisijaisesti radiumista, kaasumaisesta radonista sekä lyijystä ja poloniumista. Nämä kaikki syntyvät uraanista luonnon radioaktiivisen hajoamisen seurauksena. Uraani voi aiheuttaa merkittävää säteilyaltistusta, jos sitä kulkeutuu ruuan, juoman tai hengitysilman pölyn mukana elimistöön.
JUHA GRANATH
------------

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat