Yo-pohjainen merkonomi?

Vierailija

Aloitan syksyllä opinnot merkonomiksi. Mitä eroa Yo- pohjaisella opiskelulla on peruskoulupohjauseen? Noin ihan käytännössä? Opiskelun on arvioitu kestävän 2v, pk-pohjaisella 3v. Muten paljon on esim. äikkää, kieliä, matikkaa jne?

Kommentit (4)

Vierailija

Itse yo merkonomi vm 2015 ja varmaan ainut ero on se, että meillä oli kumpanakin vuonna 14vk harjoittelua putkeen (kevät) , nuoremmilla ehkä vähemmän? En kyllä nyt tiedä, onko heillä vähempää harjoittelua vai onko se vain jaksotettu lyhempiin jaksoihin? :D
Meille ainakin sanottiin, että me yo pohjaiset käytiin esim matikan alueet tosi nopeesti läpi että nuorten kanssa niitä jankataan monta kurssia, joihin meillä meni yksi :D Asiat oli kyllä yksinkertaisia lukion jälkeen, että turha niihin kauempaa aikaa käyttääkään :)

Vierailija

En oo ap, mutta onko tosiaan niin ettei muita eroja, kun eri pituiset kurssit? Peruskoulusta tulleet ja lukion suorittaneet lukee samoja aineita? Eikö muka mitenkään nuo aiemmat opinnot merkkaa, että hyvitettäisiin? Esim lukiossa pakollista matikkaa monta kurssia ja silti joutuu suorittaan ne uusiks?

Vierailija

Lukion juttujen hyvitys taitaa olla se, että ei tarvi opiskella uudestaan perusjuttuja vaan esim. niitä matikan kursseja on huomattavasti vähemmän. Lukiossa ei kuitenkaan taida olla pakollista talousmatikkaa, niin neki pitää opetella että asiat osaa myös kaupallisesta näkökulmasta. T. Tuleva matikan ope.

yo-merkonomi

Yksinkertaisuudessaan: yo-pohjaiset tekee kaikki samat ammatilliset opinnot kuin pk-pohjaiset. Yo-pohjaisten ei tarvi opiskella atto-aineita (kielet, matikka jne) muuta kuin pari hassua kurssia.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat