pp Ydinsukellusveneistä.

antonlaurio

Ydinsukellusveneistä I

Minua on aina ihmetyttänyt se, ettei ydinsukellusveneiden polttoaineeksi sovi jostain syystä U-235? Tämä on kovin kummallista, koska uraania on selvästi enemmän kun suunnattoman kallista Pu-239 polttoainetta. Jota saadaan vain ydinjätteestä. Uraanin PITÄISI käydä ydinsukellusveneessä ihan hyvin. Koska Hiroshiman ydinpommi räjähti tappavasti siinä kuin Nagasagin plutoniuminen pommikin.

Toinen outo asia on myös se, että ydinsukellusveneissä Venäjällä matruuseilla on vain 5vuoden pesti. Josta pääsevät eläkkeelle suoraan alta 30y nuorina! Tilanne on hyvin samanlainen myös ydinvoimalaitosten työntekijöillä. Heidän työssään terveenä ei pysytä kuin 40 vuotta. Toki 4- kertaa kauemmin, kuin ydinsukellusveneissä. Mutta silti ydinvoimalassakin sallitaan 10- kertaiset säteilyn kertymät. Verrattuna perus siviiliin.

Itse ydinalalla töissä olleena tiedän keskeiset taustat. Ihmisen elinikäisen säteilyn kertymän säteilyyn sairastumisen raja on 1000 mSv. Joilloin sairastuu 100% varmasti. Ja kuolee säteilysairauteensa 50% todennäköisyydellä. Tässä kaikessa on jotain todella outoa. Koska ydinvoimalassa työskennelleen ihmisen sama säteilyn määrä on kuitenkin vain luokkaa 5% siitä. Mikä pitäisi aiheuttaa säteilyyn sairastumisen?

Armeijan piirissä ydinsukellusveneiden henkilökuntakaan ei 5 vuoden komennuksillaan saa, kuin arviolta 10-20% säteilyyn sairastumisen kertymästään. Miksi sitten ydinsukellusveneen työntekijät systemaattisesti aina kuitenkin viskotaan sairaina aluksistaan ulos säännöllisesti vain 5 vuodessa? Koska varmasti heitä luodun matemaattisen mallin mukaan voitaisiin pitää töoissään vuosikymmeniä?

Vastaus on karu ja karmiva. Geiger/ dosit EI mittaa kuin prosentteja elimistön saamasta TODELLISESTA säteilyn energian kertymästä! Mittari ei inahdakkaan neutronivuosta, ei kanavasäteilyn ++..ionisoituneista kaikkialla leijyvista Pu-239 kaasuista. Ei termivireistä, Malenkan kuorimalliteoriasta, hilavirheistä, kvadrupoolimomenteista. Ei edes elimistöön porautuneista Ebbesenin plasmonien huokoisista!

---
Ydinsukellusveneistä II

Suomeksi sanottuna. Plutonium on siis aine, joka LADATAAN reaktorissa akun lailla säteilyn energialla. Ja ydinsukellusveneitten prosessi onkin JATKUVASTI laantuvaa. Varastoituneen energiamassan TYTHJENTYMISTÄ. Ydinsukellusveneitähän EI uudelleen ladata lainkaan revisiossa! Ydinvoimalassa taas U-235 reaktoreissa tuotetaan ulkoapäin uutta energiaa reaktorin sisälle. Avaruudesta imuroitavat superagressiiviset HADRON kaskadit luovat vähintään kolmanneksen lisäenergiaa fissiopolton reaktoriin.

Jossa uraania jatkuvasti lämmitetään. Näinollen prosessi voidaan pitää "astetta" alemmalla tasollaan spontaanisti uraanireaktoreissa. Kun sitä verrataan plutoniumin polttoon. Perusreaktorin tehon käyrä on kuin sahan hampaat. Jossa latauksen saaneen reaktorin poltto startissa kiihtyy ja loppuvuodesta aina laskee mi9nimiin. Ydinsukellusveneiden plutonium on uutena erittän energia intensiivistäja hiipuu tasaisesti käytön vuosikymmeninään. Kuin lehmän häntä, varaareserviä on siis jätettävä. Näinollen laitos uutena vuotaa VALTAVASTI ylienergiastaan kanavasäteilyn ionikaasuja ja neutroneja henkilökuntansa päälle. Toisaalta vanhana plasmonien reikiinnyttämänä saastuttaa silti yhä lisää. Mikä johtaa henkilökunnan ennenaikaiseen säteilyyn kuolemiseen:

Ennen vuotta 2008 uraania polttavat ydinvoimalat olivatkin uusina henkilökunnalleen hiukan turvallisempia. Kuin Pu-239 käyttöiset ydinsukellusveneet. Mutta kun uraanista siirryttiin sen loputtua 2008< eteenpäin kasvavasti MOX- Pu-239 kierrätyspolttoaineisiin. Alkoivat myös siviiliydinvoimalat näin olla 1000- kertaa säteilevämpiä! Mutta...

Koska säteilyn mittarit eivät edelleen oikeasti mittaa säteilyn kokonaista kertymää. Eivät ydinvoimalassa kiihtyvästi sirastuva henkilökunta ymmärrä mitä ympärillään tapahtuu. Mittarit pysyvät turvallisella alueillaan, "vihreällä". Koska eivät mittaa tuosta säteilyn kasvusta juuri MITÄÄN! kun ydinsukellusveneesään matruusi luottaa olevansa turvassa "vihreätä" näyttävillä mittarillaan. Ja kuolee uskossaan muutamassa vuodessa onnellisesti harhautettuna.

Niin samalla tekniikalla eivät myöskään nykyään MOX- poltolla toimivien 420 reaktorienkaan henkilökunnat tajua. Että MOX- poltolla hekin sairastuvat nyt jo 1000-kertaa nopeammin! Ydinsukellusveneissä väki vanhaan malliin toki "pusketaan ulos" 5 vuodessa säteilyynsä kuolemaan. Mutta OL-3 jälkeen näin ei enää tehdä yhdessäkään MOX polttoon siirtyvässä seulana vuotavassa siviilireaktorissa. KAMMOTTAVAA!
-----------------

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat