Yleisiä kysymyksiä e-pillereistä

Seuraa 
Liittynyt7.5.2009

Tänne voitaisiin kerätä yleisesti kaikenlaisia mieltä askarruttavia kysymyksiä e-pillereistä.

Eli tänne kaikki kysymykset unohtuneista e-pillereistä ja aloittamistajoista ja sen sellaisesta! :)

Sivut

Kommentit (407)

Vierailija

Tuossa taannoin söin pillereitä, tuli sen aikaisen miehekkeen kanssa ero -> pillerit pois.
Pillereitä jäi 3 liuskaa. Ja nyt kun on tullut e-pillerit ajankohtaiseksi, niin voinko vain aloittaa niiden syönnin nuista, mitkä jäivät edellisestä suhteesta jäljelle, ja vasta myöhemmin mennä gynelle ja uusimaan reseptiä? ..Ja mitenkä tämä reseptin uusiminen tapahtuikaan? Viedäänkö se terveyskeskukselle vaiko apteekkiin?

Vierailija

Olivatko pillerit sopivat? Jos olivat, ei tuossa mielestäni ole mitään ongelmaa sen suhteen, ettetkö voisi noita vanhoja pillereitä vielä syödä (olettaen, että niissä on vielä päivämäärää jäljellä). Jos olet aikaisemmin syönyt pillereitä, eikä sinulla ole todettu mitään esteitä niiden käyttämiseksi, niin homman pitäisi olla ok.

Kuinka kauan siitä muuten on, kun lopetit pillerit? Taukoa suositellaan pidettäväksi useampia kuukausia ennen pillereiden uudelleenaloittamista.

Periaatteessahan homma menee niin, että teinitytötkin saavat koulun terkkarilta aloituspakkauksen (riippuu kunnasta) ja menevät vasta sitten aloituspakkauksen loputtua gynelle. Oletko käynyt milloin viimeksi tarkastuksessa? Resepti kannattaa kyllä uusia gynellä ja tutkituttaa itsensä varsinkin kun kumppani on vaihtunut (suositellaan) ja muutenkin on varmaan ihan hyvä tarkistaa, että kaikki on kunnossa. Ja tk:hon siis menet, jos et yksityiselle - varaat ajan omalääkärillesi, joka sitten voi tutkia sinut ja kirjoittaa uuden reseptin, eli ei ole pakko olla gyne (etkäpähän sinä julkisella puolella gynelle ilman lähetettä pääsekään).

Vierailija

Pillerit olivat sopivat. Ja kyllä, päivämäärää on jälellä.
On siitä jo yli puoli vuotta, kun lopetin niiden käytön, eli siis aivan hyvin voin ne nyt aloittaa? :)
Ja mitähän se oli, kun kävin tutkituttamassa ihteni, hhmm.. siitä taitaa olla jo melkein vuosi :o Melkeimpa kannattaa siis jo suosiolla soittaa tk:lle ja kertoa, että tartteis uusia pillerireseptin :) Kyllä ne sieltä päästä osaa neuvoa miten eteenpäin toimitaan :))

Vierailija

Jos on kerran yli puoli vuotta aikaa, niin kyllä se sitten on ok. Toisaalta, jos edellisestä tarkistuksesta on aikaa jo melkein vuosi, niin tosiaan kannattaa varata se aika nyt kuitenkin hyvissä ajoin, että saat sen ennen kuin pilleripakkaukset loppuvat.

Vierailija

Oukei, pitää tässä ruveta soittelemaan asiasta.
Entäs hei, mitenkä se on, soitanko tk:n puolelle vaiko äitiysneuvolaan? Onko sillä periaatteessa mitään väliä kummalle puolelle menee?

Vierailija

ärsyttää ku munki pitää soittaa ja mennä uusii resepti. aattelin kyl vaihtaa merkkii koska oon alkanu vähä lihoo ja mielialavaihtelui on nii paljo et jos mul kävis joku toinen merkki paremmin.. (nyt yasmin) se oli vaa hyvä ku olin äitil et voisko se soittaa ku se soitti viimekski :D ku en tiiä numeroo jne muutenkaa miten se hoidetaa. nii äiti heitti nokkelasti et jos osaat tehdä sitä minkä takia sä niitä pillereitä joudut syömään, osaat varmasti ite myös soittaa yhden puhelun... sii mentii sit hiljaseks :D

Vierailija

Tietääkseni sillä ei ole mitään väliä - ainakin äitini on töissä äitiysneuvolassa ja hän hoitaa näitä "teinityttöjen pilleriasiat" kans - eli se ei ole pelkästään raskaana olevien naisten hommaa käydä siellä :D

Vierailija

No ei siinä minunkaan mielestäni ole mitään kovin vaikeaa, jos soitat yhden puhelun varataksesi lääkäriajan.

>"aattelin kyl vaihtaa merkkii koska oon alkanu vähä lihoo ja mielialavaihtelui on nii paljo et jos mul kävis joku toinen merkki paremmin.. (nyt yasmin)"

Jos ajattelee tuota, niin Yasmin kuuluu samaan vaikutusaineryhmään YAZin ja Yasminellen kanssa. Jos tämän merkin kanssa on tullut paljon mielialavaihteluita, tulee helposti mieleen, että entäs jos haluaisinkin jonkun matalahormonisemman vaihtoehdon. Noh, älä kuitenkaan sitten pyydä YAZia tai Yasminellea, koska niissä on samat vaikuttavat aineet kuin Yasminissakin.

Itselläni on menossa kolmas merkki, jonka syömisen aloiti muutama päivä sitten. Yasminellesta vaihdoin Cilestiin.

Vierailija

Jos unohtaa ottaa esim. liuskan viimeisen pillerin ja aloittaa heti siitä päivästä lähtien sen seitsemän päivän tauon, niin alkaako pillereiden ehkäisyteho kuitenkin heti kun ottaa ensimmäisen pillerin uudesta liuskasta??

Vierailija

anneli; vähän sisälukutaitoa. Kaikki tarpeellinen lukee kyllä pakkausselosteessa. Jos noudatat kolmannen viikon unohdusohjetta (kaksi eri vaihtoehtoa - joko aloitat uuden liuskan putkeen TAI pidät tauon heti), e-teho kyllä säilyy. Ei se mihinkään katoa siinä välissä.

Vierailija

Uutta yritystä.

anneli; vähän sisälukutaitoa. Siinä pilleripakkauksen pakkausselosteessa lukee kyllä kaikki tarpeellinen. Jos seuraat kolmannen viikon unohdusohjetta (kaksi valittavana olevaa tapaa), niin ehkäisyteho säilyy eikä sen pitäisi mihinkään siinä välissä kadota.

Vierailija

siis eiks se teho kestä menkkojen aikanaki? mut joo siis.. mul kävi noin ja lääkäri sano et ei haittaa mut pitää vaa kattoa et seuraavat menkat tulee normisti

Vierailija

voi vitsi ku saiski terveemmän mielen, nyt tuskaillu koht vuoden noiden kans yyh.. nyt ku pitäs resepti uusia ni voisin koittaa jotain muuta. paljonks ootte lihonnu?

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat