E-pillerin unohdus, mahdollisuus raskauteen?

Vierailija

Nyt on pieni paniikki päällä. Lauantai-iltana huomasin sen päivän pilleriä ottaessani, että olin unohtanut edellisenä iltana ottaa. Ohjeiden mukaan otin ne kaksi pilleriä sitten yhtä aikaa (ensimmäinen viikko liuskasta oli menossa). Ohjeissa sanottiin myös että pitäisi käyttää lisäehkäisyä viikon ajan, koska ehkäisyteho voi olla heikentynyt. Noh, tämäpä tietty hävisi muistista, kun mieheni kanssa eilen hommailtiin.. ja nyt pelottaa, jos voin tulla raskaaksi. Onko se nyt miten todennäköistä? Onko kokemuksia? :(

Kommentit (1)

Vierailija

Ei oo kokemusta muuta ku tosta pillerin unohtamisesta ekan viikon aikana. Ite ollaa pidetty siinä sitten seksitön viikko miehen kumiallergian takia.

Mut joo periaatteessahan on mahdollista että oot nyt sit raskaana. Mutta toisaalta itel tulee mieleen et pillerin valmistajat laittaa tos lisäsuojausehdotuksen sen takia ettei toimintavarmuus oo ihan sitä mitä pitäis vaikka hyvä kuitenkin. Ne ei vaa haluu et joku tulee valittaa ettei pillerit suojannu kunnolla ja tuli raskaaks. Vähä sama ku parasta ennen päiväykset: Todennäkösesti ruokaa voi syödä sen jälkeen mutta pilaantumisriski on kuitenkin sen verran korkea että päiväys kannattaa laittaa vähän aikaisemmin.

Kannattaa myös muistaa ettei pillerit täysin suojaa vaikka niitä käyttäis ihan oikein. Toimintavarmuus on toki tyyliin 99,9% mutta mahdollisuus raskauteen kuitenkin on.

Mielestäni voisit nyt lopettaa asiasta stressaamisen. Jos et oo raskaana, tää oli sulle hyvä opetus huolellisuuden tärkeydestä. Jos taas oot raskaana, se ei siitä muuks murehtimalla muutu ja sit toimit sen mukaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat