Sijoita hopeaan ja suojaudu inflaatiolta, ruoan hinnankorotuksilta jne.

Vierailija

Asiallisia ja informatiivisia videoita:

SijoitusHopea - Luento Osa 1 http://www.youtube.com/watch?v=FSYEIlD5PYs
SijoitusHopea - Luento Osa 2 - Hopea maksuvälineeksi? http://www.youtube.com/watch?v=HMiu_s0ti5U
SijoitusHopea - Kolikkokatsaus - Osa 1 http://www.youtube.com/watch?v=zwHuKRKy0HA
SijoitusHopea - Kolikkokatsaus - Osa 2 http://www.youtube.com/watch?v=-HM-ylK_HRk

Kaikkien paperirahojen ostovoima on kautta historian aaltoillut voimakkaasti, nousukaudella alentunut kun kaikki kallistuu, lamaan laskeuduttaessa noussut, kun velat pannaan maksuun ja rahamäärä pienenee. Pidemmällä aikavälillä maailma ei tunne ainoatakaan poikkeusta sille, että paperirahan ostovoima laskee. Syynä pitkän aikavälin trendiin on se, että paperiraha syntyy olemaan siten, että se lainataan keskuspankista.

Lainalle on maksettava korkoa samaisessa paperirahassa. Korkoa ei voitaisi maksaa, ellei joku muu ottaisi lisää velkaa, jolla korko maksetaan (inflaatio). Rahan ostovoiman laskua pidetään aisoissa maksamalla talletuksille korkoa. Tämä pitää ihmisiä tyytyväisinä tilanteessa, jossa talletuskanta ylittää moninkertaisesti sen rahamäärän, mitä on painettu.

Jos kaikki haluaisivat nostaa rahansa pankista (mikä heidän annetaan ymmärtää olevan mahdollista, vaikka se tiliehtojen mukaan todellisuudessa ei edes ole), toimintoa ei voitaisi suorittaa.

Tämänkaltaista järjestelmää kutsutaan nimellä Ponzi-huijaus, ja sitä käytetään mm. WinCapita -tyyppisissä vedätyksissä sekä kiertokirjeissä. Laillistettu se on vain maailman raha- ja pankkijärjestelmän perustana. Tämä laillistus ei kuitenkaan tee sitä yhtään hyväksyttävämmäksi tai vähemmän vaaralliseksi siihen osalliseksi pakotetuille tai ryhtyneille.

Järjestelmän keskuksena olevat kansainväliset pankit tekevät uskomattomia voittoja, kun he luovat tyhjästä ilmasta esiin rahaa, ja perivät sen käytöstä korkoa. Tällä korolla on maailmassa oikeaa ostovoimaa, ja sillä maksetaan pankkien operatiiviset kustannukset, joiden jälkeiset voitot sijoitetaan monimutkaisten järjestelyjen kautta maa-alueisiin, tuotannolliseen toimintaan ja kultaan. Rahamäärän kasvua ei voida pysäyttää, koska tällöin korkoa ei voitaisi maksaa, ja talous romahtaisi (deflaatio).

Paperirahajärjestelmien "loppuhuipennus" tapahtuu siten, että syvään talouskriisiin ajautunut valtio ottaa pankkien käsistä setelien emissio-oikeuden, ja alkaa rahoittaa menojaan suoraan, ilman lainanottoa keskuspankilta. Tätä kutsutaan setelirahoitukseksi, ja se alentaa rahan arvoa nopeasti. Kun kansa huomaa, mitä on tapahtumassa, se menettää nopeasti uskon rahan ostovoimaan, minkä johdosta se laskee yhä nopeammin.

Valtio joutuu painamaan rahaa yhä suurempia määriä, mutta kierrossa olevan rahamäärän yhteenlaskettu ostovoima pienenee vääjäämättä (hyperinflaatio). Syntyy tilanne, jossa raha ei riitä enää talouselämän tarpeisiin, ja tämä pahentaa talouskriisiä. Ihmiset alkavat hengissä selvitäkseen käyttää vaihdon välineinä muita tuotteita. Tämä tilanne on tällä hetkellä käynnissä Zimbabwessa.

[ Aiheeseen liittyvää ]:

13.03.2012 SijoitusHopea - Luento Osa 1
http://sijoitushopea.blogspot.com/20...nto-osa-1.html

14.03.2012 SijoitusHopea - Kolikkokatsaus
http://sijoitushopea.blogspot.com/20...kokatsaus.html

[ Lisäinfoa ]:

http://sijoitushopea.blogspot.com
http://sijoituskulta.blogspot.com
http://hopeakolikot.blogspot.com
http://hallituksenkorruptio.blogspot.com
http://www.ikihopea.fi
http://www.hopea.fi
http://www.ajanhenki.com
http://www.silvergoldsilver.com
http://www.zerohedge.com
http://sgtreport.com

Kommentit (1)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat